gorzy 178 Napisano Novembar 19, 2013 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, pitanje krajnje jednostavno, da li bi na nasim enduro motorima mogao da se napravi ovakav spaner ili zatezac ili ga nazovi kako hoces, koji bi non stop drzao lanac zategnutim (sto i radi spaner na pk kaisu na automobilu ), tj amortizovao njegovo vibriranje i "skakanje" prilikom voznje po neravnom terenu gde amortizer stalno "radi" ono za sta je napravljen... Ideju sam dobio gledajuci ovaj costum motor: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dominator96 864 Napisano Novembar 19, 2013 Svrati ponekad, 475 postova Lokacija: Temerin-Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se ovaj patent, verujem da bi dosta pomogao lancu da ne landara kod nervanih terena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1189 Napisano Novembar 19, 2013 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Tako nesto sam pravio jos na ATX-u kao klinac kada sam ga podizao. Mislim da bi inzinjeri bar nekog motora to uradili ako za time ima potreba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17355 Napisano Novembar 19, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3697 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Kad mašina "vuče" deo lanca iznad lančanika je zategnut a deo ispod "landara", a kad oduzmemo gas situacija je obrnuta, pa bi iz tog razloga morali da postoje zatezači i sa gornje i sa donje strane lančanika. Malo komplikovano, ali nije neizvodljivo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 19, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan A mogli bi i da ga zategnemo na propisanu zategnutost, zavalimo se i otvorimo pivo. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 178 Napisano Novembar 19, 2013 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ziko, u potpunosti se slazem sa tobom, porazmislicu o mogucim resenjima.. GhostMile, mogli i da vozimo samo po auto putu i landaranja bez P.S. samo razmisljam "na glas" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Novembar 19, 2013 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, pitanje krajnje jednostavno, da li bi na nasim enduro motorima mogao da se napravi ovakav spaner ili zatezac ili ga nazovi kako hoces, koji bi non stop drzao lanac zategnutim (sto i radi spaner na pk kaisu na automobilu ), tj amortizovao njegovo vibriranje i "skakanje" prilikom voznje po neravnom terenu gde amortizer stalno "radi" ono za sta je napravljen... Ideju sam dobio gledajuci ovaj costum motor: Imam na Trialu takav, mogu ti poslati fotku, ako se odlucis da nesto pravis. Ipak, verujem da su konstruktori to smatrali nepotrebnim jer ni hard enduro motori to nemaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 178 Napisano Novembar 19, 2013 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U jebote kakvi ste vi partibtrejkeri Odgovorili ste me od mozganja.... Samo me uzasno nervira, konktretno kod tenere, onaj ruzan zvuk lanca kako struze o onu plastiku na viljusci.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Novembar 19, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Fabrika stedi na svim takvim detaljima koji nisu apsolutno neophodni. Jeftino resenje je ta plastika po kojoj lanac struze, nece nesto bitno uticati na radni vjek lanca, a daleko je jeftinije za zamjenu lanac i plastika svaki treci put, od lanca sa spanerom u paketu. A ako te nervira zvuk tu je svima nama milo resenje, otvoreni top 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 178 Napisano Novembar 19, 2013 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hahahah OTVORENI TOP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 19, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan U jebote kakvi ste vi partibtrejkeri Odgovorili ste me od mozganja.... Samo me uzasno nervira, konktretno kod tenere, onaj ruzan zvuk lanca kako struze o onu plastiku na viljusci.... Aj da ti oprostim ono sjedanje na muku... Ta plastika na viljusci je upravo za to namjenjena.... tj. ako mislis na onu kod osovine viljuske. Ako ti struze o neku drugu ili bilo sta drugo, onda nisi dobro nastelio nesto (tj. zategao). PS. Ako jesi zategao, a ono landara i dalje, mozda je vrijeme za neki kraci lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6746 Napisano Novembar 19, 2013 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor na pitanje: mogao bi i tako. Može i ovako: to sam pre par godina uradio na jednom motoru (još jednostavnije ja za izvedbu - parče "teflon" plastike na elastičnoj poluzi). Zašto? Onako, bio mi ćef. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Novembar 19, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Propisno zategnut lanac i nema problema. Ovo se moze napraviti, ali otvara probleme drugog tipa, ali ako si bas odlucio, pokusaj. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Novembar 20, 2013 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da je to tolika mala investicija da ukoliko je to potrebno sigurno bi to bilo na motorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 20, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovakvi španeri se uglavnom fabrički ugrađuju na moto kros i neke enduro motore. Iz prostog razloga jer ti motori imaju veliki hod zadnje viljuške . Kod putnih motora za tim nema potrebe - dovoljno je da lanac bude zategnut na propisanu meru . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...