Fredi 4492 Napisano Januar 22, 2014 Svrati cesto, 3594 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam da menjam mog Garmina 1350 i izbor je ponovo Garmin. Gledao cene i skoro se odlucio za Garmin 2595 koji kosta oko 37 000 dinara. Gledajuci dalje po netu nadjoh isti taj uredjaj u Nemackoj za 155 E. Sad sam u ne doumici pa molim sve koji se razumeju u navigacije da mi pomognu. A pitanje je da li taj uredjaj kupljen u inostranstvu ima srpski meni i glasovno navodjenje na srpskom, I moze li se naknadno legalno ubaciti ako nema? Da li imam prvovo na besplatnu SCG Route. I sta mislite o Garminu 2595 lmt, dodajem da ima najnovi garmin city navigator europe? Unapred hvala na pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Januar 22, 2014 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego krene diskusija, da napomenem da je ovde zabranjena piraterija i propagiranje iste. Hvala na razumevanju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4492 Napisano Januar 22, 2014 Svrati cesto, 3594 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Da nisam ja sta prekrsio? Mene iteresuje samo leglani uredjaji i softver, kao sto sam i napisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Januar 22, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Конкретан уређај не познајем и не могу да ти помогнем око њега. Мој пријатељ има мало бољи Гармин купљен у Бечу и он има гласовну навигацију на немачком и енглеском. Ако га купиш у Немачкој не бих се кладио да ће имати то на српском. Да ли се може накнадно убацити не знам. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6443 Napisano Januar 22, 2014 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako ces sve legalno imas varijantu da kupis u evropi uredjaj, a kod nas mapu scg route, pa ces imati nase mape, navodjenje i meni na srpskom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 649 Napisano Januar 22, 2014 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Složio bih se sa Acom.... Ali, ako se dobro sećam, a nebrini sada će se uskoro i Markone uključiti i reći sigurno detaljnije od mene, kada kupiš uređaj bilo gde u svetu a ne u Srbiji nemaš pravo na besplatan SCG route, već ga plaćaš ..... mislim oko 100e, e sada da li u tom paketu dobiješ i navođenje na srpskom i srpski meni, mislim da jeste ... ali računaj da ćeš za sva prava iz garancije morati da se obratiš gde si kupio uređaj..... Tako da... ili kupi uređaj u Srbiji i imaj punu podršku ili ako se odlučiš za drugi put onda ti je sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Januar 22, 2014 Zainteresovan, 502 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da se za nove garmin uredjaje besplatno sa njhovog sajta mogu skinuti najnovije mape: http://software.garmin.com/en-US/express.html Moguce je da ako kupis garmin u nemackoj da ces imati i hrvatski, najbolje pitaj prodavca oni su sad u EU 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19394 Napisano Januar 22, 2014 Integrisan, 8552 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mape nisu besplatne, naravno. Može samo neka da dođe uz uređaj, a poneki uređaj dolazi i sa "Life time update" pojedinih mapa. Ni jedna od takvih nije SCG. Srspko glasovno navođenje besplatno skidaš sa Garmin sajta, ili nekim od programa za update uređaja (Garmin web update ili Garmin Express). Za menije ne mogu da se setim sada, ali lako je proveriti na garmin sajtu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Januar 22, 2014 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Kupio u Becu prosle godine Garmin 2495LMT sa mapama cele evrope i ima meni i navodjenje na srpskom tako da mislim da neces imati problem ali ipak proveri sa prodavcem. Ako uredjaj ima oznaku LMT imas "dozivotan" besplatan update mapa. Pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogec 112 Napisano Januar 22, 2014 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Suzuki Inzuma 250 Prijavi odgovor kao problematičan U vecini navigacija koje se prodaju u Nemackoj ima srpski ili hrvatski jezik, a sto se mapa tice moras pitati prodavca ili procitati na ambalazi, koji paket mapa ide uz uredjaj. Ja sam u Germaniji kupio Becker Ready 50, ima srpski i hrvatski meni, kao i glasovno navodjenje. U paketu dolazi sa mapama 50 drzava Evrope, medju kojima je i mapa Srbije, sa kucnim brojevima za sve vece gradove. Ukoliko se u roku od 45 dana registrujes na Becker sajt imas besplatan update. Prilikom kupovine su mi rekli da garancija vazi u svim drzavama u kojima imaju distributere. Koristim je vec dve godine i veoma sam zadovoljan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano Januar 23, 2014 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam da menjam mog Garmina 1350 i izbor je ponovo Garmin. Gledao cene i skoro se odlucio za Garmin 2595 koji kosta oko 37 000 dinara. Gledajuci dalje po netu nadjoh isti taj uredjaj u Nemackoj za 155 E. Sad sam u ne doumici pa molim sve koji se razumeju u navigacije da mi pomognu. A pitanje je da li taj uredjaj kupljen u inostranstvu ima srpski meni i glasovno navodjenje na srpskom, I moze li se naknadno legalno ubaciti ako nema? Da li imam prvovo na besplatnu SCG Route. I sta mislite o Garminu 2595 lmt, dodajem da ima najnovi garmin city navigator europe? Unapred hvala na pomoci. Pa da krenemo redom... Garmin nuvi 2595 se pravio u dve varijante. Sa oznakom LT i LMT. Obrati pažnju na te oznake kada budeš kupovao! Ovo je najčešće gde ljudi pogreše u odabiru kada kupuju u inostranstvu. Druga greška je kada se zalete i kupe jeftiniji uređaj sa kartom Zapadne Evrope. U tom slučaju ne postoji način da se legalno "ubace ostale karte" osim kupovine karte cele Evrope. Što se ne isplati nikako. LT znači Lifetime Traffic i to ti omogućava besplatan update informacija o saobraćaju (gužve, radovi i sl.). LMT znači Lifetime Map and Traffic. Osim informacija o saobraćaju, u ovoj varijanti imaš pravo i na besplatan update karte koja je ugrađena u uređaj. Ako pričamo konkretno o nuvi 2595LMT cena kod mene mu je trenutno 34.990,00 RSD uključujući i SCG Route. To je oko 300 EUR trenutno. SCG Route posebno može da se kupi i njegova cena je 9.000,00 RSD. Oko 80 EUR. Da napomenem da je nuvi 2595LMT sada "stari" model i da ga je zamenio nuvi 2597 LMT. Koga zanimaju razlike može da pogleda na mom sajtu ili garmin.rs ili garmin.com. Trenutna cena kod mene za nuvi 2597 LMT je 36.799,00 RSD (oko 320 EUR). A pitanje je da li taj uredjaj kupljen u inostranstvu ima srpski meni i glasovno navodjenje na srpskom, I moze li se naknadno legalno ubaciti ako nema? Uređaj kupljen bilo gde bi trebao da ima i srpski meni i srpski glas ali ne mora da znači. U svakom slučaju, trebalo bi da može da se skine sa Garmin web stranice ili će Garmin diler za sitnu nadoknadu (kod mene je to 690,00 RSD) da ti reši taj problem. Grof je već pomenuo, ali nije zgoreg da naglasim još jednom: Garmin daje 2 godine garancije na uređaje. Međutim, garancija može da se ostvari samo tamo gde si ga kupio ili kod ovlašćenog uvoznika. To praktično znači da ako kupiš bilo gde u inostranstvu i budeš imao neki problem koji ne može da se reši softverski, moraćeš da ga odneseš na zamenu tamo gde si ga kupio. Softverske probleme možemo uz sitnu nadoknadu da rešimo i mi. Za uređaje kupljene kod mene, ja dajem kompletnu podršku besplatno. Naplaćuje se jedino update Evropske karte ako korisnik ne želi to sam da uradi. Ruku na srce, Garmin se retko hardverski kvari. Međutim, dešava se. Da li imam prvovo na besplatnu SCG Route. Ne. Ako kupiš uređaj bilo gde u svetu osim u Srbiji, SCG Route kartu bi trebalo da kupiš ako želiš da je koristiš. Cena je kao što sam rekao 9.000,00 RSD. I sta mislite o Garminu 2595 lmt, dodajem da ima najnovi garmin city navigator europe? To je gornja srednja klasa Garmin uređaja i itekako je dobar. Ali obrati pažnju da je izašao novi model nuvi 2597 LMT koji ga je zamenio. Ako ti treba još koja informacija, javi se ili pitaj ovde. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano Januar 23, 2014 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Sve moze... Ali zašto bi dao 37ooo (što je poprilično para) kad svaki smart telefon može da radi kao navigacija i da te odvede gde i Garmin...samo za mnooogo manje para? Koristio sam Nuwi 250 dok nije izašao IGO za android...od tada mi garmin stoji u fioci.... Od Garmin nuvi 250 prošlo je dosta vremena i tehnologija je "malko" uznapredovala. Šteta je što si ga stavio u fioku jer si do skora mogao da ga zameniš kroz Garmin FRR program uz doplatu za noviji model. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4492 Napisano Januar 23, 2014 Svrati cesto, 3594 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem svima a posenoo clanu Markone, puno ste mi pomogli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIĆALEXĆ 136 Napisano Januar 23, 2014 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO Prijavi odgovor kao problematičan Markone, ako mozes da mi ukratko napises o Garmin N20233. Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano Januar 24, 2014 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Markone, ako mozes da mi ukratko napises o Garmin N20233. Hvala unapred. Vrlo rado, ali nisam čuo za Garmin uređaj ili dodatak sa tom oznakom. Gde si to našao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano Januar 24, 2014 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem svima a posenoo clanu Markone, puno ste mi pomogli. Nema na čemu. Tu sam ako bilo šta treba oko Garmin uređaja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...