Jump to content

Moto Zajednica

Srbija -- Austrija -- Rumunjska ... svega ima

Recommended Posts

• Drug član, 2374 postova
  • Motocikl: T100 / DB6

Lepe si fotografije napravio, puno interesantnih detalja. 

Ono sedište na KTM SA, kolika mu je visina? Ćini se da je preko 90cm.

Hvala.

Gel sjedište iz KTM PP kataloga je +20 mm.

Ako misliš na  Touratech ... vidio sam uživo i izgleda dosta visoko. Gotovo sigurno preko 90 cm.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Dućan s igračkama i dva važna pitanja

Osjećaj kad GPS crkne baš onda kada to ni u kom slučaju nebi trebao napraviti, recimo kilometar-dva prije početka petlji i prestrojavanja na južnom ulazu autobanom u Graz, uistinu je iskustvo koje treba proživjeti. Jača karakter i proširuje vokabular, ako ništa drugo. Obogaćuje ličnost, produhovljuje ... čudesan doživljaj.

Također dovodi do preispitivanja vlastitih odluka i postupaka ... što mi je bilo i koji me vrag tjerao da se idem zayebavat s tim drekom? Idem do Zeltwega, možda dva-tri sela dalje na zapad ... pa ne idem u Zanzibar. Mach nicht ... čim sam ugledao putokaz za Seiersberg - inače poznat po šoping centrima - odlučio sam ga pratiti. Morao sam napraviti koji krug viška po rotorima da budem sigurniji gdje silazim, no nije dugo potrajalo i eto me u centru Seiersberga. Sve što je potom trebalo učiniti bilo je pronaći na kojem se putokazu spominje cesta broj 70 ... riješeno začas.

Zašto cesta 70? Zato što znadem da austrijska 70-tica prolazi kroz Köflach i da se tamo mogu prebaciti na jednu još bolju cestu - broj 77 - koja ide skroz do Zeltwega, alzo ide i do RedBull Ringa ... zapravo ide skroz do Judenburga što mi odgovara jer je to bliže Pölsu gdje sam si našao smještaj. Nikakva specijalna mudrost. Do Köflacha stigao sam začas, od Graza je to sitnih 20 i nešto km. Skretanje na cestu 77 zapravo bi bilo teško promašiti - OK, nikad ne reci nikad - desni žmigavac i gas uzbrdo.

Kako 77-mica počinje - a počinje uzbrdicom - tako i nastavlja no u mnogo mnogo zabavnijem i revijalnijem tonu. Ma nije prošlo niti 10 minuta od prvog rotora prije Köflacha a već jezdim lijepim crnim asfaltom kroz šumetine koje se zelene pošteno natopljene kišurinom koje ovih dana u ovim dijelovima Austrije ima u izobilju. Kišurina, da ... iz Zagreba sam izašao praćen rijetkim kapljicama, kroz Sloveniju je bilo oblačno no bez kiše, ovdje u Austriji prilično je vedro ali vidim da mi na putu stoji ozbiljnija oblačna masa i da bude padalo sto posto. Pitanje je jedino kad bude počelo padati. Prognoza za Zeltweg i okolicu, a koju sam jutros detaljno ispregledao, također kaže da bude curilo na sve strane. Nek pada samo neka pričeka da se dokopam svojeg Gästehausa u Pölsu ... naravno da baš i nije tako ispalo.

Četrdeset km, toliko ima od Köflacha pa do Weißkirchena, sela ispod Zeltwega do kojega cesta 77 ima zabavan karakter. Ovih 40 su napravljeni za gušt, a preostalih desetak, od Weißkirchena do Judenburga, naseljeno je područje puno malih rotora i traži dosta pažnje. Na cesti postoji i nekoliko živahno provoznih serpentina - naravno, svaka ima svoju tablu s imenom - no najbolji dio 77-mice svakako je prijevoj Gaberl na 1551 mnm, odnosno dijelovi ceste prije i poslje njega. Generalno gledano, cesta 77 je bolje konfiguracije i zanimljivija za nadahnutiju vožnju od nama bliže i razvikanije 69-ke.

Na Gaberlu se nisam zadržavao, iako ima potrebnih ugostiteljskih sadržaja, već sam odmah odjurio lagano produžio dalje nizbrdo, prema svom baznom kampu za ekspediciju na Ducati Speed Days 2015. Lijepo šišam nizbrdo krasnim oblim krivinama ... tok, tok, tok ... aha, evo je .... takatakatakatakvruuuuš. Sva sreća, već sam bio jako blizu civilizaciji ... Großfeistritz sam prošao jer je kiša kao nešto oslabila, no iduće selo Allersdorf nisam mogao proći samo tako. Brzi parking pod strehu i brzi ulet u Gasthaus. Ulazim a s mene se cijedi ... Grüß Gott, es regnet ein bisschen ...

Kafca, kokakolca ... nikako da stane ova kišurina. Kad mi je dosadilo čekati hoće li više stati ili možda ipak neće, odlučim krenuti pa što bude. Navučem preko jakne tanku "kišnu" jaknicu, nije mi se dalo raspakivati kompletan kišnjak s gepeka, pričekam još minuticu i krenem. Samo tri km dalje, prolazeći kroz Weißkirchen, već sam bio mokar oko yaya ... srećom kišurina nije jako hladna. Osjetim da je vrijeme da promijenim moto hlače.

Kako sam izašao iz Weißkirchena, tako je i kiša stala. Pola kilometra kasnije i cesta je bila suha. Mokrih yaya po suhoj cesti idem ja naći taj Gästehaus u Pölsu. Onaj drek od đipiesa je cijelim putem od Graza - od kako je prvi put crknuo - ušao u neku shemu konstantnog rebootanja ... nekad funkcionira minutu, nekad tri, nekad se niti ne probudi do kraja već se odmah ponovo ugasi. Alzo, od nikakve je koristi. Imao sam na tank torbi - dalekovidno, ha - isprintani skrinšotić ovog područja tako da sam svoj bazni kamp našao relativno brzo i doista bez gnjavaže. Nazvao vlasnika - to je ona vrsta prenoćišta u kojima nema osoblja cijeli dan - koji se pojavio za dvije minute, jerbo mu je kuća odmah tu iza, raspakovao se ... malo grijanja pod tušem i da vidim kam budem dalje. Tek je dva sata popodne, petak, kiša ne pada ali gotovo sigurno da kasnije bude, do RedBull Ringa cca 20 km lokalnom cestom koja počinje evo baš ovdje iza benzinjare ... samo prati cestu. Suhi šoferski veš izvučem iz gepeka, jaknu i hlače malo osušim fenom za kosu, kao novi sam. Točno u 14:21 bio sam na lokalnoj cesti broj 503, okružen poljima kukuruza s obje strane, Richtung RedBull Ring.

DSC03488.JPG

DSC03490.JPG

DSC03492.JPG

DSC03493.JPG

DSC03498.JPG

...

Ducati Speed Days, feštica koju organizira Ducati Austrija, isključivo je orijentirana na utrkivanje i nije općenarodna kirvajska priredba kao WDW. Ovdje čak nema naplate ulaznica onima koji navrate da bi malo pogledali o čemu se radi, a i takvih koji navrate isključivo kao gledatelji jako je malo. Sve u svemu, divna prilika da se pogleda hrpetina motocikala - Ducatija najviše, no cijeli događaj nije ograničen samo na marku iz Bologne - i da se obiđe RedBull Ring bez suvišnih ograda i ograničenja. Sve otvoreno i dostupno za razgledavanje i još bez gužve ... milina jedna. Osjećao sam se kao dijete u trgovini igračaka sa slastičarnom na katu.

Možda da malčice pojasnim ... kako bi utrkivanje imalo nekakve logike i smisla, sve je podijeljeno u nekoliko kategorija:

D1, Ducati Supersport - Ducati sportive do 1000 ccm (748, 749, 848, 899, 999 - sve verzije)

D2, Ducati Superbike - Ducati sportive preko 1000 ccm (1098, 1198, 1199, 1299 Panigale - sve verzije)

D3, Ducati Desmosedici RR - Dedmosedici RR

D4, Ducati Classic Racing - Ducati sportive zaključno s 2006. godinom (916, 996, 998, 999 - sve verzije)

D5, Ducati Naked Pro - Ducati bez oklopa (dopušteni su mal poluoklopići koji nisu prikeljeni na okvir motocikla)

D6, Ducati Limited 4V - Ducati s 4-ventilskim agregatima, osim SF i Superbike modela (Monster S4, S4R, S4RS, MS 1200, ST4, ST4S, Diavel 1200, Monster 1200)

D7, Ducati Limited 2V/3V - Ducati s 2 ili 3 ventilskim agregatima (Monsteri 600-1100, HM 796/1100, MS 620/1000/1100, ST2, ST3)

O1, GP Open - 4-cilindraši preko 751 ccm i 2-cilindraši preko 1000 ccm, bez tehničkih ograničenja

O2, Supersport - 4-cilindraši do 750 ccm, 3-cilindraši do 750 ccm, 2-cilindraši do 1000 ccm, bez tehničkih ogrničenja

O3, BEAR - British, European, American Racer ... najviše 3 cilindra, 4-taktni, bez ograničenja u kubikaži (Ducati, Moto Guzzi, BMW Boxer, Harley, Triumph ...)

C1, Classic BOT - 2-cilindarski 4-taktni motocikli do 2004. godišta (Ducati 851, 888, 996, MG, BMW, Triumph ...)

C2, Ducati bevel drive - Ducati s Koenigswelle (bevel drive) agregatima (750 Sport, 750 SS, 900 SS, Mille, Hailwood, delanci)

C3, Ducati Classic 2V 750 - Ducati s 2-ventilskim agregatima s remenjem i karburatorima do 750 ccm i Ducati Supersport modeli s ubrizgavanjem (Pantah, F1, Montjuich, Santa Monica, 750 Sport, 750 SS ...)

C4, Ducati Classic 2V Open - Ducati s 2-ventilskim agregatima s remenjem i karburatorima preko 750 ccm i Ducati Supersport modeli s ubrizgavanjem (900 Supersport, 900 SS, 1000 Supersport ...)

C5, Ducati Singles - Ducati modeli s jednocilindarskim agregatima s karburatorom

DSC03514.JPG

DSC03515.JPG

DSC03521.JPG

DSC03516.JPG

DSC03517.JPG

...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja