dboss 14 Napisano Januar 28, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan Nsr 125 98 god , skoro je kupio burazer,Palila je na gurgu zbog loseg akumulatora ,kad smo pokusali sa novim akumularorom ,problem,motor normalno vergla a kad treba da upali on zastane kao da mu je paljenje mnogo rano,. A desilo se i u voznji da motor blokira ugasi se i onda sve normalno upali,i gusio se na sedam hiljada obrtaja.. Da li neko zna u cemu je stvar,ili je imao slican problem.Ja sa tim dvotaktim motorima se slabo bahcem ne obozavam ih bas.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano Januar 28, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan to sto se gusi na 7.000 je mozda do blokade ako je ima ili do rc ventila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6041 Napisano Januar 28, 2014 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi smelo da zbog RC ventila tako zakuca... O.o Da slabije ide u nekim rezima ok, i da teze upali ok. Ali ovo mi lici na nesto drugo. Da li uljna pumpa radi dobro? Ja sam na svim cvajama sam mesao da ne dodjem u situaciju da me ona zahebe pa da zakuca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaJovanovic 221 Napisano Januar 28, 2014 Svrati ponekad, 482 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DR 650, CF MT 450 Prijavi odgovor kao problematičan to se desavalo na tzr-u kog sam ja radio nece da vuce pa taman lepo krene pa se ugasi od jednom meni je bio problem u karb-u uzmi ocisti ga pa probaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dboss 14 Napisano Januar 28, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda se gusio od prejake mesavine koju je prethodni vlasnik sipao,sipano drugo gorivo al se cudno manifestuje paljenje.. Gledao u manualu da se rc vebtil steluje ,moracu sve da proverim jer su ga ceprkali klinci..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rajko aprilia 10 Napisano Januar 28, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice paljenja on ima malu kailicu na radilici koja drzi magnet u savrsenom polozaju za rad kad bi provrteo kailu nebi ni upalio a sto se voznje tice deluje mi kao da imas problem sa varnicom uzmi probaj sa novom svecicom mozda ti je samo pregorela kapica uzmi oguli kabal od bobine i obmotaj oko svecice sa takvim slicnim problemima sam se susretao motor ide pa neide pa dodje na sedam pa probije pa radi pa se ugasi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dboss 14 Napisano Januar 28, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan proveri cu sve to , hteo sam da cujem iskustva i drugihmuvek se nauci nesto novo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 168 Napisano Januar 28, 2014 Svrati ponekad, 485 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Velika je verovatnoca da ima mnogo rano paljenje, a to moze i da pravi problem i sa radom motora. Pretpostavljam da je pukla kajla na magnetu i sam pomera paljenje. To hoce da se desi ako je matica slabo stegnuta, a motor se pali na gurku, dozivi trzaj i otkine je. Ima jos razloga da dobije rano paljenje, ali to je 5%. Iz vise razloga ne paliti ni jedan motor na gurku! Sto se tice ovog "blokiranja"nisi bio dovoljno jasan. Pod blokiravanjem se podrazumeva da motor ukoci u trenutku i par minuta nema paljenja, kod cvaja je to uzrok slaba mesavina, siromasna smesa i automatski pregrevanje. Ako se motor ugasi, upalis ga i nastavis dalje, kvar je struja! Pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raca994 4 Napisano Januar 28, 2014 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nebi rekao,da si video tu kajlu,kolika je nebi tako pricao Prvo ti ocisti karb i sredi pa onda proveravaj struju,ako vec zeza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rajko aprilia 10 Napisano Januar 29, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da je kaila proklizala nebi ga ni upalio verovatno bi mu se javio samo dok ga vergla kad bi se slucejno potrefio ugao paljenja nebi mogao da se vozi ni 100 metara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dboss 14 Napisano Januar 29, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan Ovih dana ga uzimam u rad,samo da skinem hondu sa dizalice , karburator sam vec skinuo i ocistio nisam primetio nista kod njega i meni lici na struju...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 168 Napisano Januar 29, 2014 Svrati ponekad, 485 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Molim te napisi kad budes detektovao kvar, jos uvek mislim da sam u pravu. Ujedno kad vec rasturas, odnesi alnaser kod dobrog elektricara da ga dobro proveri(rotor,cetkice,lezajeve). Ako su klinci cackali motor, na svasta ces naleteti. Srecno i pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dboss 14 Napisano Januar 29, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan Hocu obavezno,resi cu ga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dboss 14 Napisano Februar 2, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan Danas radio oko nsr-ke , proverio magnet kajla je dobra , mucili se jeb.skinusmo auspuh kad na verglanje pljuje gorivo , cilindar prepunjen gorivom........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano Februar 3, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi smelo da zbog RC ventila tako zakuca... O.o Da slabije ide u nekim rezima ok, i da teze upali ok. Ali ovo mi lici na nesto drugo. Da li uljna pumpa radi dobro? Ja sam na svim cvajama sam mesao da ne dodjem u situaciju da me ona zahebe pa da zakuca ja sam iz istog razloga iskljucio uljanu pumpu,malo je vise dimio i slabije je isao ,sad mu je mesavina na 2% i ima super sagorevanje i vucu mada brljavi oko 8 i 9k al kad preskoci to je raketa :-) rc ventil mu nonstop otvoren (ostecena saila pa dok se nesnadjem) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dboss 14 Napisano Februar 4, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan Danas definitivno pronasao kvar klip i karike osteceni,,u potragu za delovima,,,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxwvp 17 Napisano Februar 4, 2014 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Kawasaki zx6r i Honda NSR125 Prijavi odgovor kao problematičan kad nadjes javi cenu :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Februar 5, 2014 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan U kakvom ti je stanju cilindar uglavnom nastrada i on ako je klip ostecen.Klipova imas od 40e pa do 100e,ove najjeftinije nepreporucujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dboss 14 Napisano Februar 5, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan http://motobikeshop.rs/Default.aspx nesto od ovih ... a cilindar na specijalu..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dboss 14 Napisano Februar 5, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan ha cilindar razbusen , ali sa premalo tolerancije pa je ribao klip u cilindru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 168 Napisano Februar 5, 2014 Svrati ponekad, 485 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan ha cilindar razbusen , ali sa premalo tolerancije pa je ribao klip u cilindru... Fabricki cilindar na NSR-u je tzv nikasil cilindar kao stari Puh poni-expres i ne moze se busiti, ako je busen onda je vec neko ugradio hilznu! Da ne bude zabune i fabricki postoje specijale, to jest klase obradjenosti klipa koje se ubacuju u zavisnosti od stepena pojedjenosti cilindra, U pitanju su stoti delovi mm, sto je malo za specijalu! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dboss 14 Napisano Februar 6, 2014 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Bor Motocikl: Kawasaki zzr 1100..Suzuki gsx250 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj stari ima hilznu, a znam na sta mislis,nisam imao prilike da do sad rasturam nsr zujalicu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijel jevtic 0 Napisano April 28, 2023 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, imam čudan problem sa hondom nsr 125. Problem sa hondom je to sto mi svećice crkavaju,do sada sam zamenuo 3 kupio sam jednu platio sam je oko 280din probila je nakon 3 nedelje zatim sam uzeo drugu svecicu platio je 900din jer sam mislio da je los kvalitet stare pa je zato probila, ali ova mi je negde u roku od jedan ipo sat crkla. Sad sta bi mogao biti problem sto crkavaju svecice?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 719 Napisano April 28, 2023 Zainteresovan, 408 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ili ti smesa nije dobra ili su i te druge svecice neodgovarajuce. Kad sam pre desetak godina vozio nsr vozio sam je na iridijumskoj svecici ali ne znam tacno oznaku sad, bilo je odavno. Nadji manual pa probaj sa iridijumskom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijel jevtic 0 Napisano April 29, 2023 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam kupio motor na njemu mi je došla konusna svecica i ona je probila posle nekih 2 000km voznje pa sam uzeo denso i crkla mi za 3 ned nakon nje sam uzeo NGK svecicu po oznaci koja treba za ovu hondu japanska je i nerazumem sta dovodi do probijanja svecica tako brzo.Nasao sam na netu da moze biti do smese. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...