aca-pn 6438 Napisano Jul 5, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan jel ima nesto sta ti nije crklo na africi ? Sta se ovo desava, svima crkavaju afrike, a secam se srecnih vremena od pre par godina kad takvih kvarova nije bilo I neverovatna stvar, nisam cuo da je nekom nesto crklo na RD03 i RD04 (sem lampica za rezervu), jedino se RD07 kvare ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 5, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd sad, Aco... pumpa za gorivo na RD07 je svakako na lošem glasu Facet rešava i tu jednu malu sitnicu A bogami si valjda i u pravu kada kažeš da su RD04, a pogotovo RD03 robusnije napravljene ... ili je to sad samo loš period, šta znam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Jul 6, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam dal da sumnjam na pumpu, kod mene motor pali ko mina. bukvalno u momentu, i kad tek krenem sve je super, vuce ko R1 ide itd... ali, nakon 10-tak KM pocne trokirat kad predjem nekih 80Km/h ili kad odlucno zavrnem gas, npr kad prestizem auto ili kamion, tj kad postigne neku radnu temp. A konto sad u petak na more s njom, nisam pametan koji joj je moj.... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Jul 6, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam dal da sumnjam na pumpu, kod mene motor pali ko mina. bukvalno u momentu, i kad tek krenem sve je super, vuce ko R1 ide itd... ali, nakon 10-tak KM pocne trokirat kad predjem nekih 80Km/h ili kad odlucno zavrnem gas, npr kad prestizem auto ili kamion, tj kad postigne neku radnu temp. A konto sad u petak na more s njom, nisam pametan koji joj je moj.... ??? Po simptomima bi trebalo da je saug u pitanju. Mozda te zavarava sto sajla radi uredno, ali cesto se desava na afrikama problem sa saugom. Pogledaj na xrv.co.uk bilo koju o tema o saugu i prepoznaces svoje probleme. Skini sajlu sauga, skini karburatore, ocisti sve, podmazi sve i vrati natrag. Svakako si trebao to uraditi odmah po kupovini motora. Imas odlicno Lalajkovo uputstvo na forumu, samo ga slijedi i sve ce biti ok. Takodje, provjeri kakav ti je filter goriva. Moze on biti nov i opet da ne valja. jel ima nesto sta ti nije crklo na africi ? Sta se ovo desava, svima crkavaju afrike, a secam se srecnih vremena od pre par godina kad takvih kvarova nije bilo I neverovatna stvar, nisam cuo da je nekom nesto crklo na RD03 i RD04 (sem lampica za rezervu), jedino se RD07 kvare ??? Evo, moja nema nikakvih problema i jedina stvar koja ne radi je zuta lampica za rezervu . Crvena jos uvijek radi. I ja lagano sticem utisak da je najmanje problema sa RD03 modelima. Realno gledano, vecina problema koje ljudi imaju sa afrikama su ili sitnice koje poticu od manjka osnovnog odrzavanja od strane vlasnika ili su dobro dokumentovane slabosti (pumpa, konektori na cdi-ju, zaglavljivanje sajle sauga, ...). Jos nisam cuo da je neko imao ozbiljnijih kvarova a da spadaju izvan ove dve kategorije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Jul 6, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Problem RESEN!!!! Nije bilo ni DO CDI ni do pumpe ni do filtera, Bili su prljavi karburatori i rastelovani, masina je dobijala previse zraka i na 4-5000 obrtaja se gusila.Karb su sredjeni oprani produvani na cak 12 Bara kompresoru i to cistim gorivom.Smjesno je pricati sta je sve izaslo iz karbova, sto se tice pumpe, izgleda da je prijasnji vlasnik imao tradicionalni problem pa je stavio PUMPETINU tesku skoro 2 kile i to od Mitsubishijevoga Kamiona Benzinca koju mozete vidjeti na slikama ispod. Ne vjerujem da ima iko ovakvu pumpu, toliko je velika da smo je jedva skinuli i stavili kad smo je probavali, a probavanje je tek bilo smjesno, pumpa je za manje od dvije minute napunila kanister od 4 Litre, Toliko o kapaciternosti pumpe, evo kako se sve odvijalo na slikama ispod. Na kraju masina je isprobana na auto putu s nama dvojicom ukupno 215 Kila ide 175 KM/h. Nije zatrzala ni na sekund a forsirali smo je maksimalnom brzinom nekih 12 kilometara auto puta... Prije ovog zahvata nije mogla preci 80 a da ne pocne skakat ko jarac. Majstor kaze da je karburator bio rastelovan i da je primao prekovise vazduha. Ne znam kako ce biti dalje al eto veceras se pokazala ekstra.Nadam se da me taj motor nece vise maltretirati... (Powered by frubar.net) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Jul 7, 2010 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan Namuci se ti, bas posteno. Neka ti je sa srecom i da se nauzivas u voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1347 Napisano Jul 7, 2010 prisutan, 1157 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Eto Igore! Od sad cemo tvoj motor zvat Africa Evo rd 07, pošto koristi mitsubišijeve djelove!! ;D Sad dođeš pivu u "Dijalogu" koju si obećao!! Alal ju je opravio samo dugmići ostali!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Jul 7, 2010 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav afrikancima treba mi jedna usluga, treba mi servis manual za afriku 90 g 650 ccm ako neko ima da mi posalje na pdf na mail ili neki linka pa da ja skinem. hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Jul 7, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav afrikancima treba mi jedna usluga, treba mi servis manual za afriku 90 g 650 ccm ako neko ima da mi posalje na pdf na mail ili neki linka pa da ja skinem. hvala http://blackbears.ru/index.php?get=manual Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Jul 7, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Eto Igore! Od sad cemo tvoj motor zvat Africa Evo rd 07, pošto koristi mitsubišijeve djelove!! ;D Sad dođeš pivu u "Dijalogu" koju si obećao!! Alal ju je opravio samo dugmići ostali!! Ne placam ispod 5 Točenih, pa ako si kadar piti javi se da se ponosamo u Dijalogu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
twin 2 Napisano Jul 8, 2010 U prolazu, 23 postova Lokacija: ZG Motocikl: HONDA AFRICA TWIN RD03 (1988), TOMOS CLS 15 (1978) Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav afrikancima treba mi jedna usluga, treba mi servis manual za afriku 90 g 650 ccm ako neko ima da mi posalje na pdf na mail ili neki linka pa da ja skinem. hvala prvo pozdrav svima! drugo; mislim da su sto se tice manuala (posebno za 650) ovo dvije stranice koje treba imati u bookmarku: http://www.africatwin.ru/download/?PHPSESSID=e4466a259e71773a413dc2704019a346 http://xrv650story.eu/ (treba se registrirati da bi se moglo skidati manual koji je u odličnoj kvaliteti) uzivaj/te! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano Jul 8, 2010 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan Posle 5 noci sa malo sna i mnogo blejanja u plafon i posle okrenutih 150 telefona i bezbroj besmislenih provera ja sam konacno trampio TA za Africu Twin rd07...Dobar je bio TA, pogotovo za mene totalnog laika...imao je strasan talenat da mi ne trazi da ga lickam non stop, motor koji sam vozio 21000km za nepunu jednu sezonu, motor koji mi je dozvolio da gresim dok sam ucio da ulazim i izlazim iz krivine, da saltam brzine, da izbegavam rupe po srpskim putevima i pre svega (a mnogima ce ovo biti smesno jer se radi o TA) objasnio mi je zasto su pravci tu samo da spajaju krivine... Hteo bih da se zahvalim redarima sa ovogodisnjeg relija koji su me suptilno i spontano uputili na jaci motor i pre svega afriku...izdvojio bih Josku i Dr. Baneta koji su imali nekad vise nekad manje ali uvek dovoljno strpljenja za zeleni TA (br. 227) koji je non stop gledao da umakne u grupu iznad i kvario planove organizatorima...a posebna zahvalnica onim vozacima na reliju koji na pravcu otvaraju gas a pred krivinu lezu na kocnicu umesto u krivinu, mnogo ste mi pomogli da vidim kako ne treba da se vozi motor Dakle, Pavle Zoric iliti Pontije Pilat (CS) iliti Mr. P iliti Noam Chomsky je ponosni vlasnik "preskupe" i posle 70km voznje "vec otplacene" AFRICE TWIN rd07... Drznuo bih se da prokomentarisem ovo prepucavanje oko kulta ili sekte zvane AT..ja sam AT uzeo zato sto motor hocu da vozim cesto i daleko, malo na i malo pored puta...a za ovo At je ne najkompletniji motor, barem sudeci po raznoraznim forumima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 8, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... objasnio mi je zasto su pravci tu samo da spajaju krivine... Ovo si jako lepo rekao! ČESTITKE na izboru! Ima da se nauživaš, samo tako! Želim ti mnogo, mnogo bezbednih "krivih" kilometara A sad, brzo u AT vs ST temu Verujem da ćeš imati šta da pišeš.. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jul 8, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Posle 5 noci sa malo sna i mnogo blejanja u plafon i posle okrenutih 150 telefona i bezbroj besmislenih provera ja sam konacno trampio TA za Africu Twin rd07...Dobar je bio TA, pogotovo za mene totalnog laika...imao je strasan talenat da mi ne trazi da ga lickam non stop, motor koji sam vozio 21000km za nepunu jednu sezonu, motor koji mi je dozvolio da gresim dok sam ucio da ulazim i izlazim iz krivine, da saltam brzine, da izbegavam rupe po srpskim putevima i pre svega (a mnogima ce ovo biti smesno jer se radi o TA) objasnio mi je zasto su pravci tu samo da spajaju krivine... Hteo bih da se zahvalim redarima sa ovogodisnjeg relija koji su me suptilno i spontano uputili na jaci motor i pre svega afriku...izdvojio bih Josku i Dr. Baneta koji su imali nekad vise nekad manje ali uvek dovoljno strpljenja za zeleni TA (br. 227) koji je non stop gledao da umakne u grupu iznad i kvario planove organizatorima...a posebna zahvalnica onim vozacima na reliju koji na pravcu otvaraju gas a pred krivinu lezu na kocnicu umesto u krivinu, mnogo ste mi pomogli da vidim kako ne treba da se vozi motor Dakle, Pavle Zoric iliti Pontije Pilat (CS) iliti Mr. P iliti Noam Chomsky je ponosni vlasnik "preskupe" i posle 70km voznje "vec otplacene" AFRICE TWIN rd07... Drznuo bih se da prokomentarisem ovo prepucavanje oko kulta ili sekte zvane AT..ja sam AT uzeo zato sto motor hocu da vozim cesto i daleko, malo na i malo pored puta...a za ovo [glow=red,2,300]At je ne najkompletniji motor,[/glow] barem sudeci po raznoraznim forumima... ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1347 Napisano Jul 8, 2010 prisutan, 1157 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Eto Igore! Od sad cemo tvoj motor zvat Africa Evo rd 07, pošto koristi mitsubišijeve djelove!! ;D Sad dođeš pivu u "Dijalogu" koju si obećao!! Alal ju je opravio samo dugmići ostali!! Ne placam ispod 5 Točenih, pa ako si kadar piti javi se da se ponosamo u Dijalogu pa nadjemo se na 3 kom ja ipak nisaam gabirita za petardu!! bih ja ali nemam gdje stavit!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano Jul 8, 2010 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan Oko sokolovo...Voleo bih iza tebe da vozim...Kad smo vec kod toga voleo bih da pozdravim i sve vozace koji imaju naviku da ukazuju na "opasnosti" na putu vozacima iza sebe...govorim zato sto ima mnogo onih koji to ne rade... Dakle, pardon: Africa Twin JESTE najkompletniji motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Jul 8, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ma jeste, al mnogo je brate teska Ipak tvrdim da ne postoji kvalitetnije napravljen motorcikl, pocev od masine, preko rama, plastika, ma sve je duplo jace nego sto treba da bude, zato toliko i traje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 8, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jeste, al mnogo je brate teska Teška? Pa nosi ona mene, ne ja nju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Jul 8, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ma meni je usko i neravno dvoriste, uvek sam morao da je guram dok je ne okrenem, zapamtio sam njenu tezinu. Mada jeste da kad krenes sve to zaboravis. Ufff sta ja ovo pisem, vec me hvata nostalgija za afrikom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR 23 Napisano Jul 8, 2010 U prolazu, 65 postova Lokacija: Kosovska Mitrovica Motocikl: Kawasaki Z750 iz 1980 brat style, Yamaha majesty 250 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje afrikanci, posto sam video da neke zemlje imaju svoju grupu Africa Twin na facebook, resio sam i ja da napravim nasu. Grupa postoji i aktivna je od danas i otvorena za sve nove clanove. S' postovanjem Slobodan Radovanovic - Afrikanac ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Jul 8, 2010 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje afrikanci, posto sam video da neke zemlje imaju svoju grupu Africa Twin na facebook, resio sam i ja da napravim nasu. Grupa postoji i aktivna je od danas i otvorena za sve nove clanove. S' postovanjem Slobodan Radovanovic - Afrikanac ;D Zasto tamo kad imamo svoj kutak kako ovde tako i ...http://bikers.in.rs/forum/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano Jul 8, 2010 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da vredjam nikoga ali ...Afrika je ipak jedan od najvecih motora i mislim da nije predvidjena za omanje ljude i nejač...meni nije preteška, tako nesto sam i ocekivao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vld 20 Napisano Jul 9, 2010 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ETV1000 Capo di tutti capi Prijavi odgovor kao problematičan Aca nije ni omanji, ni nejak. Evo u poverenju da vam kazem: Znate, one crashbarove i nosace kofera koje pravi? On to savija rukama, pa preko kolena!! ;D Jeste, bre i velika i teska. Za guranje uopste nije lako. Kad sam prvi put seo pomislio sam "Kol'ki kamion, jbt! Ko ce ovo da se navikne da vozi?!" Trebalo mi je sigurno 500m a mozda i ceo kilometar da shvatim da sam svoj na svom, da je svaka stvar na mestu i da se kamion vozi kao biciklic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano Jul 9, 2010 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan Moje reci nisu bile upucene Aci...ima mnogo ljudi koji Afriku optuzuju da je preteska...ali kad smo vec kod toga ja nisam dovoljno "jak" da sam moju afriku dignem na centralni ....Jel tu ima neka fora? Ili sam ja "nejač"? Da li neko ima iskustva sa "budženim" auspusima i putovanju u inostranstvo? Cuo sam neku pricu o obaveznom upisivanju homologacije u Saobracajnu... Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Jul 9, 2010 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Moje reci nisu bile upucene Aci...ima mnogo ljudi koji Afriku optuzuju da je preteska...ali kad smo vec kod toga ja nisam dovoljno "jak" da sam moju afriku dignem na centralni ....Jel tu ima neka fora? Ili sam ja "nejač"? U pitanju je tehnika. Lijevu ruku stavi na korman, desnom uhvati za rukohvat pozadi, desnom nogom muski nagazi na onaj trouglasti dodatak na dnu blize nozice centralnog stendera i snazno cimni nazad. Vjezbaj malo i ici ce lako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...