Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Max 2006

Recommended Posts

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Sprint MAX

Evo da i ja malo podelim koje iskustvo a i da čujem i vaše mišljenje :)

Malo sam se igrao sa Sprintom i napravio sledece jer me smorilo da gledam iste motore po gradu pa sam odlucio da moj ima bar neku malu razliku od drugih :D

ovako je izgledao pre pocetka

post-31322-0-75945500-1386191294_thumb.jpg

maske iz dva dela jos polomljene :(

post-31322-0-61356200-1386191349_thumb.jpg

zatim sastavljanje :) poliester sa vlaknima + mrezica za gletovanje da se sve bolje izarmira :D

post-31322-0-93135700-1386191470_thumb.jpg

zatim zatvorena ( zagitovana) bravica za sediste a prebacena je na drugo mesto :)

post-31322-0-80866000-1386191569_thumb.jpg

sa felni skinuta stara farba koja je otpadala. Špricgitovane i spremne za dalje

post-31322-0-53101100-1386191713_thumb.jpg

prednja maska sa zagitovanim poklopcem :D

post-31322-0-87640400-1386191782_thumb.jpg

špricgit na repu

post-31322-0-24083600-1386191896_thumb.jpg

prednji far je imao viska delova pa sam u njega smestio i zmigavce ;D

post-31322-0-28967600-1386191988_thumb.jpg

ofarbane felne sa "drecavo zelenom" ALI sam napravio gresku. neiskustvo se pokazuje lako i boju sam naneo na tamniju podlogu pa je sama od sebe postala tamnija i ne pokriva kako treba :/ tako da uvek stavljati treba belu podlogu :(

post-31322-0-61094500-1386192093_thumb.jpg

maske pre farbanja sa izvucenim linijama

post-31322-0-75168700-1386192231_thumb.jpg

poliran rep

e tu vam imam nesto reci jer sam se napolirao aluminijuma dosta. kako god ga polirate kasnije oksidira u kontaktu sa vodom. postoji jedna caka :) skuvate ga pre poliranja i dok je fruć namontirate ga bilo gde samo da vam je lako dostupan za poliranje. zatim pamucna krpa i polir pasta za aluminijum i udri trljaj :D tada stvori neki sloj na sebi koji ne oksidira i imate sjaj dosta duže :)))

post-31322-0-07685800-1386192312_thumb.jpg

prednja maska posle farbanja. na zalost nisam sve slikao da ne bi dizao prasinu :/

post-31322-0-28068500-1386192654_thumb.jpg

i na kraju sklapanje po ovoj zimi :D ispred kuce pa polako :) al sam se i zaledio :D

post-31322-0-12738700-1386192818_thumb.jpg

post-31322-0-10155400-1386192877_thumb.jpg

Na mašini nisam ništa radio. kompresija dobra pali ko zmaj jedino sto sam kuvao karburator ( prasak za ves u lonac i kuvanje :D samo dobro isperite na kraju sa vodom pa sa benzinom. skida masnocu extra ali kad se osusi pobeli od praska) kad mu otkaze nesto nedo bog onda se razmisljam o 80cc kit* sad je na 49cc 4T masina.

interesuje me vase misljenje i vas savet ili predlog sta dalje?

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1484 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Bravo za trud!!! Na kraju je sve ispalo bas OK. Dokle god bude bilo mogucnosti, vozi 49ccm. Sa bilo kojim tjuniranjem-friziranjem, ulazis u igranku bez kraja, kako vremenski, tako i finansijski. A uraditi samo jednu stvar na motoru, a ne ispratiti to i drugim poboljsanjima, nema bas nekog smisla... :takoje:

• Podržavam 1

• Drug član, 755 postova

Lepa kombinacija boja...nije ložački,mirno a efektno.Nemoj da se ciganišeš i preteraš,ispoliraj deklu varijatora,brusilicom napravi još neki otvor za ventilaciju,trakice za felne...šta znam,neka bude kako ti volja.Kituj ga,vidi neki racing CDI,šira dizna na karburatoru,veći dotok vazduha...da ne bacaš pare bez veze,sa ovim ćeš dobiti startnost 2T,max.brzinu oko 75,osetno snage....ok ipak je to 50ccm 4T nije realno očekivati spektakl.Pazi može on da bude luadaja,ali treba ti 500E da ga središ...pa ti vidi.Sa srećom!!!

• Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Djordje, kada sve budes upicanio do 00 (sto ces pretpostavljam raditi sam, i nece te kostati previse), i da ne bi trosio grdnu lovu za tjuning i na kraju opet imao Sprint Max, stavi tu istu lovu u dzep, i dodji kod mene da se izmenjamo. Em dobijes nesto vec tjunirano na 70ccm, em je to nesto Gilera... :takoje:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/97334-gilera-dna-50/

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Tuning 4T skutera je daleko lakši i jeftiniji posao od tuninga 2T mašina, tako da ako se razmišljaš, po meni, nemaš greške, dobijaš upotrebljiv skuter sa malom potrošnjom

• Drug član, 755 postova

Tuning 4T skutera je daleko lakši i jeftiniji posao od tuninga 2T mašina, tako da ako se razmišljaš, po meni, nemaš greške, dobijaš upotrebljiv skuter sa malom potrošnjom

Čiča,a bregasta,produžen prenos,torque driver...?!Bio sam ubeđen da je cvaja jeftinija za tjuning,međutim zahtevna za štelovanje prenosa,a 4T lakog setup-a ali dubokog džepa....

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Sve to može (bregasta, torq ...) a i ne mora. Dovoljan je cilindar i veća dizna. Sa ulaganjem u bregastu, karburator, već se osetno i menjaju performanse agregata koje, jbga, i koštaju. A da ne zaboravimo da potrošnja ostaje u granicama o kojima cvaje mogu samo da maštaju

Naravno, sve ovo oko 4t je nisko budzetna varijanta ili varijanta za one koji nemaju neku od A kategorija, najprihvatljivije je da se polaže za Ai kupi jači skuter/motor

Budi realan i iskren: zar ti se ne javlja ideja da bi nu zbog ovog mogao polomiti obe ruke? Samo nemoj one pacifisticke komentare, kako nije u redu, ali ko zna zasto je i to dobro... >:(:gaa::rat3:

• U prolazu, 12 postova

sta da kazem na sve ovo al sam smirena osoba imam dobre živce. Pojeo bi ga za doručak :D ali za sve ima resenja. Pregitovaću deo i ponovo prefarbati ili staviti originalnu nalepnicu MAX koja tu dolazi :/

• U prolazu, 12 postova

e mogu vam reci da se gume klizu kao lude :D

a vec sam se pomitio sa tim da je ozgreban :D nista nije savrseno :)

moram jos da nadjem granu od auspuha lonac je dobar ali grana... zna li iko gde ima da se kupi posebno?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja