Jump to content

Moto Zajednica

Da nije ko za druzenje do Alpa ?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 377 postova
  • Motocikl: BMW gs1150 ADV

i ja isto tako volim da posjetim neka mjesta koja su poznata,koja imaju nesto posebno,ali nekad se desi da moras da se uklapas u svoj budzet i svoje vrijeme koje imas na raspolaganju, zbog cega vazda nesto moras da izostavis,meni ce ovo biti prvi put da idem na Alpe i siguran sam da mi to nece biti i poslednji put, icicu tamo dok sve ne obidjem :DD

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

aj neshto konkretno da se napishe, gde shta kad koliko itd.

neko reche 100E dan, shta ulazi u taj 1 dan, koliko km, klopa piche smeshtaj.

dajte ko je bio da kazhe to i to se mora videti zbog toga i toga, pa da se formira ruta.

ja bih ishao da vidim prizore koje alpi nude i malo krivina da izvozam. znachi krivine + sightseeing, shto vishe prizora koji oduzimaju dah. ako mozhe i da se potkrepi slikama, da znamo shta je u pitanju.

ja za sada znam za dolomite i mozhda 3 passa da su super.

Hvala. :zdravo:

p.s. ja se vodim nekim razgovorima preko pp sa pojedinim ljudima, gde sam recimo odushevljen da je chovek sa devojkom proveo 5 dana gore za 470E sve, put smeshtaj klopa itd...

meni motor troshi oko 80E na 1000km al zaokruzhichu na 100E da budem siguran.

kad je cijena u pitanju, sve zavisi do tebe,100 e je okvirna cijena, a ona zavisi od toga gdje ces spavati oce li to biti neki luksuzni hotel ili mozda neko kampovanje, isto tako je i za hranu,treba isto voditi racuna i o cijeni goriva, u italiji je ja mislim 1.80 gorivo. kad je ruta u pitanju,mi imamo na raspolaganju samo 8 dana a treba da se predje 3500km,tako da smo odlucili da ove nase krajeve predjemo u jedan dan, tj. do ljubljane, to je nekih 700 km ili koliko vec,taj prvi dan forsiramo da bi imali vremena za alpe da tamo uzivamo i da ne bude sve trka nego da se i nesto vidi

kad su u pitanju prevoji, evo ti spisak prevoja koje obilazimo,ja mislim da nismo ni jedan propustili 1. Grossglockner, Heiligenblut, Austria 2. Marmolada 3. Stelvio Pass, Switzerland 4. Passo Del’Aprica 5. Fluelapass 6. Oberalp Pass 7. Furka pass 8. Grimsel pass 9. Simplon Pass uglavnom prvi dan i zadnji ce biti najduzi, dok ostali nece prelaziti 400km sto je ja mislim prihvatljivo

• Zainteresovan, 880 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC

Evo da dopunim Duleta,

jos uvek se kolebamo kojim putem posle Simplon passa, da li ici u Veneciju,

mada smo to negde vec odbacili, da li obici malo Sloveniju, otici na Dolomite

jos malo, vracati se Jadranskom magistralom ili kroz Bosnu, Hrvatsku...

Sto se Alpa konkretno tice svi passovi su pobrojai i ruta je napravljena.

A tih famoznih 100 eVara dnevno su cifra koja se iz iskustva pokazala dovoljnom

za bezbrizno putovanje sa solidnim smestajem i klopom a moze biti i dosta

manja cifra ako se spava u bungalovima, ponekad jede iz marketa itd...

Gledali smo da prva 4 dana izuzev Bg - Ljubljana budu oko 300 i koji km dnevno

kako ne bi smo pretrcali alpe...

• Ne silazi, 5555 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ja cu da dodam jos po nesto...

Ovo sto je Tomo naveo je uglavnom tacno...i sam uzivam u tim stvarima...

Medjutim stoji i sledece...neki preterani obilazak u moto opremi nije bas uzivanje. Ako se odlucim za obilazak nekog grada planiram da dodjem uvece, sutra obidjem grad, i nakon jos jedne noci nastavim. Na taj nacin imam dan bez voznje, ali uzivam u upoznavanju nekog mesta. Imam dovoljno vremena i setam bez opreme.

Obilazak malih mesta, seoca je takodje sustina, ali uzima vreme, tako i to treba imati u vidu. Obzirom da je ovde u planu voznja po Alpima, tako bi i dao prednost. Na svakoj turi mora se nesto zrtvovati, ne moze sve stati u ograniceno vreme/jednu turu.

Sto se tice budzeta, 100€/dan ukljucuje benzin, klopu (nekada market, nekada restoran), kafe pauze, smestaj,...testirano vise puta i retko omane.

Ono sto se pokazalo vec godinama kao prava stvar je "kasa". Svi damo po npr. 100€ u kasu i iz toga se finansira apsolutno sve osim goriva i licnih troskova (npr. pokloni). Kada se kasa isprazni, daje se ponovo. Na taj nacin se ravnomerno rasporedjuje novac, a bogami i stedi (ako udjes u radnju i potrosis 10€, nemas sta posebno da kupis, ali ako potrosis npr. 30€/3 osobe, mozes da kupis gomilu klope).

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

7 l/100 = 30 l/400 = nekih 50-ak eura benzin za nekih 400 km.

ostaje jos 50-ak eura za spavanje, hranu i pice. (sas kvacicom :D)

Ako idete na prepad (= trazite spavanje u sumrak) to moze biti cupavo za tu lovu.

