vulekawasaki 2 Napisano Januar 22, 2008 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Evo,juče se desila još jedna sobraćajna nesreća,u Šabcu gde se za život bori još jedan motorista.Kažu da mu je izletela žena sa kolima.Koliko ljudima treba utuviti u jebenu glavu (izvinjavam se na uzrujanosti i psovkama) da prvi ljudi KOJI SU NEZAŠTIĆENI u saobraćaju su pešaci,pa MOTORISTI.A i opet,pešak može da pretrči,naglo stane,uvek ima prednost,sto ga pak U JEDNU ruku čini sigurnijem,no što su motoristi.Pročitao sam negde tekst-ko ga isto zna,ispravite me ako grešim-u Japanu,ako vozač automobila udari motoristu,automatski se dobija od 2-5 godina robije,i neka cifra od 10 000$.Jer kažu u Japanskom saobraćaju stručnjaci,da automobilisti,kamiondžije ili vozaci autobusa,su bezbedniji u saobraćaju nekih 78% no što su motoristi i pešaci.NJihova bezbednost,automatski lančanom reakcijom povlači i odgovornost na NEZAŠTIĆENE učesnike u saobraćaju.Pa ti vidi da li ti se isplati da se kurčiš pa da čukneš motoristu. Ali džaba ovo pišem,i vi se mučite da odgovovarate,da zajedno stvorimo pravdu zbog incidenata u saobraćaju,ali uzalud,kad je ovo Srbija gde svaka šuša sedne u kola jer mu dosadno i naravno uvek on/ona ima prednost,a ostale ko je...e,i naravno ta pravda neće nikad izbiti na videlo. > Pozdrav svima i molim vas da se pazite. :-[ U zdravlje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Januar 22, 2008 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan jel se smije znat brzina kretanja motocikliste ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Januar 22, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan O cemu ti to ako nije tajna? Imas li neki predlog? Poenta posta je? itd... itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Januar 22, 2008 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan jel se smije znat brzina kretanja motocikliste ? Ništa se ne zna,ali po slikama-po prednjoj viljušci i po felni,...ne bih rekao da je vozio mnogo brže no što je dozvoljeno,a i Jugo nema neko ozbiljno udubljenje.Barem po meni :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Januar 22, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan jel se smije znat brzina kretanja motocikliste ? Ništa se ne zna,ali po slikama-po prednjoj viljušci i po felni,...ne bih rekao da je vozio mnogo brže no što je dozvoljeno,a i Jugo nema neko ozbiljno udubljenje.Barem po meni :-\ I meni se tako cini... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Januar 22, 2008 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan O cemu ti to ako nije tajna? Imas li neki predlog? Poenta posta je? itd... itd... Nije tajna 1) Pričam o tome,kako se kod nas saobraćaj odvija u smislu-samo da stignem,i ako neko nekom svira što je napravio prekršaj,krivac je u stanju da izađe iz auta i da se pobije,sa razlogom-šta je? šta sviraš,svirnem ti,...Dosta ljudi neshvata činjenicu (ima izuzetaka,kojima skidam kapu),da kad sednu u vozilo,mogu ugroziti nečiji život ili svoj.(nedao Bog da se to desi).Tu su krivci i policajci-opet kažem ima izuzetaka-koji mrtvi ladni primaju mito.Ne prijatelju,ima da platiš kaznu i tačka.Poenta ovog dela je kako neki ljudi neshvataju vožnju kako treba,te ta njihova ‚‚ozbiljnost u saobraćaju‚‚ uglavnom se plaća tuđim glavama :-[ 2) Kada se pogleda iz svih uglova,treba promeniti dosta stvari kod svih vozača.Više apelujem na vozače kola,i sam vozim auto,pa slušam kako si opušteniji u kolima,sigurniji si,ako se čukneš negde,nije strašno,..to stoji,ali i to je problem,jer po nekom mom razmišljanju:sigurnost+opuštenost prouzrokuje do manje koncentracije,što dovodi do zakasnele reakcije.Problem je što ljudi nerazmišljaju,negledaju,uključuje se na auto-put sa 40 direktno u levu traku,...Možemo da nabrajamo i nabrajamo takvih situacija. A oko 40 % ljudi nekoriste bočne retrovizire-kao da nepostoje.Ja sam se sada uhvatio za kola ,znam.Ali i kao vozač auta mogu da stojim iza ovoga što sam naveo,jer sve ove situacije sam video,ili sam umalo bio žrtveno jagnje.Nisam ni ja ćvećka ,ali barem sam čuo za migavce,retrovizore,semafor i znak STOP . 3) Svako gleda svoje dupe i uvek je u pravu-kako,pa eto tako,nema solidarnosti na drumu,i respekta prema slabijim učesnicima :-\ .Mada mislim da je malo diskutabilna poenta,jer se mogu zaključiti i još neke stvari.Kad bi policija bila malo oštrija...i kazne veće,pogotovo za upotrebu mobilnih telefona u vozilima jer on je jedan od faktora koji najviše odvlači pažnju vozaču.Kazem ima pojedinaca koji zlata vrede kao uzrok,kako se treba ponašati u saobraćaju. pozdrav,i hvala na pitanjima ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Januar 22, 2008 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan jel se smije znat brzina kretanja motocikliste ? Ništa se ne zna,ali po slikama-po prednjoj viljušci i po felni,...ne bih rekao da je vozio mnogo brže no što je dozvoljeno,a i Jugo nema neko ozbiljno udubljenje.Barem po meni :-\ I meni se tako cini... Oko 40-50 km/h za motor.Odokativno ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...