protector 1915 Napisano Maj 19, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Bakar, Crikvenica, Selce, Novi, Senj ... ipak je srijeda, nije za očekivati ikakvu gužvu, izuzmem li 2-3 cisterne koje stvore prometni čep a nitko da ih obiđe. Moram spomenuti da sam lagano protrnuo ugledavši dvije kampice koje su se lagano ljuljuškale iza teglećih SUV-ova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 19, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Iza Senja skoro pa nikoga. Idealna situacija da srušim svoj brzinski rekord od Senja do Karlobaga za dva i pol sata. Najprije spust u Lukovo, dijelom po novom prekrasnom asfaltu ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 19, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... potom spust do Stinice i Jablanca ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 19, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... i jedan kratki izletić na Velebit. Do planinarskog doma i do kraja asfalta je 18 km. Dalje je kvalitetni makadam koji bi me - da sam htio - odveo do 8 km udaljenog skretanja za Krasno, ili u 10 km udaljenu Štirovaču. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 19, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Ne idem u Krasno, još manje do Štirovače ... ja sam u misiji obaranja brziskog rekorda i moj cilj je Karlobag. Alzo, natrag nizbrdo ...... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 19, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... i gas dalje na jug, cilj Karlobag. Ali prije Karlobaga valja mi se još skrenuti do trajektnog pristaništa u Prizni ... nisam dugo bio tamo.Eto me u Karlobagu, sretan i veseo. Rekord je oboren ... tri sata i pet minuta. Od slavlja ništa jerbo na benzinjari nemaju nikakvih sendviča. Budu imali, kaže pumpadžija, kad počne sezona. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 19, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Šta ću, kud ću, ma idem doma preko Like ... Gospić (imaju sendviča na pumpi), Korenica, Plitvice ... dosta mi je autobana za danas. A usput i da vidim gdje su ti novi radari ... one u Slunju i Tušiloviću sam skužio, ostala dva do Karlovca nisam. Nadam se da nisu niti oni mene.Sve skupa, lijepih 590 km. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 22, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Usko, uže, uzbrdo, nizbrdo ... Oči Vinodola Oko podne odlučio sam da je za ovu subotu dosta Grobnika. Vidio sam što sam htio i koga sam htio, Sunce je junački ofurilo ... dan je dugačak, idem ga iskoristiti. Plana nemam niti ove godine ikakve planove radim. Spuštam se riječkom obilaznicom, prolazim kroz sve uobičajene čekpointe. Jedan je sat popodne i taman ulazim u Novi Vinodolski. Da produžim do Senja pa Jozefinom doma, da se odvezem do Karlobaga, da skrenem ovdje iz Novoga uzbrdo pa da nastavim Rudolfinom?Da, skrećem lijevo prije izlaska iz Novoga i krećem uzbrdo ... ne, ne idem na Rudolfinu, ostavit ću to za neki drugi put. Ima ovdje oko Novoga još nekoliko zanimljivih cestica i zanimljivih lokacija koje duže vrijeme nisam obišao ... hop, evo table na kojoj se spominje današnja ključna riječ ... vidikovac. Idem obići nekoliko vidikovaca koji su poznati pod zajedničkim imenom "Oči Vinodola". Na nekima sam bio, na nekima nisam, nije ih problem pronaći a vrijedi ih sve obići. Sve izvedivo u nekoliko sati.Najprije nailazim na vidikovac Gradina, nedugo nakon prolaska kroz selo Donji Zagon. Kako i piše na tabli, nekih 150 m od ceste ... prvi dio prilaza je asfaltiran, zadnjih pedesetak metara treba prepješačiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 22, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Izvlačim motorić ispod tanašne hladovinice i idem dalje ... prolazim selo Ledenice, nedugo potom i Bater, iza Batera skrećem desno na kakti glavniju cestu. Nešto kasnije opet desno ... ima tabla. Ceste su do sada stvarno bile ceste, a od ovog desnog skretanja bi dalje bila cestica. Ovo treba shvatiti maksimalno pozitivno jer prava zabava tek sada počinje ... cestica ubrzo počne vrludati, vidici se otvaraju a paleta se svodi na tri boje - plavu, zelenu i sivu. Svaka od njih u nekoliko nijansi. Ona narančasta koja se progurala u nekoliko kadrova austrijskog je porijekla i svojom se komplementarnošću prilično dobro uklapa u ranije spomenuto trojstvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 22, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Sljedeći vidikovac, Sviba, skoro da bi se u nekim slučajevima mogao provući neopaženo ... malo je ispod ceste i do njega se treba spustiti. Penjanje dolazi u povratku ... bez panike, nije daleko, niti 50 metara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 22, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Cesticu pratim dalje. Desetak minuta kasnije, sada već periodički vozim i lagano nizbrdo, nailazim na odvojak ulijevo. Piše na tabli da se tamo nalaze nebeski labirinti. Hajde, baš da vidim. Cestica se pretvorila u cestuljak, potom u putić, na kraju u stazicu ... al sam ja ipak našao svemirske labirinte. Labirinti su zapravo ... ha, nazvat ću to "podne grafike", sastavljene od kamenja. Njima se može prošetati, što će "izazvati pozitivne promjene na svim nivoima", kako piše na tablama uz svaki labirint. Ima ih deset i svaki ima svoju priču i energiju. Ja sam ih prohodao tri ... Sunce me odgovorilo od daljeg šetkanja po labirintima i nagnalo me da opet osjetim vjetar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 22, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Nizbrdo i opet nizbrdo. Sa 753 mnm, na koliko je vidikovac Sviba gdje sam bio maločas, spuštam se prema moru i to prilično naglo. Sve do izlaska is mjesta Krmpote - Polje, do vidikovca po imenu Kuk. Rekao bih da je ime dobio po kamenoj gromadi na kojoj se nalazi. Prvih 50-tak metara može motorićem, no dalje je zavojita i strma kamenita staza uz koju su postavljeni i gelenderi (rukohvati). Vidikovac je na 301 mnm ali je pogled prva liga. Čak sam se trunčicu i uspuhao pentrajući se do gore ... srećom, ovo je jedini od vidikovaca koji ima i drvo s pripadajućom hladovinom. Hvatam dah, hvatam poglede, pičim dalje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 23, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo brzo, možda tek 2 ili 3 km kasnije, izlazim na D8 u Klenovici. Južna sekcija vidikovaca apsolvirana, dajem desni žmigavac i lagano na sjever. Prolazim kroz Novi, prilazim Selcu, ispred mene je desni odvojak za Bribir. OK, još jednom desni žmigavac i gas uzbrdo. Dolazim do križanja pred ulazom u Bribir i kombiniram ... ako nastavim ravno, uđem u Bribir i nastavim dalje ubrdo nakon cca 5 km doći ću do vidikovca Slipica. Slipica je na 446 mnm, vidik je lijepi, no bio sam ovdje nema ni mjesec dana ... alzo, nema mi puno rezona da opet idem do tamo. Zato ja na ovom križanju skrećem lijevo (dao žmigavac, provjerio kretanje vozila iz svih smjerova) i gasiram prema mjestu Grižane. Lijepa cesta, nema više od 6-7 km.Prolazim Grižane, pogled mi šara po desnoj strani ... okomite stjenčuge kao iz kaubojskih filmova. Ili iz avanturističkih filmova B produkcije sredine sedamdestih godina prošlog stoljeća. Stijena kao zid, nešto zelenila, Sunce pripeklo, glavni junak traži skrivenu stazu koja ga vodi do velikog blaga ili do tajne pećine. Ili do velikog blaga u tajnoj pećini, nije bitno. Bitno je da je glavni junak ugledao putokaz ... zapravo njih dva, a na jednom piše Vidikovac. Opet desno, opet fest uzbrdo, opet počinje biti usko i nepregledno. Odlično.Glavni junak se uspije probiti kroz gusto raslinje, na trenutak ga zaslijepi nemilosrdno Sunce ali ipak ne propusti uočiti maleno naselje napola ukopano u podnožje velike stijene. Tu žive takozvani Pueblo Primorci. Priča se da su izumrli ali po parkiranom bageru na jednom od prilaza nastambi glavni junak prepoznaje znakove života i oprezno se prošulja dalje. Druga brzina, na špicu gasa, neprimjetan kao duh. Staza vodi dalje uzbrdo ... dokle ovako.Ovako do sljedeće table i sljedećeg odvojka ... desno, prema kamenom zidu. Tabli imade tri komada: na gornjoj piše Vidikovac; na srednjoj Plase 8 km i Lič 12 km; donja bode oko ... Opasna uzbrdica! Dvije strme i uske krivine kasnije otvara se pogled. Kao penjanje na krov katedrale sjedeći na leđima lipicanera. Glavni junak osjeti lagani nemir ... bit će da je to onaj trenutak kada simpatikus šalje signale nadbubrežnoj žlijezdi da pojača lučenje adrenalina i noradrenalina. Krvni tlak se povisi, rad srca i disanje malčice se ubrzaju, neki senzori dodatno se izoštre. Još dvije krivine kasnije prizor je bio još spektakularniji ... staza, cca metar i pol široka, omotana oko brda dva puta. Ograde nema. Preglednosti nema. Prostora za grešku također nema. Odlično. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 23, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Kako se cestuljak odmota s jedne strane brda, tako se i premota na drugu stranu ... praznina više nije s lijeve već s desne strane. Od ove zadnje table pa do sljedeće koja se pojavi, a na kojoj piše "Vidikovac Pridva", imade otprilike dva i pol kilometra. Mala udaljenost koja može proizvesti puno dobrih vibracija. Vidikovac je na 573 mnm, 50 metara je udaljen od puta i pogled je doista dobar.OK, glavni junak je pronašao što je već tražio, idem ja dalje. Uzbrdo, naravno. Kilometar dalje maleno je križanje ... ravno naprijed makadamom prema vidikovcu Slipica (viđeno prošli mjesec), lijevo asfaltom prema vidikovcu Mahavica (viđeno prošle ili pretprošle godine, ne sjećem se više niti kojim motorom sam bio tamo) i jedan cestuljak između ova dva spomenuta, bez ikakvih oznaka. Nigdje ništa ne piše a vidim da prilično brzo i prilično strmo nestaje u prilično gustom šumarku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 23, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Ha, kad sam već tu gdje jesam, budem skoknuo do Mahavice, da vidim kakav je prilaz s ove strane (sa istoka) te da obnovim mentalne slike koje vežem uz pojam Mahavica. Rečeno, učinjeno.Od Mahavice mogu na zapad kroz šumu, budem izišao na cestu od Hreljina prema Fužinama (stara Karolina). Nekako mi se ta ideja nije svidjela. Alternativa je vratiti se nazad do križanja na istok, odakle sam i stigao do Mahavice, i odatle ili natrag do vidikovca Pridva i nizbrdo do Grižana, ili ... ha, onom srednjom cestom od križanja. Da, onom bez oznaka koja nestaje u gustom šumarku. Čini mi se, koliko mogu protumačiti kartu na svim info panelima na vidikovcima, da bi taj putić trebao voditi me do Liča. I još, ako pogledam legendu na karti, kaže da je to asfaltirano.Vratim se do križanja, krenem srednjim putem/stazom/štavećjest i uronim u šumarak. Ubrzo iz šumarka izronim, šišam po obroncima, opa evo još jednog neoznačenog križanja ... može gore lijevo na proplanak ili dolje desno u šumetinu. Gore lijevo na proplanak bila je pogrešna odluka, no okretanje motorića - širina putića jednaka dužini motorića - bilo je izuzetno jednostavno i lagano. Okretanje visoke kravetine od frtalj tone bilo bi isto ... izuzetno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 23, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Alzo, nazad, dolje desno u šumetinu. Put kroz šumetinu krenuo je bajkovito. Sve miriši, asfalt prekriven pijeskom i mahovinom, lagano napredujem. Oznaka nigdje, sve dok se nakon nekih pet minuta nacrtane na stijeni uz put nisu ukazale planinarske markacije ... OK, krećem se u pravcu Liča i Fužina. Još pet minuta kasnije novo križanje i nove planinarske markacije. Mogu nastaviti ravno i budem iz šume izišao u Liču, ili mogu skrenuti lijevo i budem se spustio u Drivenik. Asfalta je nestalo prije stotinjak metara, ali se to nigdje ne spominje.Lijevo od križanja, prema Driveniku, put je više zemljani i prekriven lokvama blatne vodurine. Ravno, prema Liču, tvrdi je makadam s onim nezgodnim oštrim kamenim hrptom po sredini ... to je odlično za motoriće s malim debelim kotačima i cestovnim mecelerkama. Idem ravno, ako za planinare treba cca 1 sat hoda - kako piše na markaciji - sumnjam da meni s motorićem treba više od četvrtine tog sata.Trebalo mi je 10 minuta, no bilo je svakako ... uglavnom tvrda kamena podloga jako ubijena velikim količinama vode. Duboke špure, oštri rubovi s ostacima asfalta koji su se pojavili u dva navrata, austrijancu fina zabava. Ni ja se ne žalim.Kad sam se dokopao centra Liča, dalje je sve bilo rutinski ... Fužine, autoban, tankanje, napitak i zalogaj, doma. Ales cuzamen, 425 km. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Maj 23, 2016 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Redovno pratim ove tvoje voznje i uzivam...! Ovaj put, tek da urucim pohvalu, ne samo za ovu voznju, vec uopste! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćale 3094 Napisano Maj 23, 2016 Samo nek je neki cirkus, 792 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: BMW R1250RS Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan VELIKI PLUS za ove izlete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Maj 24, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan @ all - hvala, hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 1, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan 300 nijanse plave i zelene Kad si dopustim luksuz da pogled prebacim s čarobne sive trake koja u tri dimenzije vijuga oko mene, sve vidim u dvije boje ... plavoj i zelenoj. Ne nužno tim redosljedom. I tri dana tako ...Moram na odvikavanje. ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 1, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 1, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Jun 1, 2016 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...