gucci 272 Napisano Februar 1, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Super 9 Prijavi odgovor kao problematičan Cisto malo da osvezimo "motoriste na drumu".... cesto se pitam sledece: posto vidim da se uglavnom polemise sta treba imati od opreme kada se ide na putovanje pa i u obicnoj gradskoj voznji (od sijalica, preko silnog alata itd.), interesuje me da li nosite sa sobom prvu pomoc ako se, ne daj boze, nesto desi, padnete, izgulite se, krvarite i sl. Ne pricam o tezim lomovima gde vas nece skrpiti ni pokretna hiruska sala, vec npr. vozite i nekim slucajem padnete, ispravite krivinu ali se dobro izgulite i ne vredi da zovete hitnu pomoc jer ste daleko ili niste bas slucaj za njih... Sto se mene tice, nosim zavoje vise vrsta, gaze, flastere i spajalice za zavoje ispod sedista, dokupicu jednu bocicu sa alkoholom i jodom za dezinfekciju i to bi mi bilo to posto na malom tureru nemam mesta gde da stavim celu kutiju. Vi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Februar 1, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan uvek pod sedishtem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Februar 1, 2014 (promenjeno) Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan nosim, jer imam mesta ispod sedišta. a nosim isključivo zato, da me policija ne bi smarala. tražili su mi jednom. edit: inače, "prva pomoć", je potpuno beskorisna, kao i za auto, osim što je za nenošenje propisana novčana kazna. državi se inače isplati da je nemamo, jer tako prihoduje. Promenio Februar 1, 2014 član Lug Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10586 Napisano Februar 1, 2014 Hronični Motociklopata, 7355 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan sto god da radis ne vadi kutiju, jer ti panduri nece priznati sta god da nosis ako to nije ona zakonski propisana Galenikina kutija i popices kaznu, ja sam imao slican problem kad sam imao motor kojem je bio suvise malen prtljazni prostor i nije mogla da stane kutija za prvu pomoc, pa sam se dosetio i izvadio par stvari iz nje i onda je stala, naravno vadio sam od onog cega ima po dva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elektrometla 86 Napisano Februar 1, 2014 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: NS Motocikl: Hornet 600 '02 Prijavi odgovor kao problematičan od kad je postalo obavezno imam pod sedistem onaj komplet prve pomoci za motore propisan od strane drzave... a dal znam da je koristim, e to je druga prica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Februar 1, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam i nikada nisam ni imao. Kada idem na duzi put, ponesem iz automobila. Al kupicu i to jednom. Inace nemam pojma da koristim ista osim flastera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2610 Napisano Februar 1, 2014 ODUSTO OD DIJETE, 2654 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam jednu pa je tumbam sa skutera na motor po potrebi.Ne želim da im dam razlog da ih častim a i da se nešto desi nekome ili meni pitanje je koliko bih znao da iskoristim njen sadržaj, osim zavoja. Ja mislim da uz set prve pomoći mogu da ti traže i priručnik o upotrebi iste. To je bilo u Blicu pre nekih 1,5 god. koliko se sećam. Izlazilo svaki dan po jedan list + korice. Ja to stavio u kola pored prve pomoći ako se neki napravi pametan da mu pokažem. E sad da li je to još uvek važeće ili nikad nije ni bilo nego izmislili ovi iz Blica da pojačaju tiraž na 7 dana - ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 1, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja nosim,a unutra..je sve drugo,rezervna svecica,po neki kljuc, i zavoj jedan dva...mozda flaster, po neki histamin,prezervative,upaljac,baterijsku....presing, a ako se skrsim bas ce neko moju prvu pomoc da nadje ispod sedista....... a ako se neko skrsi to sto cu ja njega da zavijem.... ima da lici na ....sve sem zavijanja.....treba uz prvu pomoc koju kupujemo i kurs da nam daju... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 1, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Od kad sam kupio prvi motor - uvek sam u motoru nosio prvu pomoć, pa tako i sad, Naravno da znam da je upotrebim, a to da mi traže priručnik za upotrebu iste , to nemam a policajce mogu da uputim da pogledaju u moj saobraćajni dosije, jer kad sam polagao vozački ispit ( 1979 godine ), tad se polagalo i ukazivanje prve pomoći ( imali smo predavanja u auto školi na tu temu ). Pa pošto imam položeno - šta će mi priručnik ! ( neću valjda da stojim pored povređenog i listam priručnik i tražim šta i kako - a on da umire zbog arteriskog krvarenja ). Još da dodam, da u mom motoru imam dve prve pomoći - ovu novu nekvalitetnu i kvarljivu ( mora da se menja na pet godina ) i jednu staru - kvalitetnu sa neograničenim rokom trajanja ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
machinori 288 Napisano Februar 1, 2014 Starfleet officer, 249 postova Lokacija: Canada Motocikl: n/a Prijavi odgovor kao problematičan Ja naravno nosim prvu pomoc. A i kurs sam polozio pre dve godine, ma da sam dosta toga zaboravio. Nego... ja nosim,a unutra..je sve drugo,rezervna svecica,po neki kljuc, i zavoj jedan dva...mozda flaster, po neki histamin,prezervative,upaljac,baterijsku....presing, a ako se skrsim bas ce neko moju prvu pomoc da nadje ispod sedista....... a ako se neko skrsi to sto cu ja njega da zavijem.... ima da lici na ....sve sem zavijanja.....treba uz prvu pomoc koju kupujemo i kurs da nam daju... Jel to ako ti zatreba tecnost za hladnjak, pa da imas u cemu da za'vatis vodu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goblin 239 Napisano Februar 1, 2014 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Futong 250 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek je nosim pod sedistem. Mada, da budem iskren, nikada je nisam otvorio, tako da u opste ne znam sta ima unutra. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 1, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Ja naravno nosim prvu pomoc. A i kurs sam polozio pre dve godine, ma da sam dosta toga zaboravio. Nego... ja nosim,a unutra..je sve drugo,rezervna svecica,po neki kljuc, i zavoj jedan dva...mozda flaster, po neki histamin,prezervative,upaljac,baterijsku....presing, a ako se skrsim bas ce neko moju prvu pomoc da nadje ispod sedista....... a ako se neko skrsi to sto cu ja njega da zavijem.... ima da lici na ....sve sem zavijanja.....treba uz prvu pomoc koju kupujemo i kurs da nam daju... Jel to ako ti zatreba tecnost za hladnjak, pa da imas u cemu da za'vatis vodu? ne bre,,ako krene pljusak da ubacim mobilni i novcanik,da se ne okvase ali stvarno za to pomoglo vise puta a moze i za svasta nesto da posluzi meni ako otvore prvu pomoc..ugasio sam ga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukac 1380 Napisano Februar 1, 2014 onaj koji oblikuje, 357 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Samo menjam ko ciga konja Prijavi odgovor kao problematičan Imam po jednu u skuteru i velikom motoru da me marsovci ne maltretiraju, a nekad i dobro dodje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gajdar 177 Napisano Februar 1, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS Twin (800), BMW G310GS Prijavi odgovor kao problematičan uvek pod sedištem: prva pomoć, rezervne sijalice, malo žice za svaki slučaj da nešto otpadne, sprej za lanac, mali komplet alata i malo ulja u flašici od 0,33... doduše nikad ništa od ovoga nisam upotrebio osim spreja za lanac... izvozao sam dve sezone ( oko 15000km i nijednom me nije zaustavila saobraćajna) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Februar 1, 2014 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Komplet propisan zakonom uvek u koferu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13068 Napisano Februar 1, 2014 Ne silazi, 7446 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nosio sam prvu pomoc u skuteru od 50cc i sada naravno stoji pod sedistem ER5ice zajedno sa rez. sijalicama i osiguracima, tu je i kljuc za svecice. Reflektujuci pojas mi stoji medj' opremom, cak sam i nasao mali PP aparat, hteo sam da napravim nosac za njega kod Sebe ali maznuo mi ga cale za auto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10586 Napisano Februar 1, 2014 Hronični Motociklopata, 7355 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan uvek pod sedištem: prva pomoć, rezervne sijalice, malo žice za svaki slučaj da nešto otpadne, sprej za lanac, mali komplet alata i malo ulja u flašici od 0,33... doduše nikad ništa od ovoga nisam upotrebio osim spreja za lanac... izvozao sam dve sezone ( oko 15000km i nijednom me nije zaustavila saobraćajna) vadi to ulje i alat, nemoj da nas brukas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemus 1332 Napisano Februar 1, 2014 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Živim u Novom Sadu pa od opreme nosim:nož, električni pendrek i suzavac. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanni 68 Napisano Februar 1, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Prijavi odgovor kao problematičan uvek ispod sedista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10601 Napisano Februar 1, 2014 Drug član, 512 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Živim u Novom Sadu pa od opreme nosim:nož, električni pendrek i suzavac. A nekad su Lale nosile slaninu sapunjaru, glavicu luka i bricu. Jbg,menjaju se vremena. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bugy 87 Napisano Februar 1, 2014 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda vfr 750 fl i Baotian BT49QT12 Rocky Prijavi odgovor kao problematičan Imam prvu pomoc bas za motor... Al s oprostenjem nemam gde da je stavim... Nit veceg motora nit manje mesta za po neku sitnicu..Tu mi je hondin fabricki alat koji ide svuda samnom ali prva pomoc,sijalice itd,idu u ranac samo na neke "vece" voznjice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Februar 1, 2014 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan edit: inače, "prva pomoć", je potpuno beskorisna, kao i za auto, osim što je za nenošenje propisana novčana kazna. državi se inače isplati da je nemamo, jer tako prihoduje. Apsolutno se ne slazem sa ovim postom, ali dobro, to sam samo ja. Meni je proslo leto prva pomoc pomogla onoliko, sa zenom i detetom sam bio na Adi Bojani i kao za klinac na samom uscu reke Bojane u more ja zgazim na flasu u vodi i naravno, krvi kao da sam se zaklao (cetvoronoske sam izasao iz vode, a naravno nikoga ni od korova da pridje i upita kako ste). U svakom slucaju, poprilicna rupaca u tabanu, i da nije bilo prve pomoci u kolima, ne bih uspeo da dovezem auto od Ulcinja do Herceg Novog i 5 dana kasnije da vratim auto za BG,,, Iz principa nisam hteo da mi se u CG usiva noga, sam sam se previjao i uredno koristio sve sto je bilo u ponudi iz prve pomoci. Naravno sve je dopunjeno odmah sledeci dan i jos dodato da ima viska... Jedno po meni sto je manjkalo u istoj je povidon jod. Elem, uredno imam prvu pomoc u kolima i u motoru. U motoru mi stoji ispod sica, na mestu gde je nekada davno stajao fabricki alat, i ne pada mi na pamet da vozim bilo sta bez iste... Smatram da je sadasnja prva pomoc koja ima da se kupi postala ozbiljno parce opreme, koje ne bi smelo da manjka u bilo kom vozilu, za razliku od prve "pomoci" koja je pre samo par godina bila da se kupi, gde sam vise sanse imao da se previjem sa majcom koju imam na sebi nego da saniram neku malu posekotiinu ili poderotinu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 1, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Živim u Novom Sadu pa od opreme nosim:nož, električni pendrek i suzavac. A nekad su Lale nosile slaninu sapunjaru, glavicu luka i bricu. Jbg,menjaju se vremena. Pa kad je reko " nož " - i mislio je na bricu, al ne običnu već onu " Turijsku " ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10601 Napisano Februar 1, 2014 Drug član, 512 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Živim u Novom Sadu pa od opreme nosim:nož, električni pendrek i suzavac. A nekad su Lale nosile slaninu sapunjaru, glavicu luka i bricu. Jbg,menjaju se vremena. Pa kad je reko " nož " - i mislio je na bricu, al ne običnu već onu " Turijsku " ! Onu za lubenice, malko uzu a dugacku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 582 Napisano Februar 1, 2014 ..., 299 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Nosim u koferu i na zalost[ili moju srecu] sam imao prilike da je upotrebim,doduse na sebi.Naime, ja genijalac gurnem levu ruku pod kosilicu za travu i zelji da je zadrzim prilikom podizanja tockova,ali...naravno kosilica radi pod punim gasom,rezultat predpostavljate :jee:jagodica srednjeg prsta leve ruke me zauvek napusta,odlazi u nepoznatom pravcu .sve se dogadja na Fruskoj gori,subota vece,supruga se uspanicila,komsinica nudi hanzaplast ,ma opsti sou.u celom metezu ja ispadam najprisebniji,vadim prvu pomoc iz kofera mog vernog zelenka,previjamo prst i odlazimo u urgentni. Cim sam se oporavio i vratio u sedlo,prvo mi je bilo da dopunim prvu pomoc 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...