Zna se zadesiti (kao meni sto se zadesilo) ili 60 evrica za spavanje ili livada.

A spavao sam i za 25 sa doruckom (ali bez sapuna u kupaoni :D), ali to sam bookirao unaprijed.

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: SV1000S

mi nosimo i sator tako da i kampovanje moramo probati :D

Prava stvar :) Kampova ima po alpima dosta. Ja sam koristio ove POI za navigaciju: http://www.archiescampings.eu/eng1/ . Nije mi se desilo da kad stanem i pogledam gde je najblizi kamp da moram da vozim vise od 20-30km do istog. Mi smo samo u kampovima spavali. Cena je bila oko 12-16e za jednu osobu, motor i sator.

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Kampova ima na svakom koraku, ali ako se ide u spicu sezone znaju da budu popunjeni. Ulazio sam u par kampova i vratili su me jer nemaju mesta ni za satore ni u bungalovima.

Ja smestaj nisam bukirao, cim stignemo u neki gradic gde cemo da spavamo, malo procunjamo okolo i nadje se uvek smestaj. U samom centru i hotelima je skupo, ali u nekoj sporednoj ulici uvek ces naci pristojan smestaj za ok novce.

Najskuplji smestaj sam placao 35e, a najjeftiniji cini mi se oko 20e (ne racunam kampove).

Najbolje je mozda da svratite u neki kafic, popijete kafu i pitate konobara da li zna nekoga ko izdaje sobu.

A livada, dao Bog, ima na pretek gore :) samo se cuvajte divljih zveri :)

hvala vam dobri ljudi na savjetima, ja mislim da smo spremni za ovaj put, samo da dodje jos 28 jul i da se krece:D

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

aaaaaa, nenenene, not so faaaaaast,... jer, "know how" je neprocenljiv, a za sve ostalo je tvoj mastercard,...

duguješ obećanje za putopis!!

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Pošto se bliži datum...kraj maja - početak juna onda da podelim par misli :)

- Novi Sad pa preko Sarajeva i Mostara do Splita. Malo izazovnije za jedan dan ali sasvim izvodljivo - oko 570km. Trošak oko 45 eura za gorivo. U Splitu ukrcavanje na trajekt za Ankonu - trošak oko 90 eura(ako su mi dali tačan info).

- Ankona pa do Firence preko Riminija oko 270km sa troškom goriva oko 30 eura (ako je litra u Italiji 1.8 eura). U Firenci planirana 4 noćenja uz rezervisan smeštaj za 285 eura - 4 noći sa doručkom za 3 osobe, smeštaj u centru. (Opcija 2 je smeštaj u Bolonji za 200 eura - 4 noći sa doručkom za 3 osobe). Odatle se može svaki dan napraviti vožnjica i obići se ponešto lepo.

- Poslednji dan polazak ka jezeru Garda oko 290km sa troškom goriva oko 30 eura. Na jezeru u mestu Garda rezervisan smeštaj 114 eura (!!!) za 4 noćenja za 3 osobe. Odatle se može svaki dan napraviti fenomenalna vožnjica oko jezera i u Alpe.

- Poslednji dan polazak za Srbiju. Opcija 1 je put preko Ljubljane pa Zagreb i nazad u Novi Sad. Opcija 2 je nazad do Ankone pa trajekt za Split i kroz Bosnu nazad kući. Put kući bi svakako trajao dva dana pa je u planu noćenje ili u Ljubljani ili na trajektu.

E sad, opcija autoputem ka Ljubljani i dalje podrazumeva dosta, možda i previše autoputa i naplatnih rampi i vinjeta. Opcija preko Bosne i trajektom znači vožnju lepšim putevima.

Nisam preterano detaljisao ali to je plan...

Šta mislite? I kako teku vaši planovi?

• Podržavam 2

Lepo je to samo tu najmanje ima Alpa, mi smo se skoncenrisali

na Alpe i sve poznate prevoje.

U principu jos uvek razmisljamo o ruti za povratak, sve ostalo je

insplanirano, samo da dodje kraj jula.

• Ne silazi, 5555 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

@Djeneral

Cena trajekta zavisi od smestaja na trajektu koji odaberes...mozes da odes na neki od site-ova za bukiranje pa da sracunas tacno...za 90€ mozes da dobijes DECK, tj. paluba tj. bez smestaja. To moze da prodje u letnjem periodu kada je vrucina, pa mozes da razmestis vrecu bilo gde.

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

@Djeneral

Cena trajekta zavisi od smestaja na trajektu koji odaberes...mozes da odes na neki od site-ova za bukiranje pa da sracunas tacno...za 90€ mozes da dobijes DECK, tj. paluba tj. bez smestaja. To moze da prodje u letnjem periodu kada je vrucina, pa mozes da razmestis vrecu bilo gde.

BluLine ima neku akciju pa je cena ista za sve vrste smeštaja...bez obzira da li je avio sedište ili kabina. Povratna karta izadje 175 eura. Tako pise na sajtu ali ne pise do kada su te cene.

Primate li jos clanova za ovo putovanje?

Zainteresovan sam 1moto3.gif

Sto da ne, krajem juna bi trebali finalizovati broj ucesnika pa zatim organizovati jedan sastanak

da se upoznamo i dogovorimo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja