Jump to content

Moto Zajednica

Visina volana

Recommended Posts

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Verovatno ga je vozio pre tebe neki patuljak... :)

Kad tako spustiš volan mislim da se lakše stunta na prednji točak...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Tako spusten volan ti moze sluziti samo na stazi, to je jedina prednost, sve ostalo ide u korist gornjeg polozaja. Nego, ko je to spustao dolje uopste i zivo me interesuje na koji nacin je to uradio?

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

pa nije samo volan spustio nego je i ceo motor spustio za par centimetra,mozda je covek bio nize visine,kad to budes vratio na mesto imaces i vislji motor za par cm,,pa ti vidi sta ti vise odgovara vislji ili nizi motor  ;)

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Tako spusten volan ti moze sluziti samo na stazi, to je jedina prednost, sve ostalo ide u korist gornjeg polozaja. Nego, ko je to spustao dolje uopste i zivo me interesuje na koji nacin je to uradio?

ma to ti je prosto ko pasulj,odvijes trouglove gornji i donji odvijes rucice volana ako nije klasican ,povuces oba stapa nastelas ih na istu visinu ,zategnes sve to i prosto ko pasulj kao sto ti rekoh,,ali se tada i ceo motor spusta za par cm,,,naravno tvrdoca viljuske ostaje ista  ;)

ma to ti je prosto ko pasulj,odvijes trouglove gornji i donji odvijes rucice volana ako nije klasican ,povuces oba stapa nastelas ih na istu visinu ,zategnes sve to i prosto ko pasulj kao sto ti rekoh,,ali se tada i ceo motor spusta za par cm,,,naravno tvrdoca viljuske ostaje ista  ;)

Ma znam, ali ne mogu da vjerujem da je neko skidao i odvrtao fabricki utegnute trouglove i time pomjerao i viljuske koje je zajebano vratiti u saosnost, i sve to da bi mi motor vjerovatno samo vise licio na neki pravi R. Ako je tako, meni je to nevjerovatna glupost! :o

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ma znam, ali ne mogu da vjerujem da je neko skidao i odvrtao fabricki utegnute trouglove i time pomjerao i viljuske koje je zajebano vratiti u saosnost, i sve to da bi mi motor vjerovatno samo vise licio na neki pravi R. Ako je tako, meni je to nevjerovatna glupost! :o

Da je glupost, verovatno jeste.

Ali u praksi, na trkackim motorima se to radi. Ne u ovolikoj meri, ali dobro. Pogledajte prednju viljusku kod recimo Italijana (Agusta, Ducati). Videcete da ima urezane ringove, kao na matici kojom regulisete zategnutost opruge, a sluze bas kao orjentir koliko je viljuska "upustena" u trouglove.

Ovime se menja geometrija motocikla, naime visok prednji kraj znaci duzi predtrag, tj. stabilniji motor na pravcu, ali tromiji na promenu smera, i manje reaktivan prednji kraj u krivini. I obrnuto.

Zbog istih razloga (promene geometrije motocikla) neki umecu podloske pod hvatiste zadnjeg amortizera.

Ali da se vratim na scenu sa slike. Podigni motor i osloni ga NA RAM. Skini tocak, zatim otpusti trouglove, i vrati stapove tako da vire oko 3-4mm iznad trouglova. zatim stegni sve nazad i teraj! Mozda se i iznenadis koliko ce ti motor biti mirniji... ;)

BTW, PAZI kojom silom stezes trouglove, lako se pretezu i dolazi do loma (iz iskustva...  >:(), pogledaj u service manualu pre nego sto pocnas da radis...

• Svrati ponekad, 303 postova

Po meni je verovatno neko nizi vozio motor pa je bio prinudjen da ga spusti ! Ja bi licno pre zamerio trkacima koji su na stazu izasli sa serijskim plastikama nego muceniku nizeg rasta koga je silom prilika naterala da nadje resenje i iznivelise svoj ,,Veliki" motor ! neverujem da je glumio trkaca pogotovo na SV650 ?!

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Pa sve "pacijente" sto sam susreo do sada dizu rep i spustaju korman samo da bi dobili 'racing' izgled motora.

Iz kog razloga je to ovde uradjeno, neznam, ali ne bi bilo lose da ako je u mogucnosti, vrati na fabricki podeseno. ;)

Ako je neko mali znaci da mu treba nisko sjediste, heblovi sa time nemaju veze!

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

E lazo ;D. Treba proveriti da nije mozda uradjeno nesto i na zadnjem kraju, nebi li se i on malo spustio. Video sam

par enduro motora na kojima je tako spustan prednji kraj, mozda ne lici da je mnogo, al to nekome znaci dal ce pasti il ne na semaforu

dok svojim kratkim nozicama mlatara po vazduhu ;D.

-nego zaista, kolka je ta bila kad joj je SV mali ??? ???

P.S.- majstore, budi fin, Evilaza samo nije obrati paznju, verovatno ga trese groznica ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja