BigRider 1659 Napisano Januar 17, 2014 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Е овако... у дилеми сам да ли да ставим на свој АА 500 KN филтер или не!? Имам отворен ауспух,што сам чуо да је услов за стављање овог филтера...или није!? Да ли бих тиме добио нешто или не!? Хвала унапред на одговорима!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Januar 17, 2014 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Bacanje para! generalno neces dobiti nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 6174 Napisano Januar 17, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 6140 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pa sad, bacanje para baš i nije Ništa veliko vidno nećeš dobiti na performansama ali neka računica ide da K&N filter košta otprilike nešto preko 3 redovna filtera koji se menjaju na 12K a to ti je 3 sezone posle čega je filter otplaćen. E sad ako planiraš da zadržiš Atlantica na duži period onda se isplati... Ja sam s' mojim "ubio" već preko 40K i još uvek "trči" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 864 Napisano Januar 17, 2014 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Dali uz K&N filter i otvoren auspuh bude veca potrosnja goriva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Januar 17, 2014 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan KN filter je pre svega prakticna stvar. Ne morate da se opterecujete pravovremenom kopovinom i zamenom. Jednostavno ga operete onda kada mislite da to treba da uradite. Sto se performansi tice, sve je kao pre. Potrosnja ostaje ista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 6174 Napisano Januar 17, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 6140 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam primetio povećanje potrošnje, doduše nemam otvoreni auspuh. Teoretski bi trebalo da poveća potrošnju, ne nešto drastično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Januar 17, 2014 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan KN slabije filtrira tj pusta vise djubreta u motor. To mozda za voznju po asfaltu i nije toliko bitno ali ja ga ne bih stavljao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Januar 17, 2014 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se na kolima igrao sa tim K&N filterima kada sam bio klinac i lozio se. Od toga nema vajde nesto preterano. Pogotovo pecurke, ajde panel jos i nekako pa kao prednost je sto je periv. Ali to sto kaze Mrva njemu je propusna moc veca i samim tim vise djubreta uvlaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3894 Napisano Januar 17, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, vi brkate osnovne pojmove ... K&N je PROIZVOĐAČ filtera .... isto kao što je castrol proizvođač ulja... K&N u svojoj ponudi ima različite vrste filtera za isti motor ... pa postoje filteri iz K&N ponude koji prate (u određenoj mjeri) performanse originala... protok, filtraciju i slično ili ti ga Stock Replacement a imate od istog proizvođača i HiPerformance filtere koji imaju povećani protok, ali proporcionalno tome i slabiju filtraciju .. za "obični" (ajmo ga tako nazvati) K&N filter ne treba puno izmišljati toplu vodu kod ugradnje, staviš ga i uz određena (uvelike zavisi od modela motora) podešavanja imaš ono što si imao, uz mogućnost pranja i čiščenja ... eventualno malo boljeg zvuka zbog različitih materijala sa smanjenom audio izolacijom i više placebo efekta da ti kanta rastura kako dobro ide (ok ok, osjeti se malo, ali ne radi se o 25konja) ako želiš poboljšati performanse motora, onda ćeš ugradnjom "sportskog" (ajmo ga tako nazvati) filtera više IZGUBITI nego dobiti ako ne ugradiš i sve ostale komponente koje uvjetuju jedna drugu ... JER .. ako ti je povećan protok usisa, mora biti povećan i protok ispuha ... ako ti je to dvoje povećano, napravio si disbalans idealne smjese zraka i goriva, pa je potrebno štelanje i zamjena dizni (kod karburatora) i reprogramiranje TPS-a i eproma ... ili ti ga "čipiranje" .. ITD .. ITD (da ne ulazimo u stratosferu) 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rajko aprilia 10 Napisano Januar 17, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan KN za skuter samo bacanje para i gubljenje vremena to je skuter nije napravljen da se vrti dobices mozda malo bolji zvuk i puno vise stroke u motoru na atlantiku 500 ti u opste nije potreban KN 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dhm011 26 Napisano Januar 17, 2014 U prolazu, 52 postova Prijavi odgovor kao problematičan i nije bas toliko jednostavno. neki filter moze da ima vecu povrsinu a sitnije rupice,pa ce za istu kolicinu vazduha da napravi bolju filtraciju.pitanje je samo da li to nesto znaci odredjenom motoru.verovatno ne.jer je fabricki filter vec dobro projektovan. idealno bi bilo,sto gusci filter,sto vece povrsine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Januar 17, 2014 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Аууу тек сад знам да ништа не знам поред оволоко подељених мишљења!!! Највише ми пије воду прича Алексантова јер знам да га има дуго,значи ништа посебно сем што се не мења често .. хвала свима на саветима!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Januar 17, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan fabrika je keva...po meni 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16466 Napisano Januar 17, 2014 Integrisan, 9441 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Po meni Bigi, K&N filter bila bi poslednja stavka ....... prioritet bi dobio: - agregat ( u smislu razbusivanja, prosirivanja, druga radilica, klip, hilznovanje... ) - racunar ubrizgavanja ( u smislu chip tuning, power commander, promena mape...) - prenos CVT ( u smislu multivar, Dr. Pully, lakse rolnice, sportsko kvacilo, drugi kais.... ) - otvoreni auspus ( u smislu Akrapovic, Yoshimura..... ) E sad, koliko je sve to "pametno" raditi na skuteru.... nisam siguran, ako hoces preformanse, znas kako kazu.... R1 il nijedan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 6174 Napisano Januar 17, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 6140 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Možda grešim ali mislim da je Bigi pitao da li ga stavljati (da izvinete) u praktičnom smislu + ako se dobije nešto malo... Mislim da mu nije prioritet tuning Atlantica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Jr. 298 Napisano Januar 17, 2014 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Beograd , 29 novembar Motocikl: Yamaha XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan fabrika je keva...po meni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16466 Napisano Januar 17, 2014 Integrisan, 9441 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako je prakticni smisao u pitanju.... jeftinije je pranje od kupovine fabrickog filtera, isplati se u svakom pogledu Ma da, licno meni, potajno negde u malome mozgu, uvek se vrzma gore napisan redosled, samo mi fali jos 250cc i mogu da poludim skroz na skroz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Januar 17, 2014 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan pa postoje filteri iz K&N ponude koji prate (u određenoj mjeri) performanse originala... protok, filtraciju i slično ili ti ga Stock Replacement Evo ti ga Stock replacement i njegove "performanse" http://www.nicoclub.com/archives/kn-vs-oem-filter.html 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4308 Napisano Januar 17, 2014 (promenjeno) Ne silazi, 6637 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan KN slabije filtrira tj pusta vise djubreta u motor. To mozda za voznju po asfaltu i nije toliko bitno ali ja ga ne bih stavljao. Evo ti ga Stock replacement i njegove "performanse" http://www.nicoclub....oem-filter.html Negde sam gledao praktični test i svi ti kvazi uljni filteri puštaju finiji prašinu od papirnih. Takođe je jedan renomirani peroizvođač papirnih filtera obnarodovao da KN ulošci imaju nepravilnu geometriju i ne zaptivaju dovoljno dobro odnosno propuštaju ne filtriran vazduh u agregat,( ne znam detalje baš napamet). Jedina prednost kvašenog uloška je što može da izdrži vlagu koja je pogubna za papir dok se ne osuši, a što se tiče komfora i papirni može, a i treba da se izduvava, običnim kompresorom čime mu se produžava vek ili omogućuje nastavak vožnje iz ofa bez velikog prljanja ruku. Beograd je mnogo prašnjav i kriterijumi i intervali zamene valjaju da budu kraći. Pravi uljni filter sa kupatilom je jedini dobar mada i tu postoje oprečna mišljenja, po mom mišljenju mora da ima vrtložno spiralno uvlačenje vazduha da bi ulje moglo da zalepi prljavštinu. <br> Promenio Januar 17, 2014 član đunta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlito. 183 Napisano Januar 18, 2014 KBK, 400 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Silver Wing 600 Prijavi odgovor kao problematičan Stavio kn filter, motor lakse dise, druga stvar imam trajan filter jer se samo odrzava, pobedjuje sve kn!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3894 Napisano Januar 18, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan pa postoje filteri iz K&N ponude koji prate (u određenoj mjeri) performanse originala... protok, filtraciju i slično ili ti ga Stock Replacement Evo ti ga Stock replacement i njegove "performanse" http://www.nicoclub.com/archives/kn-vs-oem-filter.html stranica na internetu kao i svaka druga koja može napisati šta hoće, a ti možeš prihvatiti ili ne... isto kao što će neki prihvatiti ovo što sam napisao, a drugi ne .. iako ne stranici ne piše puno drugačije od onoga što sam ja napisao, samo sam ja bio malo blaži, a oni malo strožiji ... ali recimo da se u velikom dijelu slažem sa napisanim .. no, isto tako bi sad surfanjem naišli na nekoliko stranica koji će pisati hvalospjeve za K&N .. razlika je u tome što je najmanje 90% stvari koje pišem zasnovano na nekom ličnom iskustvu .. onih 10% si dozvoljavam pogreške jer i ja sam čovjek od krvi i mesa i griješim ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beogradski Fantom 37 Napisano Januar 18, 2014 2T tuner, 170 postova Lokacija: Beograd, Kotez Motocikl: Malaguti Phantom F12 LC, Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Poslusaj strasila, svako ko se iole razume u mehaniku i princip rada SUS motora zna da se protocniji "K&N" filter ne moze staviti bez dodatnih podesavanja dotoka goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...