Jump to content

Moto Zajednica

Transport cross motora

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 275 postova
  • Motocikl: Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50

Da li neko ima ili je imao, susretao se sa nosacem za cross motor koji se montira na kuku od auta? Htio bih jedan takav da napravim pa me zanima ima li ko neka iskustva sa istim i da li je to uopste dobra ideja ili traziti kakvu auto prikolicu za motor. Sluzio bi za prevoz Crossa- endura 110-120 kg na relacijama 100-200 km. drugim rijecima od planine do planine. Pozdrav forumasima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 306 postova
  • Motocikl: KTM 525exc

Da li neko ima ili je imao, susretao se sa nosacem za cross motor koji se montira na kuku od auta? Htio bih jedan takav da napravim pa me zanima ima li ko neka iskustva sa istim i da li je to uopste dobra ideja ili traziti kakvu auto prikolicu za motor. Sluzio bi za prevoz Crossa- endura 110-120 kg na relacijama 100-200 km. drugim rijecima od planine do planine. Pozdrav forumasima.

Drugar i ja smo imali tu dilemu, ali smo odustali. Uobicajena nosivost kuke na prosecnom autu je 70-80kg. Morao bi da radis nekakvo ojacanje. Znaci: kombi, prikolica za motor ili adaptirana kamp prikolica, ili pikap u koji moze da stane motor makar i sa oborenim zadnjim vratima. Svako resenje ima prednosti i mane, a ovo o kojem razmisljas imas na americkim sajtovima. Bilo bi dobro da nadjes partnera: podelili bi troskove, a i bezbednije je.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Možda bi ti neko rešenje bilo:

018.JPG

http://motorcyclecarrier.webs.com/

http://www.youtube.com/watch?v=Gmmr8MGVrdM

Stim što ne znam kako na tako nešto gleda zakon tj. dal mora ili da li može da se atestira ...

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Prikolica je zakon..... sto kaze covek...max. vertikalno opterecenje kuke sme da bude 70/80 kg.... ako imas motor sa nosacem u toj tezini ..srecan put.

• Svrati ponekad, 275 postova
  • Motocikl: Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50

Neces valjda sam da ides u planinu, prikolica je zakon

Znam, znam da je prikolica bolje rjesenje, sigurnija, stabilnija, komfornija ...itd ali je i znatno skuplja, mora se registrovati i na kraju moram je cijelu godinu gledati da mi smeta ili garazirati a ja zbog vremena mogu max 2-3 vikenda u god da se vozim ,pa sam mislio da je mozda nosac alternativa jer ne kosta puno, nema reg i ne zauzima prostor. Mozda ipak za tih par voznji iznajmiti prikolicu i zdravo zurim, da me ne boli glava. Dok sam u kancelariji, zna li ko gdje u Bosni i Srbiji prodaju nove prikolice namjenjene za transport motora. POZDRAV

• Svrati ponekad, 306 postova
  • Motocikl: KTM 525exc

Neces valjda sam da ides u planinu, prikolica je zakon

Znam, znam da je prikolica bolje rjesenje, sigurnija, stabilnija, komfornija ...itd ali je i znatno skuplja, mora se registrovati i na kraju moram je cijelu godinu gledati da mi smeta ili garazirati a ja zbog vremena mogu max 2-3 vikenda u god da se vozim ,pa sam mislio da je mozda nosac alternativa jer ne kosta puno, nema reg i ne zauzima prostor. Mozda ipak za tih par voznji iznajmiti prikolicu i zdravo zurim, da me ne boli glava. Dok sam u kancelariji, zna li ko gdje u Bosni i Srbiji prodaju nove prikolice namjenjene za transport motora. POZDRAV

evo, nasao sam na Ebau.de kako to izgleda. Pa jos na Renou.

http://www.ebay.de/itm/150505784698?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2648

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Hmm... pise nosivost 160 kg, a na kuku moze 50-70 kg. Sta onda imas od nosivosti od preko tonu.

Mada nije lose kao baza, pa da se budze neki extra podupiraci ili nesto sto bi ojacalo cijelu pricu na potrebnu tezinu.

Neki masinac da prgleda racunicu nebi bilo na odmet.

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

CR-ku ne mogu uspravno da stavim u standardnog teretnog Dobla ili Kangoo-a...moram da je polozim u stranu...proverio pre neki dan. :neznam: njesra..sva sreca pa imam prikolice

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja