Jump to content

Moto Zajednica

Cvaja guta knedle

Recommended Posts

  • Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Postovane koleginice i kolege,

Prica kaze sledece: kada je motor hladan, dodavanje gasa prouzrokuje onako dubok zvuk i gasenje sto sam cuo da je relativno normalno kod cvaja. Za minut dva kada se zagreje krene da prima gas i uglavnom radi normalno. Problem je na semaforu ponekad kada krecem, a uvek dajem isti gas, nekad krene normalno a nekad jedva vuce pa se muci guta knedle i onda odjednom povuce i nastavi. Mislim da nije sajla gasa jer se nije desavalo da se zaglavi..da li ovo moze biti zbog fals vazduha? Takodje imam bas dosta mulja u tanku..moguce da se zacepi karb? Vase iskustvo ce mi pomoci da znam sta mi je procackati da resim problem ove zime pa da sam miran za sledecu sezonu. Hvala.

PS. Kako se konstatuje problem sa kompresijom, koji su simptomi i kako se isti uklanja? Hvala jos jednom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hard Enduro, 1531 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Najverovatine ti je zaprljan karburator, napunilo se lonce talogom iz rezervoara. Skini ocisti produvaj dizne i sve bi trebalo da bude ok.

 

Kompresija se proverava kad skines svecicu stavis prst na otvor i zavrtis ako osetis da uvlaci prs dobro je ili ako mozes da pridjes magnetu pa rukom da ga okreces i vidis otpor. Najmerodavije bi bio merac za kompresiju.

 

Za fals vazduh proveri onu prirubnicu izmedju karburatora i cilindra da nije ispucala, drugo mesto gde moze da vuce je semering na radilici za to bi morao da pridjes magnetu i vidis da li ima lufta u lezajevima.

 

Kad sam imao ovakve probleme na ATX-u uvek mi je bilo do zaprljanog karburatora tako da bi ti savetovao da prvo podjes od toga pa nadalje gore navedenim redosledom. Ako imas vremena i volje operi rezerevoar preko zime da sprecis prljanje karburatora sledece sezone

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Hvala na odgovorima. Sumnjao sam u prljavstinu u karbu ali mi je i prirubnica bila sumnjiva jer je od spolja malo ispucala ali kad vuce onda vuce za sve pare a pretpostavljam da ne bi isla masina kako treba da ulazi fals vazduh.

 

Ne moze biti korozije jer je plastican tank (TZR 50 iz 2008 godine) ali zato ima mulja dole vidi se kad sam na rezervi pri kraju pa sigurno jedan prst nekog taloga kao pesak nesto slicno..da li je to iz goriva ili je nekako drugacije uslo u tank ne znam ali izgleda odvratno i definitivno treba oprati i tank i karb i produvati dizne da bi to bilo kako treba. Nedavno je ciscen filter za vazduh a sad kad se sredi karb bice ko nov1jee1.gif Hvala jos jednom! Mislim da moze LOCK na temu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja