Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha yzf 750 r karburator

Recommended Posts

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Ja nisam majstor ali prvi put cujem da neki majstor kaze da zbog gumica i membrana moraju celi karburatori da se menjaju a da nesto ozbiljno nije osteceno, prepravljeno. Dobro mozda Bokilic kaze da tu moraju novi i samo novi karburatori ako su nakupili taloga u soljama ))):-P ali drugi ne, pa ga sledeci put pitaj za savet, dobices pravi odgovor sta ti je ciniti... A i opet kupujes polovne karburatore kojima mozda treba ili uskoro zatreba servis, forum je tu da se razmene misljenja pa donese odluka, ali nadam se da si resio problem i da neces imati slicnih problema...

Nije bas uvek tako....nekad jedan mali deo u nekom sklopu vise kosta nov nego seo takav sklop polovan....ja sam na mom yzf menjao lezajeve radilice,i komplet letecih lezajeva me je izasao 160 evra,sreca pa su lezeci lezajevi bili dobri....inace cela polovna radilica sa letecim i lezecim lezajevima i klipnjacama je 200 evra....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

jos ako ti se desava da nece da prima gas a drzis zavrnutu rucicu do kraja...i sam trokira i radi na ler...tu ti nece ni 6 kompleta novih karburatora pomoci,a oce jamaha jednu boljku da ima :moto3:

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Yamaha yzf 750r

Ja nisam majstor ali prvi put cujem da neki majstor kaze da zbog gumica i membrana moraju celi karburatori da se menjaju a da nesto ozbiljno nije osteceno, prepravljeno. Dobro mozda Bokilic kaze da tu moraju novi i samo novi karburatori ako su nakupili taloga u soljama ))):-P ali drugi ne, pa ga sledeci put pitaj za savet, dobices pravi odgovor sta ti je ciniti... A i opet kupujes polovne karburatore kojima mozda treba ili uskoro zatreba servis, forum je tu da se razmene misljenja pa donese odluka, ali nadam se da si resio problem i da neces imati slicnih problema...

Pa i meni je bilo malo sumnjivo da ne mogu da se poprave, ali gledao sam to sa strane da je to rekao majstor koji se bavi popravkom takvih motora,pa valjda onda treba da zna sta treba ciniti i kako je najbolje. Ali dobro sad, sta je tu je. Ovih dana ce biti namontirani drugi karburatori pa cemo videti sta ce biti.

U savakom slucaju, hvala svima na savetima, sad znam gde cu se obratiti kad mi sledeci put zatreba nesto1zdravo.gif

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

jos ako ti se desava da nece da prima gas a drzis zavrnutu rucicu do kraja...i sam trokira i radi na ler...tu ti nece ni 6 kompleta novih karburatora pomoci,a oce jamaha jednu boljku da ima :moto3:

Na sta mislis....da nije na pumpu goriva :)

• U prolazu, 3 postova

Danas sam se cuo sa majstorom. Rece mi da je namestio nove karburatore a motor i dalje nece da pali.0ljut2.gif Rece da ce danas u toku dana jos pokusati da sazna o cemu se radi pa ce mi javiti veceras. Lepo vise ne znam sta bi to moglo da bude0stabre.gif Stavljene su nove svecice i sve 4 sam proveravao i sve 4 rade, kao i kablovi. Onih dana zimus kad sam ga palio nije nista dimio na auspuh tako da ne verujem da je do karika. Proveravao sam i dovod goriva iz rezervoara u karburatore i to je u redu. Evo sad su stavljeni i drugi karburatori a motor se i dalje ponasa isto. Ako neko ima neku ideju sta bi moglo da bude problem voleo bih da cujem

• U prolazu, 3 postova

Danas sam se ponovo cuo sa majstorom. Rece mi da je danas merio kompresiju u cilindrima i da je to u redu. E sad, takodje mi je rekao da jedan cilindar najverovatnije ne radi kako treba, kompresija mu je dobra i prima gorivo ali ga izgleda ne sagoreva. Takodje je primetio da izgleda probija struja na nekom od kablova.E sad,da li je u pitanju bas kabal od svecice ili je neki od razvodnika u pitanju, to nije imao vremena da pregleda danas ali ce ovih dana i to pregledati pa ce mi javiti sta je uradio. Tako da mi se sve cini da je struja u pitanju. Ili taj kabal od svecice probija negde na masu pa nema varnice na svecici iako je svecica nova, ili je razvodnik nesto otkazao. Saznacu ovih dana pa cu javiti sta je.

nema razvodnik, kabl se cas proveri,za to treba 36sekundi,i lulica jos 10sekundi da se proveri,ima po jednu bombinu na 2 cilindra,recimo leva za prvi i cetvrti desna za drugi i treci,ako je jedna svecica u maleru nije znaci bombina crkla,to sto su svecice nove nemora da znaci da su ispravne...jedna bombina baca struju na dve svecice,dva cilindra kako hoces, to se bar lako proveri, proverite ventile usput,voli ona da ih pretegne pa bude mokra svecica,mada nije to,pre bi reko da je nesto drugo al ajd sad,treba videti.

bicu ja tu za par dana posto odrzavam par motora iz mitovice ako se nesnadjete zovni me da ti pogledam to ako nista ne uradite naravno,

• U prolazu, 3 postova

nema razvodnik, kabl se cas proveri,za to treba 36sekundi,i lulica jos 10sekundi da se proveri,ima po jednu bombinu na 2 cilindra,recimo leva za prvi i cetvrti desna za drugi i treci,ako je jedna svecica u maleru nije znaci bombina crkla,to sto su svecice nove nemora da znaci da su ispravne...jedna bombina baca struju na dve svecice,dva cilindra kako hoces, to se bar lako proveri, proverite ventile usput,voli ona da ih pretegne pa bude mokra svecica,mada nije to,pre bi reko da je nesto drugo al ajd sad,treba videti.

bicu ja tu za par dana posto odrzavam par motora iz mitovice ako se nesnadjete zovni me da ti pogledam to ako nista ne uradite naravno,

Vazi. Rece mi majstor da ce ovih dana pregledati jos te kablove i sve oko struje, a za ventile mi rece nesto da oni ne treba da se steluju jer on ima kao neke plocice,ili tako nesto, nisam ga bas najbolje razumeo, ali u glavnom rece da ne treba da se diraju. U svakom slucaju ako ne uspe nista da nadje cucemo se. Pa da resimo to vec jednom1zdravo.gif

• U prolazu, 3 postova

Sad za vikend sam se cuo ponovo sa majstorom. Kaze ''cackao je'' 0ljut2.gif ovih dana oko motora, ali i dalje nista. Rece da ce ovih dana pogledati ventile u kakvom su stanju. Sutra ga ponovo zovem pa cemo da vidimo sta se desava.

• Drug član, 1714 postova

Po odgovorima tog tvog majstora ja bi rekao da on nema pojma gde udara pa sve nesto nema vremena a cesto ''cacka oko motora'' ne bi li slucajno ubo ili mu neko reko sta da pogleda. Majstor treba da se zauzme za posao, popravi ili kaze da ne moze a ne da odlaze u nedogled ...

• U prolazu, 3 postova

Danas pregledani ventili i bregasta, sve je u redu. Bobine i kablovi su takodje pregledani i sredjeni. Motor pali ali i dalje jedan cilindar ne radi. Majstor mi rece da hoce da prepakuje membrane, gumice i ostalo sta bude trebalo sa ovih karburatora sto sam kupio na one stare. Da ih kompletira i da ih ponovo namontira, posto sumnja da su ovi sto sam kupio mozda dugo stajali, pa mozda oni zezaju. Ako neko ima neki predlog sta bi moglo da bude problem koristilo bi mi mnogo, da znam sta da radim.

• Drug član, 1714 postova

Jel on otvarao stare i nove karbove da ih bar ocisti od taloga ako ne i kompletno, bacio pogled na membrane bar vizuelno ili samo tek tako doneo zakljucak da su dugo stajali?... Jel i sa jednim i sa drugim karb isti klip ne radi?

• U prolazu, 3 postova

Jel on otvarao stare i nove karbove da ih bar ocisti od taloga ako ne i kompletno, bacio pogled na membrane bar vizuelno ili samo tek tako doneo zakljucak da su dugo stajali?... Jel i sa jednim i sa drugim karb isti klip ne radi?

Stare je otvarao cim sam mu doterao motor i rekao je da su u jako losem stanju i da je jedna membrana pukla, a ove nove je isto otvorio kad sam ih doneo i tada mi je rekao da su u redu. A sto se tice ovog klipa sto sad ne radi, to je isti onaj klip sto nije radio i sa starim karburatorima. Tako da sam malo sumnjicav u vezi te njegove ideje da kompletira stare karbove sa delovima od ovih novih.Ne znam sta se pozitivno moze time postici? Jedino ako smatra da su oni stari karburatori "razradjeni" pa bi se njihovim kompletiranjem resio problem tog klipa sto ne radi.0stabre.gifNisam bas strucan po tom pitanju, pa bih voleo da cujem sve one koji znaju nesto vise o tome.

I da li je moguce da je nesto drugo u pitanju?0stabre.gif

• U prolazu, 3 postova

Majstor odustao od popravke motora. Kaze nema vremena da se ''bahce'' oko njega. Tako da sam u potrazi za novim majstorom, po mogucnosti da je iz Sremske Mitrovice, posto mi je nezgodno za prevoz motora na neke dalje relacije.

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: FJ 1200

Pogledaj Bokliceve radove i samo ce ti se kazti :aha:, Kad sledeci put ( pu pu nedaj boze) izvrnem zglob na nozi ja ću kod njega da idem, časkom će on skapirati šta treba. ;)

Majstor odustao od popravke motora. Kaze nema vremena da se ''bahce'' oko njega. Tako da sam u potrazi za novim majstorom, po mogucnosti da je iz Sremske Mitrovice, posto mi je nezgodno za prevoz motora na neke dalje relacije.

pazi,mogu ja da dodjem ako imas alat garazu,vremena..ali ce te boleti,,ruke i dolazak..

mada...sigurnije da gu doteras da ti to resim..po nekad tako idem i ceprkam posle drugih,a to traje li traje..dok ispravis tudje brljotine....

p.s. ja se kladim da ga namestam sa starim karbovima da radi ko doxa :takoje:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja