Jump to content

Moto Zajednica

Koliko vas nosi na i u motoru prvu pomoc

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: Kymco Super 9

Cisto malo da osvezimo "motoriste na drumu".... cesto se pitam sledece: posto vidim da se uglavnom polemise sta treba imati od opreme kada se ide na putovanje pa i u obicnoj gradskoj voznji (od sijalica, preko silnog alata itd.), interesuje me da li nosite sa sobom prvu pomoc ako se, ne daj boze, nesto desi, padnete, izgulite se, krvarite i sl. Ne pricam o tezim lomovima gde vas nece skrpiti ni pokretna hiruska sala, vec npr. vozite i nekim slucajem padnete, ispravite krivinu ali se dobro izgulite i ne vredi da zovete hitnu pomoc jer ste daleko ili niste bas slucaj za njih...

Sto se mene tice, nosim zavoje vise vrsta, gaze, flastere i spajalice za zavoje ispod sedista, dokupicu jednu bocicu sa alkoholom i jodom za dezinfekciju i to bi mi bilo to posto na malom tureru nemam mesta gde da stavim celu kutiju.

Vi?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

nosim, jer imam mesta ispod sedišta. a nosim isključivo zato, da me policija ne bi smarala. tražili su mi jednom.

edit: inače, "prva pomoć", je potpuno beskorisna, kao i za auto, osim što je za nenošenje propisana novčana kazna. državi se inače isplati da je nemamo, jer tako prihoduje.

Promenio član Lug

• Hronični Motociklopata, 7355 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

sto god da radis ne vadi kutiju, jer ti panduri nece priznati sta god da nosis ako to nije ona zakonski propisana Galenikina kutija i popices kaznu,

ja sam imao slican problem kad sam imao motor kojem je bio suvise malen prtljazni prostor i nije mogla da stane kutija za prvu pomoc, pa sam se dosetio i izvadio par stvari iz nje i onda je stala, naravno vadio sam od onog cega ima po dva

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: Hornet 600 '02

od kad je postalo obavezno imam pod sedistem onaj komplet prve pomoci za motore propisan od strane drzave...

a dal znam da je koristim, e to je druga prica...

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Ja nemam i nikada nisam ni imao. Kada idem na duzi put, ponesem iz automobila. Al kupicu i to jednom. Inace nemam pojma da koristim ista osim flastera :D

• ODUSTO OD DIJETE, 2654 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Ja imam jednu pa je tumbam sa skutera na motor po potrebi.Ne želim da im dam razlog da ih častim a i da se nešto desi nekome ili meni pitanje je koliko bih znao da iskoristim njen sadržaj, osim zavoja.

Ja mislim da uz set prve pomoći mogu da ti traže i priručnik o upotrebi iste. To je bilo u Blicu pre nekih 1,5 god. koliko se sećam. Izlazilo svaki dan po jedan list + korice. Ja to stavio u kola pored prve pomoći ako se neki napravi pametan da mu pokažem.

E sad da li je to još uvek važeće ili nikad nije ni bilo nego izmislili ovi iz Blica da pojačaju tiraž na 7 dana - ne znam.:stabre:

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ja nosim,a unutra..je sve drugo,rezervna svecica,po neki kljuc, i zavoj jedan dva...mozda flaster, po neki histamin,prezervative,upaljac,baterijsku....presing,

a ako se skrsim bas ce neko moju prvu pomoc da nadje ispod sedista.......

a ako se neko skrsi to sto cu ja njega da zavijem.... ima da lici na ....sve sem zavijanja.....treba uz prvu pomoc koju kupujemo i kurs da nam daju...:takoje:

• Podržavam 2

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Od kad sam kupio prvi motor - uvek sam u motoru nosio prvu pomoć, pa tako i sad, Naravno da znam da je upotrebim, a to da mi traže priručnik za upotrebu iste , to nemam a policajce mogu da uputim da pogledaju u moj saobraćajni dosije, jer kad sam polagao vozački ispit ( 1979 godine ), tad se polagalo i ukazivanje prve pomoći ( imali smo predavanja u auto školi na tu temu ). Pa pošto imam položeno - šta će mi priručnik ! ( neću valjda da stojim pored povređenog i listam priručnik i tražim šta i kako - a on da umire zbog arteriskog krvarenja ).

Još da dodam, da u mom motoru imam dve prve pomoći - ovu novu nekvalitetnu i kvarljivu ( mora da se menja na pet godina ) i jednu staru - kvalitetnu sa neograničenim rokom trajanja ! :)

• Starfleet officer, 249 postova
  • Motocikl: n/a

Ja naravno nosim prvu pomoc. A i kurs sam polozio pre dve godine, ma da sam dosta toga zaboravio.

Nego...

ja nosim,a unutra..je sve drugo,rezervna svecica,po neki kljuc, i zavoj jedan dva...mozda flaster, po neki histamin,prezervative,upaljac,baterijsku....presing,

a ako se neko skrsi to sto cu ja njega da zavijem.... ima da lici na ....sve sem zavijanja.....treba uz prvu pomoc koju kupujemo i kurs da nam daju...:takoje:

Jel to ako ti zatreba tecnost za hladnjak, pa da imas u cemu da za'vatis vodu? :)

• Svrati ponekad, 425 postova
  • Motocikl: Futong 250

Uvek je nosim pod sedistem. Mada, da budem iskren, nikada je nisam otvorio, tako da u opste ne znam sta ima unutra. :stabre:

• Podržavam 1

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Ja naravno nosim prvu pomoc. A i kurs sam polozio pre dve godine, ma da sam dosta toga zaboravio.

Nego...

Jel to ako ti zatreba tecnost za hladnjak, pa da imas u cemu da za'vatis vodu? :)

ne bre,,ako krene pljusak da ubacim mobilni i novcanik,da se ne okvase :) ali stvarno za to :lol: pomoglo vise puta a moze i za svasta nesto da posluzi :lol:

meni ako otvore prvu pomoc..ugasio sam ga :lol:

• Svrati ponekad, 120 postova
  • Motocikl: BMW F650GS Twin (800), BMW G310GS

uvek pod sedištem: prva pomoć, rezervne sijalice, malo žice za svaki slučaj da nešto otpadne, sprej za lanac, mali komplet alata i malo ulja u flašici od 0,33... doduše nikad ništa od ovoga nisam upotrebio osim spreja za lanac... izvozao sam dve sezone ( oko 15000km i nijednom me nije zaustavila saobraćajna)

• Ne silazi, 7446 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nosio sam prvu pomoc u skuteru od 50cc i sada naravno stoji pod sedistem ER5ice zajedno sa rez. sijalicama i osiguracima, tu je i kljuc za svecice. Reflektujuci pojas mi stoji medj' opremom, cak sam i nasao mali PP aparat, hteo sam da napravim nosac za njega kod Sebe ali maznuo mi ga cale za auto.

• Hronični Motociklopata, 7355 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

uvek pod sedištem: prva pomoć, rezervne sijalice, malo žice za svaki slučaj da nešto otpadne, sprej za lanac, mali komplet alata i malo ulja u flašici od 0,33... doduše nikad ništa od ovoga nisam upotrebio osim spreja za lanac... izvozao sam dve sezone ( oko 15000km i nijednom me nije zaustavila saobraćajna)

vadi to ulje i alat, nemoj da nas brukas :staa2::jee::lol:

• Drug član, 512 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Živim u Novom Sadu pa od opreme nosim:nož, električni pendrek i suzavac.

A nekad su Lale nosile slaninu sapunjaru, glavicu luka i bricu. :moto3: Jbg,menjaju se vremena. :(

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Honda vfr 750 fl i Baotian BT49QT12 Rocky

Imam prvu pomoc bas za motor... Al s oprostenjem nemam gde da je stavim...:zvizduk: Nit veceg motora nit manje mesta za po neku sitnicu..Tu mi je hondin fabricki alat koji ide svuda samnom ali prva pomoc,sijalice itd,idu u ranac samo na neke "vece" voznjice...:moto3::zdravo:

• Banda Opasnih, 396 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX

edit: inače, "prva pomoć", je potpuno beskorisna, kao i za auto, osim što je za nenošenje propisana novčana kazna. državi se inače isplati da je nemamo, jer tako prihoduje.

Apsolutno se ne slazem sa ovim postom, ali dobro, to sam samo ja. Meni je proslo leto prva pomoc pomogla onoliko, sa zenom i detetom sam bio na Adi Bojani i kao za klinac na samom uscu reke Bojane u more ja zgazim na flasu u vodi i naravno, krvi kao da sam se zaklao (cetvoronoske sam izasao iz vode, a naravno nikoga ni od korova da pridje i upita kako ste). U svakom slucaju, poprilicna rupaca u tabanu, i da nije bilo prve pomoci u kolima, ne bih uspeo da dovezem auto od Ulcinja do Herceg Novog i 5 dana kasnije da vratim auto za BG,,, Iz principa nisam hteo da mi se u CG usiva noga, sam sam se previjao i uredno koristio sve sto je bilo u ponudi iz prve pomoci. Naravno sve je dopunjeno odmah sledeci dan i jos dodato da ima viska... Jedno po meni sto je manjkalo u istoj je povidon jod.

Elem, uredno imam prvu pomoc u kolima i u motoru. U motoru mi stoji ispod sica, na mestu gde je nekada davno stajao fabricki alat, i ne pada mi na pamet da vozim bilo sta bez iste... Smatram da je sadasnja prva pomoc koja ima da se kupi postala ozbiljno parce opreme, koje ne bi smelo da manjka u bilo kom vozilu, za razliku od prve "pomoci" koja je pre samo par godina bila da se kupi, gde sam vise sanse imao da se previjem sa majcom koju imam na sebi nego da saniram neku malu posekotiinu ili poderotinu.

• Podržavam 2

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

A nekad su Lale nosile slaninu sapunjaru, glavicu luka i bricu. :moto3: Jbg,menjaju se vremena. :(

Pa kad je reko " nož " - i mislio je na bricu, al ne običnu već onu " Turijsku " !

• Drug član, 512 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Pa kad je reko " nož " - i mislio je na bricu, al ne običnu već onu " Turijsku " !

Onu za lubenice, malko uzu a dugacku. :zvizduk:

• ..., 299 postova
  • Motocikl: XF 650 freewind

Nosim u koferu i na zalost[ili moju srecu] sam imao prilike da je upotrebim,doduse na sebi.Naime, ja genijalac :lud: gurnem levu ruku pod kosilicu za travu i zelji da je zadrzim prilikom podizanja tockova,ali...naravno kosilica radi pod punim gasom,rezultat predpostavljate :jee:jagodica srednjeg prsta leve ruke me zauvek napusta,odlazi u nepoznatom pravcu :jok: .sve se dogadja na Fruskoj gori,subota vece,supruga se uspanicila,komsinica nudi hanzaplast :lol:,ma opsti sou.u celom metezu ja ispadam najprisebniji,vadim prvu pomoc iz kofera mog vernog zelenka,previjamo prst i odlazimo u urgentni.

Cim sam se oporavio i vratio u sedlo,prvo mi je bilo da dopunim prvu pomoc ;)

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja