Jump to content

Moto Zajednica

MZ-ETZ-250

Recommended Posts

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Nesto sam citao u vezi elektronskog paljenja i ako se ne varam vreme bacanja varnice se pomera sa promenom obrtaja...

to se desava i sa platinom.. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 779 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F

Juce samo sto sam izasao iz dvorista,pade mi lanac,pogledam malo bolje kad ono otisla spojnica i to osigurac ispao...Nasao sam deo spojnice ali ne io isigurac pa sam odma narucio dve i jednu NGK svecicu koju sam nasao u katalogu gde se prodaju delovi za MZ-a...Danas je stigla posiljka i cim sam dosao sa posla namestio sam spojnicu i zamenio svecicu pa je pala i voznja...

post-31409-0-97025600-1401825995_thumb.jpg

post-31409-0-25844600-1401826018_thumb.jpg

I jedna slika posle voznje,kada je masina zagrejana....Inace radi na oko 1100 ali sam mu ovaj put malcice spustio obrtaje...1moto3.gif

post-31409-0-57369100-1401826071_thumb.jpg

• MZ Rider, 4141 postova

Brzi, POGRESNA SVECICA!! 1zvizduk.gif 8 je za MZ-a odlicna, ova ti je kao da si mu stavio Bosnu f65... ;) ides u najblizu radnju i kupis svecicu koju sam preporucio... jes da kosta 360din, ali je ok! 0takoje.gif

Nije vazno koliko kosta samo da je dobra 1oda.gif...Za ovu sam mislio da je bas za njega jer se prodaje tamo gde su delovi za MZ-a...Sa Bosnom f65 sam vozio cele prosle godine i ove sam poceo sve dok mi nije navuko gorivo u karter pa nisam mogao da ga upalim...Posle toga sam stavio Champion l82yc i do juce sam sa njom vozio bez problema...

I tako idem posle posla da kupim boju za mog MeZimca pa cu i svecicu potraziti...

Bas cu danas potraziti....0takoje.gif

Sinoc se zezao sa stelovanjem obrtomera i brzinomera i pomocu tahometra sam uspeo nekako da ih nastelujem da pokazuju tacno...U stvari km sat pokazuje tacno i merio sam obrtaje zadnjeg tocka i posle uporedjivao sa onim sto km sat poakuzje i to je u redu ali obrtaljka sa rastom obrtaja laze....Na leru pokazuje tacno ali posle na svakih 1000 obrtaja slaze za 100 tinak...Znaci na pravih 3000 pokazuje oko 3200...ali to je sitnica i necu vise ni stelovati obrtaljku,neka je tako...1oda.gif

A stigla i boja sinoc,uzeo sam akrilnu i to 500 grama crne i 200 gr bele za pocetak...Prvo se farba rezervoar a posle i sve ostalo...

Malo sam cackao karburator i uspeo sam da mu smanjim potrosnju...Stavio sam manju diznu i malcice smanjio nivo goriva u loncetu jer se desavalo da ponekad malo prelije...Onda sam napravio infurziju i kada sam nastelovao karburator tako da lepo radi onda sam sipao pola litra benzina i krenuo...Isao sam istim putem kao i pre kada sam merio potrosnju.Ima par uzbrdica i nizbrdica sa malo vise krivina i rupa ali dobro...dao sam sebi zadatak da nastelujem karb da trosi 5 l/100 km pri normalnoj voznji....Ali ovaj put sam se bas prijatno iznenadio,jer sam sa 0.5 L goriva presao 13 km sto bi znacilo da je potrosnja bila 3.84 l/100.1oda.gif

Brzina mi je bila 55-75 km/h....

Levo je dizna 110 a desno 130

post-31409-0-47234200-1402341156_thumb.jpg

post-31409-0-46234000-1402341803_thumb.jpg

Posle voznje ovako izgleda svecica

post-31409-0-95505500-1402342514_thumb.jpg

Sto se tice potrosnje sam prezadovoljan i nema vise trokiranja na 2500 rpm ali zato i ne ide kao pre....E sad stvarno ne znam sta mi vise smeta, dal sto ne ide kao pre ili onda kada je trosio 5.5 pri normalnoj voznji.....Pre sat vremena sam bio da se provozam i ajde malo da mu zavrnem gas i do 100 km dodje bez problema i do 110 ali dalje nema sanse a prosle godina je sa fabrickom diznom isao 130 ali je zato i trosio vise....

Kad malo bolje razmislim problem je u meni a ne u motoru,jer bi ja ide ko metak a da trosi ko upaljac....1hmm.gif

• MZ Rider, 4141 postova

Sto se tice potrosnje sam prezadovoljan i nema vise trokiranja na 2500 rpm ali zato i ne ide kao pre....E sad stvarno ne znam sta mi vise smeta, dal sto ne ide kao pre ili onda kada je trosio 5.5 pri normalnoj voznji.....Pre sat vremena sam bio da se provozam i ajde malo da mu zavrnem gas i do 100 km dodje bez problema i do 110 ali dalje nema sanse a prosle godina je sa fabrickom diznom isao 130 ali je zato i trosio vise....

Kad malo bolje razmislim problem je u meni a ne u motoru,jer bi ja ide ko metak a da trosi ko upaljac....1hmm.gif

ahahahahha upravo sam to radio sa diznama, imao sam ih 105,110, 115, 125 i 130... 1zvizduk.gif naravno najbolje ide sa 130, a sa 110 ide do 4000-4200rpm i nema dalje.. 1neznam.gif1staa.gif onda sam stavio 125 od karburatora koji ide na TS250/1 i etz 250 do 88godine.. Naravno potrosnja je pala za oko 10-15% tj. trosio je 4.8.. 1nanana.gif I tako je taj karb zavrsio na motoru koji je cova doterao kod mene na popravku "nece da upali..." nece naravno kad (ne)zna da upali pravilno motor.. 1lol.gif i sa sa 130 diznom trosi oko 1500din na 10-15 dan.. zavisi koliko se vozim po Beogradu i kuda.. 1moto3.gif1lud.gif

Upravo to....

Sa dizom 110 ide mnogo bolje na nizim obrtajima nego sa 130.Bolje prima gas,nema trokiranja i nema vise da prokine preko 3000 rpm ali nece preko 110...Na nekom vecem pravci bi mozda i mogao koji km vise ali na ovom mom putu nema sanse.....Ali mislim da je to normalno i da ne treba da ocajavam jer ne mogu ocekivati da zakucava km sat sa manjom glavnom diznom...

Isto je bilo i prosle godine kada je imao manju diznu ,pa sam stavio 130 i isao je 130...

MOzda je bolje da ostane ovako,da manje trosi,jer necu nesto ni zaletati motor a iskreno i nemam gde ovde pa mi i ne treb veca brzina ali ce mi uvek smetati to sto ne moze da izvuce fabricku brzinu...mislim moze sa vecom diznom ali ce onda trositi malo vise...0stabre.gif

Al posto mi djavo ne da mira stavio sam vecu diznu i skinuo gumu sa karba i zaleteo motor koliko god je mogao.nisam razmisljao o posledicama,niti sto je naseljeneo mesto,niti sto je put losiji,niti dal ce mi neka budala izleteti sa kolima ili traktorom....MOtor poteze ko lud,cetvrom lagano 110 i malo preko a petom skoro 130 i to iz pvog pokusaja...Malo se trese kazaljka pa nisam ni ja siguran ali cim je toliko navuko na ovakvom putu,onda bi na auto putu ako nista bar koji km isao preko 130....U svakom slucaju stavljam mu diznu 110 i vise mi ne pada na pamet da mu merim krajnju brzinu....Video sam da ide i tu je kraj price...

Sta bi tek bilo da imam motor od 750 ccm ili neki jaci i sednem da vidim koliko moze da ide...

• Podržavam 1

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Sta bi tek bilo da imam motor od 750 ccm ili neki jaci i sednem da vidim koliko moze da ide...

Za tako nešto su potrebni putevi kojih u bližoj okolini nema. Sve "ovuda" je za do 200, preko toga je rizično. Sa druge strane ako su dobri putevi kao u Nemačkoj onda je velika gužva u saobraćaju pa se opet nemože. Tek sever daje više slobode: Holandija, Belgija, Luksemburg...

Velike brzine su opasne a mi treba da postojimo još dugi niz godina. Imamo i ljude oko sebe kojima smo potrebni a koje ne interesuje pri kojoj su brzini ostali bez oca, sina, brata, prijatelja...

Najveci problem kod nas mladih je sto ne znamo da se iskontrolisemo...Probas par puta malo brze,vidis da ti se nista nije desilo pa se opustis i tek onda nastaje problem.. Na zalost nisam jedini koji ima potrebu da pretice sve na sta naidje na putu ili da zavrce gas ko manijak ali se trudim da to ne radim...ali ponekad ne vredi...Problemi na poslu,neko te iznervira i tako se svega nakupi i onda na motor pa gas...Jeste da sam posle toga kao nov ali to nije resenje...

Zato sam sebi dao zadatak da se naviknem na normalnu voznju...70-80 i da se vozim ko covek....

A posle toga i voznja naravno....da se malo opustim od svega i da napunim baterije a i mezimcu rezervoar...1moto3.gif

Prvo sam svratio do pumpe pa onda voznja po okolnim mestima....

Par slika dok je bio parkiran ispred opstine.....

post-31409-0-99272600-1402833593_thumb.jpg

post-31409-0-63300300-1402833808_thumb.jpg

post-31409-0-84955600-1402833818_thumb.jpg

post-31409-0-66461600-1402833825_thumb.jpg

post-31409-0-17473300-1402833849_thumb.jpg

post-31409-0-55443700-1402833858_thumb.jpg

A posto volim da se vozim po nekim vukojebinama evo i jedna slika od pre par dana...

Bukvalno nisam mogao da zaobidjem traktor pa sam se vratio nazad....

post-31409-0-39743200-1402834364_thumb.jpg

Da se voziš, nego šta, šta si radio toliko ako će da stoji.

Estetski gledano, meni smeta prazan prostor na rezervoaru. Nekada nije bilo važno da na njemu piše "MZ" ali tada ih je bilo koliko hoćeš i znalo se šta je MZ.

Nažalost, to danas nije slučaj. Mlađe generacije imaju jako malo znanja u sebi a MZ im je potpuno nepoznat. Stariji seku vene, čupaju rukave na ulici: prodaj, prodaj...

Iz tih razloga koje mogu da podvedem pod PRKOS ja bez slova ne ostajem. Zbog slova neće biti ni jači ni brži, neće biti ni trajniji niti će manje da troši ali će mu "na čelu" pisati da je to MZ.

Estetski doživljaj tvog motora je samo tvoj.Ako ne želiš da piše MZ onda neće ni pisati ali bi bilo lepo da razmisliš o tome jer je ta intervencija simboličnog iznosa a malo i nama daje na osobenosti. Sa tvojim motorom možeš da staviš slova, fabričke nalepnice, možeš da napraviš nalepnice, kako ti volja...

Ja imam MZ slova ali nemam nalepnice sa bubrega ETZ 251 jer na tom mestu stoji naša MZ Svet nalepnica. I to je greška jer me stalno pitaju koji je to model ili u najgorem pokušaju da ispadnu pametni pa se izlupetaju najstrašnije. Na tom mestu treba da stoji ETZ 251 jer joj je tu mesto a ova naša je mogla na bilo koje drugo i bilo bi joj isto.

Eto, to su neka moja razmišljanja.

Jeste malo glupo bez nalepnica ali rezervoar moram da ofarbam jer je udaren na par mesta i kada to zavrsim onda cu staviti i nalepnice....Ovako me par ljudi pitalo a koji je ovo motor,pa ovo nesto kao mz.....1lol.gif

Tako da cu definitivno staviti nalepnice cim zavrsim sa farbanjem i zbog sebe i zbog onih koji nisu siurni koji je motor u pitanju...

Zanima me gde mogu da nabavim prisivke,jer planiram da kupim prsluk pa da ga okitim...

Imamo temu o propagandnom materijalu koji nismo skoro radili.

Obzirom da ne volim "išaranost" dobićeš jednu moju kada se vidimo, samo da me podsetiš da ne zaboravim i to je to.

Red je bio da se nesto i uradi na motoru...Polako zavrsavam cafe racer sediste i nadam se da ce biti gotovo u skorije vreme...

Resio sam da zamenim kociono ulje jer sam ga samo jednom menjao i to pre skoro 2 godine,kad sam i kupio motor.

post-31409-0-33902300-1405237581_thumb.jpg

post-31409-0-88315700-1405237591_thumb.jpg

post-31409-0-59833200-1405237602_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja