Bugy 87 Napisano Februar 17, 2014 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda vfr 750 fl i Baotian BT49QT12 Rocky Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav za sve kolege bajkere ...Imam jedan problem u vezi mog skutera,u pitanju je Baotian model Rocky BT49QT12,problem je u tome sto je odjednom poceo da trokira,radi samo na ler gasu,a cim mu dam gas on trokira i nece da prima gas...Pomislio sam da je svecica u pitanju pa sam je zamenio,ali isto se dogadja posle par verglanja upali nekako ali ne prima gas,e sad je i benzin poceo da izlazi iz filtera za vazduh Otvorio sam filter i on je natopljen benzinom,obrisao sam filter krpama i osusio ga i cim pocnem da verglam bezin ponovo izlazi i sad se pojavio i ispod karburatora..Sto se mehanike i popravki tice kompletna sam neznalica,i ovo mi je prvi problem sa do sada pouzdanim kinezom (inace skuter je star 4 godine,presao je svega 5200km)...hvala unapred.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1067 Napisano Februar 17, 2014 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan presisava,a zbog cega neznam,mozda se zaglavio plovak,mozda ovo ono,nemam pojma. kad vec kazes da se nerazumes,oteraj to kod nekog da skine karburaciju i prepipa,uglavnom nije nista strasno po simptomima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bugy 87 Napisano Februar 17, 2014 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda vfr 750 fl i Baotian BT49QT12 Rocky Prijavi odgovor kao problematičan Hvala... i ja sumnjam na neki delic u karburatoru ,a za majstora se i ja sada premisljam mada sam u pomalo nezavidnoj situaciji da u selu imam jednog nazovi majstora koji ima monopol jer je jedini u blizoj okolini i jedva ceka da nekog nesrecnika odere kao macku za lose odradjen posao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raca994 4 Napisano Februar 17, 2014 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ocisti karburator,proveri ventile.Kod tih kineza karburator je boljka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bugy 87 Napisano Februar 17, 2014 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda vfr 750 fl i Baotian BT49QT12 Rocky Prijavi odgovor kao problematičan O nekom poduhvatu poput skidanja karburatora ,nesmem ni da razmisljam,..jer je sva ta skalamerija uradjeno onako prilicno ofrlje,sve deluje tako slabasno da me u trenutku povecanog adrenalina i besa zbog samog kvara ne polomim nesto sasvim slucajno...Taj mali kinez mi je kao desna ruka,trosi kao upaljac a ne moze da ide brzo i izazove da se negde zakucam...Plus ovo lepo vreme na njemu je uzivanje sto me jos vse nervira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale1996pwo 0 Napisano Februar 17, 2014 U prolazu, 23 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint Max 80cc Prijavi odgovor kao problematičan Proveri 99% ti crko elekt.Saug.. ili posto je CVK tj vakumski da ti se membrana nes zeznula ili se iskrivila iglica koju membrana dize i regulise dotok goriva. Jel se desava i kad je zagrejan??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale1996pwo 0 Napisano Februar 17, 2014 U prolazu, 23 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint Max 80cc Prijavi odgovor kao problematičan i nemoj da mu zavrces gas..jer ima pupmpicu jednu koja je vezana na leptir i kad mu das malo jace od lera on prsne goriva..to ti je kad kreces da ti malo boostuje..i kad ga palis posle stajanja mozes da mu 2-3 puta zavrnes gas da povuce gorivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bugy 87 Napisano Februar 18, 2014 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda vfr 750 fl i Baotian BT49QT12 Rocky Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolega, karburator je identican ovom na slici i najverovatnije je da ta iglica zaglavljuje,i bas odatle visak goriva dolazi u filter za vazduh ...Interesantno je da skuter upali posle par verglanja ali ne prima gas a nekad kad hladan upali i malo prima gas jedno minut dva i onda pocinje da se gushi,ja sam prvo posumnjao na nesto u vezi struje, bobina me je dobro drmula kad sam je pipnuo ,ali baca varnicu na svecicu,pomislio sam i na cdi ali skuter verovatno ne bi ni upalio,...Sve u svemu ide kod majstora kad se skupi malo para pa cemo videti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1067 Napisano Februar 18, 2014 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan dok je hladan malo bolje prima gas jer tad mu i treba vise goriva,dok se neugreje. nijedan normalan majstor ti nece naplatiti vise od 1000din da skine karb i precacka i nadje problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bugy 87 Napisano Februar 18, 2014 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda vfr 750 fl i Baotian BT49QT12 Rocky Prijavi odgovor kao problematičan Kvar sigurno nije veliki ,motorce je ko novo,sipano najbolje ulje,svecica nova,filteri promenjeni...ali sve se kvari i nista nije vecno tako da ide on polako kod majstora na jedno dobro stelovanje ...Uostalom tu je vfr-ka da se tesim do sela i nazad dok se uvek pouzdani baotian ne sredi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bugy 87 Napisano April 2, 2014 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda vfr 750 fl i Baotian BT49QT12 Rocky Prijavi odgovor kao problematičan Kao i sto sam ocekivao kvar je bio bezveze ....naduvala se neka membranica u karburatoru i nije dolazilo dovoljno goriva i zbog toga se i gasio, 800 dinara i velika pohvala za majstora..u medjuvremenu je riknuo automat alnasera i nije hteo da pali svaki put na dugme,automat promenjen...trosak jos nekih 1400 dindzi i opet bravo za majstora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bugy 87 Napisano Maj 27, 2015 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda vfr 750 fl i Baotian BT49QT12 Rocky Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege i drugari,ove godine novi problem sa kinezom... Nece da pali,odgurao ga do majstora kaze otiso karburator zbog loseg goriva (to mu je bio prvi i orginalni karburator s kojim sam prosao 7500 km)..prosle godine ga zezala membrana,sad kaze mora se menja ceo karb ..Promenili smo karburator(odro me 5500 din )za neki slb bez p kineski karb,ali ima problem jednostavno je izgubio snagu nece da vuce uzbrdo jedva 20km/h ,na ravnici jedva 40 a samo na ekstremnoj nizbrdici 50. > ..Posumnjao na kompresiju al ja mu kazem da bi tesko palio(on sad pali ko mina)probao i na onu odusku na stublini nema da duva,i nema da dimi na auspuh,promenili kapicu,svecicu,filter za vazduh,filter za gorivo...nece i dalje lepo da ide nema on da se gushi prima gas ali onako,tromo i polako,kaze majstor mozda treba da mu se presteluju ventili? Meni svasta pada na pamet...da nema veze sa cdi-em mozda taj nedostatak snage i tromost na gasu...Hvala na pomoci unapred i pozz... :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ATV Qvad 0 Napisano Jun 23, 2019 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozz ljudi imam problem sa ATV qvad 150cc lifan vergla upali nekako i jedva radi sam sebi daj gas na zrak od filtera izlazi gorivo kao puca iz auspuha nemirno radi nece nikako gas i kao crn dim izbacuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6596 Napisano Jun 24, 2019 Ne silazi, 6524 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako nema problem sa fazom motora i strujom....preliva karb. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ATV Qvad 0 Napisano Jun 24, 2019 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako misliš fazom ima struju urednu baca struju na svijecica sig preliva karb ili neko crijevo od vakuma nije postavljeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6596 Napisano Jun 24, 2019 Ne silazi, 6524 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kad je motor "u fazi", znači da se sve odvija kada treba. Otvaranje i zatvaranje ventila, njihovo korektno zaptivanje i zazor, trenutak paljenja...itd. Bez obzira na sve to, može da bude problema...eto, kada nema dovoljno ili ima previše goriva. Ako se sa time nisi sretao, mislim da će biti bolje da potražiš pomoć nekog stručnijeg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...