Jump to content

Moto Zajednica

Obilazenje kolone

Recommended Posts

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Hvala na savetima. Nisam bio u papucama, jakna, rukavice, kaciga. Imao sam sva dokumenta. Nisam ugrozio nikoga. Niko nije ukljucio sva cetiri zmigavca, ali su neki ljudi bili van vozila, pretpostavljam zato sto su dugo cekali. Mogu da kazem da se mozda desio neki kvar pa sam pazljivo obilazio. Takodje, napomenucu da nije sigurno da motociklista bude zadnji u koloni. Takodje, mogao sam bilo kada da se ukljucim nazad u traku bez ugrozavanja saobracaja. Hvala na savetima. Mada imam osecaj da njima ipak treba tih 6000. Punimo budzet.

Zna neko koliko dugo treba dok stigne poziv?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Tvrdo kuvan, 472 postova
  • Motocikl: mi je mnogo glasan.

Vadi se da si na motoru nebezbjedan na zacelju kolone. (sto uopste nije laz / fora, vec ziva istina)

Ima nauka o tome, ljudsko oko, 2 svjetla, ovo ono... sve to iskopaj i prouci. Reci da nisi nikoga ugrozio, vec samo sebi povecao bezbjednost.

Ostavi dojam da puno investiras u bezbjednost, ne samo lovu vec i trud.

Na bjb-u ima kolega koji su "naguzeni" cekajuci pravi i zdravi na semforu. Kazi da su te njihova iskustva uvjerila da je nebezbjedno.

Motoristi su ranjivi. Nemaju kavez. kuku lele.

Onda kazi da si tanak s lovom i da ti trebaju nove cizme ili kaciga. :) I je to. Ako je neki normalan sudija, mozda te pusti sa cvokom,

a ako je debil kao ta murija, onda ti dzaba sve.

sretno

ps. Ne pominji da zakon / murija / drzava / ... ne valja. Nema ljutis i to. Mora rIspekt do neba, jer igras na covjeka u sudiji. :)

pps. ako si na slici bez kacige u papucama, onda smisli neku drugu pricu :Mina:

Za duha Mileta jedan plusic. Poslusaj ga. Mada, opet, sudije postupaju po zakonum a ne po pravdi... U Srbiji nije dozvoljeno preticati kolonu sa motociklom. Reci da nisi ugrozio saobracaj,kao sto i nisi ,da nisi bezbedan na zacelju kolone i ONU KLJUCNU; zakon mora da se postuje. Rebnuce te, svakako, ali minimalno. Inace i arnyman je dobio plusic, trebalo bi nadleznima skrenuti paznju (citaj protestovati) da bi trebalo dozvoliti motociklistima da obilaze kolonu

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

Licno sam se uverio da nekad postupaju po pravdi i razumu. Tako da i od mene jos jedan glas za Miletovo dozivanje sudijinog razuma. Mozes takodje pomenuti i da obzirom da je bila spustena rampa nikako nisi mogao imati vozilo u susret sto bi smanjilo bezbednost manevra.

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125

Hahahahha @ghostmile, nasmeja me vala sa poslednjom recenicom samo tako 1jee1.gif1care.gif

nema se tu stadodati, samo budi ubedljiv, ali ne i bezobrazan ;) mislim da nece biti skoro poziv(ja kad sam isao poziv je dosao za nesto vise od godinu dana xD) a do tad mozes da smislis pricu koja pokriva sve moguce i nemoguce varijante :) pozz 1zdravo.gif

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

Meni je prosle godine poziv za sudjenje dosao posle nepunih mesec dana.U petak mi je dozvola oduzeta na 3 meseca.Toliko o tome da nisu azurni!

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

ja sam lično gledao svoj snimak sa pandurima. Oni tvrde prekršaj, ja da nije. Na sudu u žalbi napišem da se na istom tom snimku jasno vidi da nema prekršaja. Epilog: Nema snimka :)

ali nema ni moje kazne

• Podržavam 1

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

aj dobro, nijedno od vozila u toj koloni nije dražalo sva četiri ali; poslednjem autu u toj koloni je radio desni migavac , (ostale nisi mogo da vidiš od poslednjeg, pa to aj ne znaš) i stajao je, priseti se malo :zvizduk: , i opet dođemo na isto, glupo je stajati iza auta koji stoji i ima upaljen desni migavac.

• Drug član, 544 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Meni je prosle godine poziv za sudjenje dosao posle nepunih mesec dana.U petak mi je dozvola oduzeta na 3 meseca.Toliko o tome da nisu azurni!

Tako ti je kad zivis u malom gradu, pa sudije za prekrsaje i nemaju nesto posla, a treba novaca za budzet. 1hmm.gif:neznam:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: suzuki dr 650

moj ti je savet da kazes iskreno kako je bilo i lepo objasnis...

onako malo se pokunjis kao,miran si ko bubica i nema rasprevke i svadjnja sa sudijom i dobices minimum,

naravno ako nisi kaznjevan prekrsajno pre toga vise puta...

srecno :zdravo:

• Svrati ponekad, 433 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Ja sam isto pre par godina bio kod sudije za prekršaje, zbog vožnje motora u žutoj traci.1neznam.gif

Mislio sam imaće sudija razumevanje, nije auto itd. Ma kakvi. Motocikl ima potpuno isti status kao i auto u tom pogledu. Nije me ni saslušala. Na kraju sam platio tih 5.000din. Toliko o tome...

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Nema potrebe za žutom trakom ako saobraćaj teče i ako teče zadovoljavajućom brzinom. Čim neko počne da davi, op op ćaoooo.

Pred Novu je bilo strrrrašno, jedini mogući prolaz je bio žutom.

Pričam o Brankovom mostu.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Pa ono realno, za provlačenje su rješili, za parkiranje još uvjek smišljaju, onog dana kad kompletiraju tu priču biće doviđenja što se mene tiče. Motor gubi svaki praktični smisao, a za uživanje postoje mnoge druge (jeftinije) opcije.

• Svrati ponekad, 433 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Sad mi to kazes za zutu traku, ja pre neki dan na Brankovom, fijuuuuu

Mene je nahvatao pandur kod Sajma. Bila ogromna gužva, i tu me zaustavio. Nisam bio sam na motoru, a i ne volim baš da bežim od pandura. Nisam klinac. Koliko ja znam, kamere još uvek ne beleže motore u žutoj traci, tj. ne znam da je ikome stiglo. Znači, samo se čuvati pandura.

Kolega arnyman je lepo objasnio. Ako zaista urade sve to (zabrane parkiranje, provlačenje itd.) motor u gradu gubi svaki smisao 1neznam.gif

• Drug član, 485 postova
  • Motocikl: V2- americki

Zivot polako gubi smisao :zbunjen: Sto se tice sudije mani price ako nije nadrdan bice min :takoje: ako ne onda max >:( Jebi ga to nam je sto nam je jerbo smo veci nemci od nemaca :jok:

• Drug član, 2784 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Nazalost, mislim da su sanze za to minimalne!

Nasu drzavu nista to ne interesuje, vidite da su samo novac i politika bitni!

Da ima neko skolovan u ministarstvima, ne bi nam bile potrebne akcije, potpisi i ostalo, sami bi oni dozvolili i obilazenje kolone na semaforu (provlacenje) i napravili mesto za motocikl ispred auta i parkinge i ostalo... naravno, da bi se guzve smanjile kao sto ih smanjuju u normalnom svetu.

Ovde je sve naopako, pa tako i mi koji volimo motocikle i karistimo prednosti istih! :D

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: GSX-R 1000 K4

Dokle god ljudi sami među sobom šire mit kako se ništa ne može uraditi, ništa se neće ni uraditi!

Pa čemu svi ti zakoni, ako ne služe nama, građanima, vozačima, motoristima? Svašta se može uraditi, a najpre ne treba dizati ruke nikada. Meni je postalo neverovatno koliko je taj mit o nepobedivosti države uporan, kao u onoj čuvenoj priči sa majmunima, bananama i tuširanjem. Svi pričaju kako je nemoguće nešto uraditi, a niko nije probao ništa da uradi.

Sloboda se ne dobija, sloboda se uzima. Ukoliko hoćete da vozite motore i da se provlačite, e onda se borite za to! Nikoga mi ne ugrožavama, zato je i u mnogim zemljama provlačenje dozvoljeno. Kada dođe trenutak da se pitamo da li ćemo se provlačiti ili kao kreteni stajati u koloni, potrošićemo dva sata na protest, a mnogi bi mogli još po pola sata na neko pismo, mejl.

Ako to ne uradimo, ništa, nećemo se provlačiti i motor će izgubiti smisao.

A ovim pandurima što su pisali kaznu iz dosade, gledao bih kako da im zagorčam život. Način uvek postoji, niko od njih nije potpuno čist, samo je potrebno naći momenat.

Konkretno, šte se tiče teme prekršaja, nema tu sentimetnalnosti, sudije su dužne da po zakonu odrede kaznu ukoliko je prekršaj konstatovan. To znači da treba dokazati da prekršaja nije bilo, a tu ona priča o četiri migavca ima smisla, i naravno, detaljno obrazloženje da je postupak obilaženja bio potpuno bezbedan, odnosno da je kolega mogao bezbedno da se vrati u svoju traku. Sudska praksa je takva da se u slučaju protivrečnih izjava policajca i okrivljenog, uzima izjava policajca kao dokaz. Zbog toga mora da postoji i neki detalj u izjavi koji policajac ne može da ospori jer nije mogao da vidi. Na primer, sa motocikla si video prazno mesto u koloni, a policajac to mesto iz svoje perspektive nije mogao da vidi. Rampa je bila svakako spuštena, pa nije ni bilo vozila iz suprotnog smera, što daje sve preduslove bezbednom obilaženju kolone.

Drugim rečima, nema ono, "nisam hteo, nije logično, pazim na času" itd, već "hteo sam, jer je ispravno po zakonu, i nema elemenata prekršaja".

• Podržavam 2

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

zakonodavca, državu, kao i sudsku i izvršnu vlast, policajca koji ti piše kaznu, zabole patka za ovu problematiku. iz prostog razloga što se konkretno, slučaj iz ove teme, nikada neće odnostiti na njih. privatno mogu da prave kojekakva sranja u saobraćaju, a kasnije kad zatreba, funkcija će ih zaštiti. a još je manja verovatnoća da zbog iste, uopšte stignu do sudije. lično sam prisustvovao slučaju, saobraćajna patrola, zaustavlja mene, zbog prekoračenja brzine, a onda auto iza mene; čovek izlazi i predstavlja se kao sudija četvrtog opštinskog. policajac mu traži LK, ovaj se maši za džep i odustaje, tera policajca u pm i odlazi. a onda isti taj policajac kaže svom kolegi, jbt, kad za sudije ne važe propisi šta ćemo sa ovim, tj., sa mnom. i ljudi me od stida puste. jebe se državi za sitne "probleme", koji se fino fakturišu.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: DL-650

Ako ne ide dozvola ebe ti se za 5-6000 dinara. Ako ide onda trazi vezu. Uglavnom kazne, retke su situacije kad se izvuces. Trazi vezu brze bolje ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja