Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Koliko ti vec imas taj motor ? Na rezervoaru kocionog ulja imas prozorce sa nivoom ulja koji ti je pred ocima i ti posle ko zna kog vremena primecujes da mu fali ulja ? Kriv si kao onaj koga si tako lepo castio epitetima :) Sto se tice srafa za poklopac rezervoara za ulje, ubaci neki drugi sraf (mislim da je m5), navoj je standardan. Samo ga skrati na potrebnu duzinu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: AFRICA TWIN RD 03

Igorak, nesto mi deluju masnjikavo te plocice koje si skinuo! Kao da ti curka ulje oko klipova.

Mozda bi trebalo da promenis gumice.

Ma ne curi, curi sa semeringa odozgo iz Viljuske pa zamulja cijela klijesta, nije UK ulje,, sad cu to rjesavat, pozzz

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

jbt! ako sam dobro skapirao, ti si montirao nove plocice, a nisi zamenio semeringe na stapovima? ako je tako, onda kad zamenis semeringe kupi i novi set plocica posto ces i ove nove da natopis sa uljem, drugo sto me interesuje je kada si primetio da fali ulje u kocnicama, pre ili posle zamene plocica?

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

jbt! ako sam dobro skapirao, ti si montirao nove plocice, a nisi zamenio semeringe na stapovima? ako je tako, onda kad zamenis semeringe kupi i novi set plocica posto ces i ove nove da natopis sa uljem, drugo sto me interesuje je kada si primetio da fali ulje u kocnicama, pre ili posle zamene plocica?

Jel obavezno menjanje semeringa na stapovima, uvek kada se menjaju kocione plocice kod Afrike, ili sam ja to pogresno shvatio...?

Jel obavezno menjanje semeringa na stapovima, uvek kada se menjaju kocione plocice kod Afrike, ili sam ja to pogresno shvatio...?

kao sto rece kolega jager, pogresio si, semering na stapovima se menja kad procure i uvek se menjaju u paru, a plocice se menjaju kada se potrose ili kada ti procure semerinzi na stapovima i naulje plocice i to vazi i za stroma  ;D

Hvala, kolega goso....da si mi nacrtao ne bi mi bilo jasnije, nego sad! :)

Kako bilo na putu?

odlicno, ovaj put bez problema  ;D

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Pogresno si shvatio, ovdje se spominje mijenjanje posto su kod Igorak semerinzi procurili, nezavisno od kocnica.

Ma bilo je ulja i motor je kocio, al sam ja to ulje namerno ispustio da naspem novo, a dok je bilo bilo je jako malo al kocilo je, nakon 19 godina red bi bio da ga menjam, inace na motoru je sve originalno iz 1991 godine cak i lanac, tako da vidimo kakav je to kvalitet, sve je ladno preslo 51.000 KM!

Ah da, samo gume nisu izdrzale i svima poznato- CDI  :'(

ih ne bi je sad za novog GS-a dao!  :D

Sad je sredjena ko curca, sutra je bajker parti ovde kod nas idem s njom padalo ne padalo,

Malo me muci dihtung poklopca za ulje glavnog kocionog cilindra, malo curka UK ulje s vremena na vreme, ne znam od cega napraviti taj dihtung i ima li kupiti to gotovo vec?

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Drugari, da nema neko da prodaje dobar a polovan set lanac i lančanika od RD04. Moj je na poslednjem zubu na ekscentru, a para za novo nema jer polažem(opet) za neki dan a i svadba se bliži.

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Laički odgovor-NIKAKO. Kada se toliko istegne sledi mu pucanje koje samo po sebi može da izazove blokiranje zadnjeh točka i nedaj bože pad.

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: africa twin rd04

Danas sam gledao u jednoj radionici kako majstor na R1 krati lanac.Neki su Cesi imali problem i covjek im ga rijesio i nastavili put.Mislim da on to radi vec godinama i bas cu da ga pitam o mogucnosti kidanja poslije ovih intervencija pa cu napisati sta mi je rekao.

ako ti kaze da je to normalno i da moze opusteno da se radi, menjaj majstora, budzenje i krpljenje tog tipa je u redu kada ti se desi na putu i do prvog servisa gde mozes da zamenis, ali kao trajno resenje i da bi ustedeo par eura, nije

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja