mixa 1036 Napisano Januar 8, 2014 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Posle 7 godina je izdahnuo akomulator, pa sam pazario novi Bannerov Bike Bull AGM+SLA YT12B-BS. Sad posto stoji * AGM = upijajučki stakleni ram, koji upija kiselinu iz akumulatora i vezuje ga unutra **SLA = sealed lead acid. Baterija se puni u proizvopdnom pogonu i potpuno je zaštićena. pa ne treba da sipam kiselinu, da se prepakuje u gel, vec je to kako sam shvatio fabricki obavljeno. E sad, da li je potrebno neko prvo punjenje i koliko dugo kao formiranje, kakva je procedura prije nego ga tutnem u motorce? Cekao sam ga 2 mjeseca, jer duduci nisu mogli da ga pronadju, iako sam odnio od naziva, karakteristika do dimenzija koji i kakav mi treba. Jos me rabota pita: "Da li mora bas taj?", MORA! "A zasto?" ZATO STO JE JAPANAC TAKO REKAO Posto mu je lijeno da bilo sta naruci, sto inace nema u radnji, a ima samo neke jeftinije varijante, koje me ne interesuju, jer niti mi pase karakteristikama, niti dimenzijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4226 Napisano Januar 8, 2014 Ne silazi, 6586 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Bez obzira što trgovci tvrde da je aku formiran i napunjen fabrički, pitanje je koliko je odstojao od tada i ispraznio se pa je uvek poželjno staviti ga na dopunu, odnosno, neće da mu škodi a može da koristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Januar 8, 2014 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne žuriš stavi ga jedno sat - dva na punjač do 2A max čisto da se malo dopuni i nadoknadi ono što je izgubio od stajanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Januar 8, 2014 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drugari. Ma ne zurim nigdje, i onako mi ulje i filter stizu tek u petak, pa cu tada sve da obavim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Januar 8, 2014 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje da ga nakacis na neki od onih "pametnih" punjaca i da ga ostavis dok on ne kaze da je pun potpuno. (ako imas ili imas da pozajmis, u louisu je bilo jeftinih) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...