Jump to content

Moto Zajednica

R1100RT: Plasticni stitnici cilindara

Recommended Posts

• Doživotno lud i zbunjen !, 242 postova
  • Motocikl: 1250 Triple Black...Vel.ki baš !!!

Vrlo bi bio zahvalan nekom od članova i poznavalaca BMWa da mi da info. GDE mogu nabaviti,tj.kupiti ŠTITNIKE/ukrasne/CILINDRA za

moj BMW R 1100 RT /96g. Ko mi pomogne taj e drug a ko ne znači nije ni znao(oprošteno).Znaću da se oduži.Evo i slike.Trebaju mi i LEVA

i DESNA ukrasna plastika.Naravno bilo bi dobro da bude neka razumna cena,ljudi smo...Hvala unapred za sve.Pozzzzz:):):)Član Kovalski

post-21377-0-74601200-1385339073_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1233 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Ako se ne snadjes, mozda cu ja imati, ali tek za dva tri meseca.

Pozdrav

Nije Darko da si poceo da lijes ove gumo-plasticne stitnike. Ako to radis odmah narucujem 10 pari za mog druga Djuntu da nebi ogrebao poklopce ventila kad nervozan ulazi u garazu.:nanana:

• Podržavam 7

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

Nije Darko da si poceo da lijes ove gumo-plasticne stitnike. Ako to radis odmah narucujem 10 pari za mog druga Djuntu da nebi ogrebao poklopce ventila kad nervozan ulazi u garazu.:nanana:

:lol:

planiram da na cilindre stavim aluminijumske stitnike, pa ako to realizujem, ovi moji ce biti visak

• дипл.инж.саобраћаја, 157 postova
  • Motocikl: R 1150 GS

b2man, njemu na 1100 nece vrsiti posao, nisu isti kao na 1150, ali u svakom slucaju meni ce trebati ... tako da unapred rezervisem!

Ajd sada malo ozbiljnije da razmenimo iskustva oko zastite motora ( kod neopreznog zaustavljanja pored puta, kosina, rizla,i slicno, ili petljate nesto u garazi pa se motor ispusti i prevrne se) jer to se svima desava (kome do sada nije desice se). Sve ove zastite (gumene,metalne,ili plasticne) na poklopcu ventila realno sluze kao ukras, odnosno stite iste od sitnijih ogrebotina kad se provlacis negde gde ima malo mesta. Svi tipovi bokser motora RT, GS, R, RS, S, imaju fabricki projektovanu zastitu, takozvani rol-bar, kao i mesta pricvrscivanja istih, i zaista sluze svojoj nameni. pa tako i za nedaj Boze ( daleko bilo) kod padova u voznji. Mogu se kupiti kod prodavaca takve opreme ( ja sam vise puta koristio usluge wuderlich-ta) i cene su zavisno od tipa motora i zelje kupca od 180do 300evra.

Oni koji imaju smisla i volje, pa i alata, mogu sami sebi naptaviti takve iste za mnogo manje para, ili koristiti usluge nasih majstora ovde u Srbiji. Mozda nije na odmet savet od mene, sto se tice ogledala (retrovizora) kod modela R, GS,R S. Nikada ne treba da budu prejako zavrnuti na nosacu (samo toliko da se u voznji ne pomeraju) jer desni retovizor ima levi navoj, a levi desni navoj, tako kad negde kod provlacenja udaris, jednostavno se odvrne i ostane citav. Ovo sam jos davno proverio, tako da ne trebate sumnjati. Sad ste Vi na redu.:zdravo:

Ajde probaj da budeš malo precizniji?Kupio,GDE,platio KOLIKO? samo tako možemo da saznamo nešto što nas zanima,a zanima nas.Hvala na odgovoru?Pozzzzzz:):):):BMW2:

Ajd sada malo ozbiljnije da razmenimo iskustva oko zastite motora ( kod neopreznog zaustavljanja pored puta, kosina, rizla,i slicno, ili petljate nesto u garazi pa se motor ispusti i prevrne se) jer to se svima desava (kome do sada nije desice se). Sve ove zastite (gumene,metalne,ili plasticne) na poklopcu ventila realno sluze kao ukras, odnosno stite iste od sitnijih ogrebotina kad se provlacis negde gde ima malo mesta. Svi tipovi bokser motora RT, GS, R, RS, S, imaju fabricki projektovanu zastitu, takozvani rol-bar, kao i mesta pricvrscivanja istih, i zaista sluze svojoj nameni. pa tako i za nedaj Boze ( daleko bilo) kod padova u voznji. Mogu se kupiti kod prodavaca takve opreme ( ja sam vise puta koristio usluge wuderlich-ta) i cene su zavisno od tipa motora i zelje kupca od 180do 300evra.

Oni koji imaju smisla i volje, pa i alata, mogu sami sebi naptaviti takve iste za mnogo manje para, ili koristiti usluge nasih majstora ovde u Srbiji. Mozda nije na odmet savet od mene, sto se tice ogledala (retrovizora) kod modela R, GS,R S. Nikada ne treba da budu prejako zavrnuti na nosacu (samo toliko da se u voznji ne pomeraju) jer desni retovizor ima levi navoj, a levi desni navoj, tako kad negde kod provlacenja udaris, jednostavno se odvrne i ostane citav. Ovo sam jos davno proverio, tako da ne trebate sumnjati. Sad ste Vi na redu.:zdravo:

Ma samo da prodje ovaj talas -sa? Rado ću videti Novi Sad i neke Gradjane koji žive ta tu negde u blizini ! Šalu na stranu,vrlo,vrlo dabar savet(za poštovanje i dobru analizu)sve može kod nas mi smo SRBI A kod nas je i NEMOGUĆE - MOGUĆE.:BMW2:

post-21377-0-59310500-1385403731_thumb.jpg

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Postoje li crash-bar-ovi za 1100RT? Ne znam kako bi se zakacili pored ovolikih oklopa... Sem toga motor ne bi bas lepo izgledao sa njima, tako da je moje misljenje da je za RT ovaj plasticni na glavi dovoljan.

• дипл.инж.саобраћаја, 157 postova
  • Motocikl: R 1150 GS

moje misljenje je isto kao i Lalajkovo.

sto se tice mog rol bara, porucen je i stigao u tc motoshop u Slo, placen sa popustom 145 eura, dobar drug ga doneo iz Slo.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Vrlo bi bio zahvalan nekom od članova i poznavalaca BMWa da mi da info. GDE mogu nabaviti,tj.kupiti ŠTITNIKE/ukrasne/CILINDRA za

moj BMW R 1100 RT /96g. Ko mi pomogne taj e drug a ko ne znači nije ni znao(oprošteno).Znaću da se oduži.Evo i slike.Trebaju mi i LEVA

i DESNA ukrasna plastika.Naravno bilo bi dobro da bude neka razumna cena,ljudi smo...Hvala unapred za sve.Pozzzzz:):):)Član Kovalski

1Mina.gif

http://www.wunderlich.de/shop/wunderlich-sturzbugel-5907.html

Au,cene su baš,kao stvorene za naša primanja?Ja sam ljudi penzioner ! To znači da će da radi mala privreda i snadji se kako znaš i umeš.Barem ovde ima profila i cevki pa ću da isavijam neku??? Šalu na stranu jeste problem su oklopi tako da bi bio zadovoljan,SASVIM,da pronadjem one plastično-gumene zaštitnike i VOZI MIŠKO ! Ma H V A L A vam svima što pokušavate da

mi pomognete.Sad uopšte i ne sumnjam da ću naći te štitnike pored ovakih drugara.Pozdrav svima koliko vas ima !!!:takoje::ljubav::BMW2:

Postoje li crash-bar-ovi za 1100RT? Ne znam kako bi se zakacili pored ovolikih oklopa... Sem toga motor ne bi bas lepo izgledao sa njima, tako da je moje misljenje da je za RT ovaj plasticni na glavi dovoljan.

Postoje i to orginal, stite i cilindre i oklop, a mozes ih videti uzivo u svakoj garazi policije.

RT kad padne, uvek ama bas uvek ode retrovizor, deo oklopa, a ponekad i vizir, a sta fali lepoti rt-a sa rol-barom sa slike sto je Branko stavio. Postoje i oni veci sto idu gore pored rezervoara (te sto policija koristi)i oni su za montazu laksi kod starijih modela.

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Postoje i to orginal, stite i cilindre i oklop, a mozes ih videti uzivo u svakoj garazi policije.

RT kad padne, uvek ama bas uvek ode retrovizor, deo oklopa, a ponekad i vizir, a sta fali lepoti rt-a sa rol-barom sa slike sto je Branko stavio. Postoje i oni veci sto idu gore pored rezervoara (te sto policija koristi)i oni su za montazu laksi kod starijih modela.

Malo su tezi za montazu. Jedan nas drugar sa foruma je montirao te Vunderlihove... Ako se dobro secam mora da se prosece otvor u donjem delu oklopa... Ima na sajtu uputstvo.

p.s. na 1100 RT

Promenio član unas

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

nego, druze Kovalski,

ne znam da li si primetio da svako od nas ima po nesto da ti kaze. organizuj nam neki prijem (uz mezetluk), pa ce sve doci na svoje :lol:

• Ne silazi, 6653 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ako se ne snadjes, mozda cu ja imati, ali tek za dva tri meseca.

Pozdrav

Đunta ne seda nervozan na motor a ni za uprvljač auta, odnosno kad startujem agregat upalim i mirnoću sa prvim odpuštanjem kvačila. Ja deklu nisam ogrebo već tako kupljena a "majstor" dEnsi doako, ništa strašno, al ne želim ni miris od traga da mu osetim ili vidim.

Inače se te plastike lako repariraju i vraćaju u nov izgled.

Deko, ja sam moje retrovizore spontano zavio samokočećom maticom koja drži bolje no obična i dozvoljava da se rukom mrdne retrovozor bez odpuštanja što je upravo po tvom savetu. Što se tiče kreša, ja imam Turatekov al nije nešto posebno osim za pad u mestu, za poduž klizanja nije dobar. Na B2manovom je baš dobar, možda još malo da se doda nešto. Tokom zime će Seba da dobije referencu za rad, skupio sam kamaru slika pa će ukrstimo nešto. Policijski RT-ovi imaju moćnu zaštiti svud u krug koja čak ni ne izgleda previše budženo a kolko sam studiro mislim da je vrlo činkovita. Naročito je dobra zaštita zglobova i bočnih kofrea.

Na prednjem vešanju su dobre one štos gumice što štite paralever od udarca štapa i smanjuju mogućnost njihovog krivljenja. Na 1200 ADV ima vrlo koristan štitnik zadnjeg kočionog cilindra odnosno poluge.

• Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova
  • Motocikl: Uvijek Japanski!

Koliko vidim iz posta covjek trazi "ukrasne" stitmike cilindara za svoj BMW sto ti "gumeni" i jesu, jer prilikom jaceg pada ne mogu sacuvati cilindar od ostecenja. Gumeni stitnici imaju funkciju cuvanja poklopca ventila od grebanja prilikom prolaska kroz krivinu pod tolikim nagibom da bi moglo doci do cesanja poklopca ventila od asvalt. Isli su kao serijska oprema dolazili na BMW-ima R 1100 S Boxer Cup. Za pravu zastitu cilindara od pada nista bez "cvrstih" crash barova. ;)

Mile samo sam se nasalio (za nervozu) svi znaju da smo mi bmw-asi ozbiljni ljudi.:nanana:

Sinoc sam zaboravio da napisem da sam pronasao firmu koja izradjuje prokromske selne za zastitnu gumu na kardanu, pa ko hoce da izbaci one platicne vezice, eto prilike. Za modele 1100 dimenzija vece 120-140 mm cena 60,oo a manje 80-100mm 50,00. Firma je u Simanovcima, i moze se naruciti pouzecem, pa i mere po zelji kupca. tel. 022-480 771 ili 066 189235

Oznaka selne DIN 3017 :zdravo:

Utjerivac, kako kaze moj brat Branko, svaka ti se pozlatila.

• Podržavam 4

• Ne silazi, 6653 postova
  • Motocikl: đački pešački

Mile samo sam se nasalio (za nervozu) svi znaju da smo mi bmw-asi ozbiljni ljudi.:nanana:

Sinoc sam zaboravio da napisem da sam pronasao firmu koja izradjuje prokromske selne za zastitnu gumu na kardanu, pa ko hoce da izbaci one platicne vezice, eto prilike. Za modele 1100 dimenzija vece 120-140 mm cena 60,oo a manje 80-100mm 50,00. Firma je u Simanovcima, i moze se naruciti pouzecem, pa i mere po zelji kupca. tel. 022-480 771 ili 066 189235

Oznaka selne DIN 3017 :zdravo:

Utjerivac, kako kaze moj brat Branko, svaka ti se pozlatila.

Uha, jel mi veruješ da sam pobrko lončiće, čitam Dane Deda a prevodim u mozak Peca BMW i upravo sam hteo da napišem da sam bio nervozan kad sam polazio na ženidbu pa da ne projektuje na druge. Valjda će da pročita. :lol: ( a ti izvini).

Kad pomenu šelne, "majstor" dEnsi je "majstorski" na njemu svojstven način, obe šelne skido šrafcigerom na smicanje, em što je obe pokrivio nego probio gumu na 2 mesta. Kad me nešto asocira na njega,(grebanje deklova), odma dobijem simptome za Lazu, (klinika za duševno obolele).

Lalajko je potpuno u pravu,po meni,da nikakvi rol barovi ne sprečavavaju lom cilindara(jer su oni prvi na udaru zbog svije lokacije)a.Meni je

samo bila ideja da,AKO mi i KADA bude krenuo motor da pada na bok,a je ne budem mogao da ga zadržim,da ne dodje do skrnavljenja

poklopca cilindra a za ostalo ne znam.Ja bi po logici neke 100% zaštite trebao da napravim neki tenkić.a to znači jedno 50-60m alu cevi

iskrivljenif u obliku kako se očekuje da nešto zaštite.To bi strahovito promenilo sliku o lepoti ovog motora(znam da je sigurnost na 1)ali za

info(mislima da sam to i napomenuo i negde napisao,ali da ponovim:motor mi je pao u mestu i to baš na čistom asfaltu na ulici(levi bok)i ?

Odma su mi pritrčla dvojca momaka i pomogli mi da ga podignem.Zahvalih se ja,digo motor na centralnu,i gledam,gledam i NE VIDIM da je

bilo šta oštećeno???(Prvo sam pogledao retrovizorpa cilindar pa zadnj levi kufrer)??? Gledam i ne mogu da verujem,sem par ALI sitnih ogrebotina

ali stvarno vrlo neprimetnih,na koferu i donjem delu retrovizora ne vidim da je išta stradalo.E tek kada sam se skroz sagao video sa da donjoj

strani dekla par ogrebotina loje su vidljive,ali tek kad se legne pod motor.Valjda sam ovaj put imao sreću a da bi izbegao moguća naredna

iskušenja zato hoću da stavim i ove gume(em lepo izgledaju em će mi ipak nešto zaštititi)Hval svima koji su dali svoj komentar na ovu temu.

sad znam da sam ušao u dobro društvo i spasa mi nema!!! OSTA JA BMWjdžija pa da zajedno uživamo.

ps:Za Daneta ono da odem u policiju(jes pa da me uhapse?)Šalim se proba ću ovde u BGDu da nadjem neku info.kako to da izvedem a mi se vidimo

kako sam i obećao čim krenemo sa sezonom. POZZZZ:):):): :BMW2:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja