Deki035 0 Napisano Octobar 13, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari pozdrav,od skora sam vlasnik Aprilie pegaso 650 2006god.i rekoh danas da zamenim lanac i lancanike...o cemu se radi... Namontirao lancanike nove i lanac nov (regina)korak koji odgovara 520/110 i probao,lanac pravi neki blagi metalni zvuk kao da zuji,zatezao,popustao,malo je bilo manje kad sam podmazao uljem(nisam imao drugo cime sae30)ali nisam resio problem,nisam neki strucnjak ali osnovne stvari znam,dali moze da se desi da nov lanac ne valja,ili ce da "legne"ili bi nekim specijalnim sprejom lepse podmazao,inace lanac ne iskace,preskace i slicno tj.lepo gazi...jel mozda neko imao slicno iskustvo ubih se danas!!! p.s.promenicu sliku sto pre!!! pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko1995 892 Napisano Octobar 13, 2013 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan imas neki sprej valjda sadrzi silikon u sebi, lepi se za prste kao lepak, to ce ga valjda malo zastititi spolja i pokriti spoljasnji sloj pa bi mozda prestao metalni zvuk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leonta11 115 Napisano Octobar 13, 2013 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam konkretno kako se cuje ali tu moze da bude dosta stvari ja tipujem da nisi doboro namestio spojnicu lanca. Moze da bude i prednji lancanik ako nema onu gumu za ublazavanje udarca. Moze da bude da se pojela ona lplastika na koji lanac naleze na ramu motora. Moze biti i da ti je roler gornji ili donji meni je on vise puta stradao. Mozda nisi dobor namestio zadnji tocak, mislim na to da nije u pravcu. Ima i onaj metal ispod plasticnog branika na prednjem lancaniku ako nisi provukao dobro sraf on hoce da udara u lanac.... Javi sta je bilo ako nadjes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Octobar 13, 2013 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Proveri da li si ga zategao na meru kad sednes na motor, tad ne treba da "radi" vise od 2-3cm. Moze da se desi da ti samo udara od stitnik na zadnjoj viljusci ako je slabije zategnut ali nov lanac obicno ide na prvu meru. U slucaju da i dalje cujes taj zvuk potrazi nekog majstora ali prvo ga pitaj da li je radio Pegaso. Imao sam lekciju zato i dajem savet. Inace, dobrodosao u klub Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki035 0 Napisano Octobar 16, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan nazalost jos uvek nista ne resih,apsolutno sam sve oprao benzinom osusio celi dan i naprskao naskuplji motulov sprej za lanac,sve prekontrolisano,tocak u pravcu,lancanici se gadjaju,kao da se cuje u prednjem lancaniku,otkacio lanac pa probao na prazno nista se necuje prednji lancanik lepo mekano okrece,vratio stari lancanik samo da probam takodje se cuje,sa starim lancom se nije culo ali se dosta istegao pa je morao da se menja,lanac je nov regina,jel moguce da mozda lanac nije dobar neki kazu da postoje i neki fabricki minusni lanci...narucih nov did lanac pa da probam,videcemo... u svakom slucaju hvala na interesovanju i savetima!!! pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 16, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a,,jel se cuje samo kad dignes tocak u vazduh pa motas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki035 0 Napisano Octobar 16, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan cuje se i na stenderu i kad je i u voznji,dok se vozi motor kao vozac nemogu bas da cujem ali drugar kaze pored kad prodjem da se cuje...kazu ljudi posle 500km bice to sve o.k.nekako mi se to ne svidja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Octobar 16, 2013 Drug član, 1714 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi terao malo mozda bi shvatio o cemu se radi i sl, mislim ne bih bas odmah porucivao drugi. Mislis moze da pukne ili osteti lancanike ili ti samo smeta zujanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki035 0 Napisano Octobar 16, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan lepo gazi,nema nikakvih preskakanja,iskakanja i sl.samo sto zvoni posebno na vecim obrtajima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1189 Napisano Octobar 16, 2013 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad je na stenderu valjda mozes locirati odakle zvuk dolazi( da li trlja po viljusci ,,zakacinje u lancobran itd.) Ili je mozda lanac bez ringova pa se malo vise cuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki035 0 Napisano Octobar 16, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan napisah u prethodnim postovima,takav ruzan zvuk dolazi iz prednjeg lancanika,probao sa starim lancanikom a novim lancom isto,probao bez lanca na prazno nema da pisne...sa starim lancom nije se cuo ali se mnogo istegao i bacih ga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Octobar 19, 2013 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ti si kupio nov Regina lanac i kad si utvrdio da se cuje odmah si narucio drugi nov lanac ? Ako si blizu Paracina mozes da se provozas do mene da pogledam taj lanac, mozda je neka sitnica u pitanju, cisto sumnjam da je nov lanac fabricki los. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 25, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam cuo da su regina lanci drugaciji po pitanju onih gumica, tj. O ringova u njemu... mozda se zato drugacije cuje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Octobar 25, 2013 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan A bude li ga i dalje prao benzinom svasta ce se jos cuti od raznih zvukova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki035 0 Napisano Octobar 26, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan mozda greska sa benzinom,neznam,namestio ovaj did novi lanac i u startu se manje cuo,dosta sam ga i popustio oko 3cm hod kad je na copavoj i sad je kao o.k.izgleda da sam malo bio i pretegao prethodni lanac pa je proizvodio neki zvuk,vrlo se malo sad cuje na vecim obrtajima,vozicu tako sad za vikend bar jedno 200km pa da vidimo... Hvala u svakom slucaju svim drugarima na savetima i korisnim informacijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Octobar 26, 2013 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Malo je 3cm hoda, treba 5 cm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki035 0 Napisano Octobar 27, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan na nalepnici na ramu,a u vezi lanca pise hod 30-35mm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano Octobar 27, 2013 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Opterećen. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...