Jump to content

Moto Zajednica

Honda Rebel 125 vs Suzuki Marauder 125?

Recommended Posts

  • U prolazu, 1 post

Pozz,Vozim Apriliu sr 50 i sada hocu da predjem na nesto kao sto su Chopper / Cruiser 125 pa kasnije na nesto jace..Zapali su mi za oko Honda Rebel i Suzuki Marauder 125cc,koji se bolje pokazao po cemu,Kolika je max brzina na jednom a kolika drugom,Kakva je potrosnja?

 

 

 

HVALA UNAPRED !!! ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hronični Motociklopata, 7076 postova
  • Lokacija: Severna Bačka
  • Motocikl: Banditos 650

potrosnja je skoro upola manja nego na apriliji, oko 3 litre, a max brzina nije vise od 90-100kmh, oba motora su super, koji god uzeo neces pogresiti, mada ja glasam za Hondu, lepsa je :D

Mada savetujem ti da bolje odma uzmes Rebel 250, ili Marauder 250, jer ovi od 125ccm ce te brrrzo smoriti, pogotovo ako planiras i voznju u dvoje.

srecno :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1007 postova
  • Lokacija: Novi Sad-Sabac
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200

Jos jedan glas za preskakanje 125ccm. Meni to bio prvi motor, prerstao sam ga za par meseci. Uzmi odmah 250ccm. Po mom iskustvu isto trosi ( a moze čak i manje, jer ovaj od 125 drzis na otvorenom stalno pun gas). Drugar vozi princa 125 a ja keeway supershadow 250, i pri istom rezimu (oko 80-90km/h) njegov potrosi oko 3,5l/100 km a moj 3l/100km. Registracija je skuplja 1000 din, što je zanemarljivo.

 

250ccm je sasvim druga prica, ja sam presao na 600ccm, jer sam hteo da probam enduro, inace mi 250ccm bio dovoljan, na coperu nigde ne zuris :moto3:

 

Od tog tipa imas i Yamahu Virago. On je daleko popularniji i verovatno laksi za rezervne delove ( pretpostavljam da kupujes motor star 20 i kusur godina, pa bi ovo trebalo da ti bude bitna stavka), a ima i V2 agregat. Ja licno ne priznajem cruiser/choper ako nema V2 agregat

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 222 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: BMW R1100RT

Rebel mi je najlepsi od najmanjih chopera ali je najslabiji tesko moze izvuci 80 na sat dok marauder gazi 100 naravno ako si sam i nenatovaren ! Tu je Virago bolji od oba pa intruder 125 i najbolji od svih shadow 125. naravno ova dva poslednja su i znatno skuplja Po kvalitetu jedna ocena vise za Rebel, po odrzavanju Marauder ima kineskih kopija gde mozes iskorititi delove a vise od duplo su jeftiniji, ne znam da li rebel ima kinesku kopiju. Ali bilo koji od ovih od 250 su duplo bolji tako da ako ikako mozes uzmi 250 . poz i sretno 0takoje.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 614 postova
  • Lokacija: Beograd/Užice
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Black Widow

Moje licno iskustvo, prvo sam imao Sprint Prince 125 trosio je 3-3.2l na 100km, sada imam Kinroad XT 250-16, u sustini isti ram sve isto, samo duplo kubika, potrosnja ne prelazi 2.6l dosta rastereceniji motor nego 125ica, krajnja brzina je slicna mozda 5km na sat moze vise 250ica ali ces najvecu razliku primetiti kad treba da povuce na nekom usponu ili pri preticanju na magistrali. Ja sam mislio da ce mi 250cc biti dovoljno jer kao sto rece kolega sa coperom se nigde ne zuri, jbg meni se malo nekad i pozuri tako da nadam se sledece godine da ce da padne neki naked do 500cc mada verujem da ce mi biti tesko oprostiti se od zadivljujuce zahvalnog magarenceta :)

Tako da 125 nemoj ni razmatrati 0takoje.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja