Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko kupovine motora.

Recommended Posts

• lone wolf, 525 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Sada ce kroz koji mesec i prolece,a posto cu uskoro moci da vozim motore koji imaju vise od 125ccm,zelim da se otarasim moje honde ns-r 125 i da kupim neki veci motor do 2000e.Sada ne znam od koliko kubika da uzmem motor,pa bi mi svaki savet dobro dosao oko kubikaze i modela motora.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 327 postova

Nisi napisao kakav tip motora trazis.Daj ljudima malo vise informacija da bi mogli bolje da te upute. U svakom slucaju najbolje bi ti bilo da postepeno prelazis na jace motore. Moj ti je savet da ti sledeci motor bude max. do 500 kubika. Ako kupujes sportski motor mozda je i to mnogo... Srecno sa kupovinom! ;)

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Upravo tako...posto vozis sportaka, mogu samo da pretpostavim da zelis da kupis sportaka ponovo...

Nemam mnogo iskustva sa sportacima/nakedima, ali kao sto covek rece, ako hoces sportaka, mozda je i 500cc mnogo...

Neznam da li je tvoj NSR otvoren ili zatvoren, i koliko je to konja otprilike? (Zatvoren bi bio oko 15ks, a otvoren..pa da kazemo 24-25?)

Moj savet je recimo zzr250 (videh da ima da se kupi za neke povoljne pare) 4 takta, ok 34ks...mislim da ima i verzija novog ove godine, ito nesto preko 3000, ako se ne varam (nisi rekao sa koliko para raspolazes) ili recimo Hyosung comet 250cc 4t, ili neka 400-tka/500-tka i mnogo pameti u glavi...i samokontrole...mada preporucujem nesto manje, pa kasnije...

E, da, GS500, mislim da ima oko 34ks...a vrti se i vristi :D...pa bi ti mozda bilo zanimljivo, cinice ti se da juris nevidjeno, a ipak ces biti u opsegu  bar pribliznom brzinama na koje si navikao (ako si vozio bez blokade)

E sad, ako u obzir dolazi i neki enduro...

Daj vise podataka...koji tip motora hoces, kuda/koliko ces najcesce voziti, koliko para mislis da odvojis, koliko imas para i sta si dosad vozio...eto...

Pozdrav :)

• lone wolf, 525 postova

Trenutno imam motor honda ns 125 r oko 15ks vozim ga oko 1 godinu,i kada bih ga prodao i dodao jos nesto para imao bih oko 2000e,kapa.Pa me zanima sta mogu da uzmem od polovnih motora za te novce sport-bilo bi bolje ili neki enduro mozda.Sta mislite o kawasakiju gpz500?

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Sa GPZ sigurno nećeš pogrešiti, probrljaj malo po forumu imaš dosta o njemu.Onda u obzir dolazi i GS500 kog ćeš naći već od 1500e u ok stanju a lep je motor, twin, 500 ccm, kao sto ti rece Shesti nije to previše jako, pored GPZa možda najbolja solucija.Ja ZZR250 nikad ne bi uzeo, nezgodna je to kubikaza za odrzavanje, redak motor kod nas.Ako mislis da možeš da se kontrolises, ako nisi divljak moj glas ide za Hondu CB500 koja je po meni za klasu iznad gore pomenutih.Dva cilindra redno, dosta jači motor, vodeno hladjenje, dva diska napred i lepsa je 5x od ovih ostalih.Istina, jeste i skuplja od njih ali će ti se bez problema uklopiti u budzet s tim sto moras imati na umu da sa 2000e u dzepu tesko da mozes da ocekujes motor mladji od `94, eventualno `95 godista.

Eto, ja ti nabrojah nakede, koji bi ti bili ok, ako hoces isključivo sportaka mislim da je jedino resenje za tebe trenutno GPZ.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

U budžet od 2000E GPZ se najbolje uklapa, bez obzira šta misle ''dobronamerni''. Imaj na umu da ima nešto preko 50ks i da dobar primerak može da dohvati skoro 200... Radjen je review Kawe GPZ500, samo ako ga iskopaš negde ''duboko u prošlosti'' foruma... GS500 bih ti takodje preporučio kao bonbonicu godišta i stanja koje možeš naći za te pare...

• Motocikl: nema

Ehh, Dextere, ja nisam dobronameran pod znakom navoda, ja sam stvarno dobronameran :)

Gs500 pre od gpz-a, po svemu sto si naveo (iskustvo, motori koje si vozio), imas lepih primeraka za te pare...motor sa mnogo vise duse i karaktera od GPZ-a, koji je uglavnom samo sminka...nema tu ni S od sportaka...sa tim Gs-om se bar zna sta je...a i brate manje konja...(obavezno bih trazio verziju koja ima 34ks - ima ih sigurno, zbog ogranicenja u i klase a1 u Evropi, i posle mozes da je derestriktujes na 45-46, to ti je k'o da si kupio 2 motora u jednom...vozis dok se ne naviknes, pa onda skines blokadu, i gle-novi motor :) ) ... 50 i kusur mislim da je mnogo za tebe sada (opet se ogradjujem, ne znam kakav si karakter, ali za vecinu bi bilo).

A, da, u pravu je kiro za odrzavanje tog zzr-250...ali to mi nije bilo primarno prilikom preporuke...gledao sam sta je vise za tebe sto se tice iskustva. Hyosung bi dosao u obzir i taj novi zzr (ninja 250), ali ti se u te novce ne uklapas...

Ako ces neku enduracu...e, pa tu sad vec ima lepih izbora...recimo neki lep DR350 bi bio lepa sprava za tebe narednih godinu-dve-tri...bio bi duplo jaci od tog tvog NSR-a, i sa skroz drugacijom isporukom snage...prelazak na neki skroz veliki motor kasnije ne bi ni osetio...to bi bila dobra skola...Mnogi se slazu da je Enduro/cross najbolji izbor za ucenje...pogotovu ako volis da pravis izlete offroad...

• lone wolf, 525 postova

Jbg. sad sam video da ima neka slicna tema na forumu i shvatio sam da za cb neche biti love iako mi se cini da je to neka idealna varijanta.Tako da mi ostaje gs ili gpz :-\.gs500-sa jedne strane slabiji motor od gpz-a a sa druge i to je mocan motor(bar za mene),koliko sam gledao cene po netu dosta su slicne tako da mi se sada cini da je gpz bolja opcija,ali mislim ako budem uzimao gpz moracu da budem pazljiviji prema gasu :-[.

Jbg. sad sam video da ima neka slicna tema na forumu i shvatio sam da za cb neche biti love iako mi se cini da je to neka idealna varijanta.Tako da mi ostaje gs ili gpz :-\.gs500-sa jedne strane slabiji motor od gpz-a a sa druge i to je mocan motor(bar za mene),koliko sam gledao cene po netu dosta su slicne tako da mi se sada cini da je gpz bolja opcija,ali mislim ako budem uzimao gpz moracu da budem pazljiviji prema gasu :-[.

Sta da ti kazem sem da ti ponudim moju Hondicu CB 500 S,imas je u oglasima. Malo se razilazimo oko cene,ali ...    Dobio sam uz nju prigusivace tako da mozes da smanjis sa 57 KS na 34 KS. Mislim da je to pun pogodak za tvoje potrebe.

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

To je verovatno moja tema, i ja sam se "troumio". ;D

Kao sto sam ti rekao po meni je CB za klasu ispred ova dva u svakom pogledu, ako budem imao love neću uopšte da razmišljam.

Pogledaj malo oglase, mislim da za 2000 možeš da nadješ CB...

• Svrati ponekad, 186 postova

Ako si zainteresovan,imam u ponudi jednog GPZ-a 500,crn,nije S model,91 god,dosta dobro očuvan,ima malo ogrebodina na oklopu,al Boze moj ništa nije savršeno,agregat je dobar,lepo pali,... Malo je jača cena,2200,ali da će ga covek i za 2000 e-što je poet jača cifra,mada te nekošta ništa da ga pogledaš.Jedino što bi ti bio malo problem,to je što je motor na Novom Beogradu.Potrudiću se,ali ništa neobećavam,da ga slikam detaljnije,pa ću ti poslati slike ili na pp ili na ovu temu. Ako ti trbaju neke informacije,izvoli moj broj:063/319-677 Vukašin-Vule

Pozdrav  ;)

• lone wolf, 525 postova

LJudi hvala na savetima i sto ste mi pomogli oko izbora motora,ne planiram jos da kupim drugi motor zato sto nisam prodao ni ovaj moj stari,a kada ga budem prodao raspitacuse kod vas za drugi motor...

• Svrati ponekad, 327 postova

Moraces ti i sa gs500 da budes pazljiv na gasu...tih 46ks su mnogo ubedljiviji na putu nego na papiru!Mislim da je gpz500 sa svojih 44kw(60ks) malo ozbiljnija masina...ne samo zbog snage nego i konstrukcijski, vodeno hladjenje, 4 ventila po cilindru...mada i dalje mislim da je veliki skok sa 125 na 500 kubika, al valjda si dovoljno pametan da znas sta ti je ciniti. :);)

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

ostavi bar 100 do 200 e u steku za neke nepredvidive dogadjaje, da li si imao u vidu i neki Suzuki bandit 400 ...

(opet zavisi od toga sta volis)

PoZzZzZz....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja