đunta 4280 Napisano Februar 10, 2014 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan +1 Nova lula i nema sta da se maze A WD je inace higroskopan tj posle nekog vremena pocinje da vuce vlagu tako da nikako nije za preporuku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Februar 10, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan A WD je inace higroskopan tj posle nekog vremena pocinje da vuce vlagu tako da nikako nije za preporuku Moja firma postoji 30 godina i koristi WD za sve i svasta u kolicini 30-50L godisnje i prvi put cujem za ovo. I ja ga koristim vec 8 godina i nista mi jos nije zardjalo ili oksidiralo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Februar 10, 2014 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan I ja koliko znam, WD 'izbija' vlagu a ne upija je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Februar 10, 2014 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan WD je sredstvo za brzo otklanjanje vlage, podmazivanje i delimično otklanjanje rđe, ali privremeno. Nakon isušivanja samog Vedea zaostanu mikro kristali koji su hidroskopni. Iza Vedea tretirani predmet treba obraditi kako treba, zaštiti, nauljiti,...Kad sam već u priči, žičani točkovi se nikako ne smeju trajno ostavljati naprskani u niplovima i glavama samih žica, već se ta mesta moraju u održavanju prskaju teflonskim uljem koje isto presuši ali ostavi mikro sloj teflona. Lično imam iskustava gde mi je konzerviran metal Vedeom prorđo nako recimo godinu iako je čak bio umotan u natopljenu krpu. Koristim ga isključivo kako sam naveo na početku. Što se tiče problema, Aca PN je rekao odgovor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...