debeljan 822 Napisano Jun 29, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan E, to je kupac! Spremiš lovu i čekaš zicer. Čestitam obojici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jun 29, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Samo više nije Mirko-Hornet nego Mirko-Africa. ;D Čestitam. Žao mi je što nisam ja mogao da je uzmem. Patim za Africom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Jun 29, 2010 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan kakve su vam te afrike samo se kvare, kako vam se ne smuce ;D ;D ;D ;D Ajde bre, nemo' se foliraš. Zvao si me unutra na kafu, sok, ma na ručku bi me zadržao čovek, samo da Afrika još malo bude u dvorištu. A suze na rastanku, misliš da nisam video ;D ;D ;D ;D ;D Sad je gotovo druže, žao mi je... Daću ti nekad da sedneš da se setiš da si nekada imao motor ... Da, da, da ja sam taj srećni dobitnik nove Afrike... Inace ovaj decko je najbolji kupac motora ikad. Kupovina je trajala ukupno 13 sekundi. 10 sek gledao motor, kaze upali. Ja upalim, posle 3 sekunde kaze gasi. Ja ugasim motor u cudu, mislim se sta mu je sad, kad ce on - ajmo da pravimo ugovor ;D Cekaj,ni sekunda ti ne treba da upalis afriku? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hoze 153 Napisano Jun 29, 2010 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan kakve su vam te afrike samo se kvare, kako vam se ne smuce ;D ;D ;D ;D Ajde bre, nemo' se foliraš. Zvao si me unutra na kafu, sok, ma na ručku bi me zadržao čovek, samo da Afrika još malo bude u dvorištu. A suze na rastanku, misliš da nisam video ;D ;D ;D ;D ;D Sad je gotovo druže, žao mi je... Daću ti nekad da sedneš da se setiš da si nekada imao motor ... Da, da, da ja sam taj srećni dobitnik nove Afrike... Inace ovaj decko je najbolji kupac motora ikad. Kupovina je trajala ukupno 13 sekundi. 10 sek gledao motor, kaze upali. Ja upalim, posle 3 sekunde kaze gasi. Ja ugasim motor u cudu, mislim se sta mu je sad, kad ce on - ajmo da pravimo ugovor ;D Cekaj,ni sekunda ti ne treba da upalis afriku? ;D e ovo je radosna vest... CHESTITAM SVIMA ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Jun 29, 2010 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Inace ovaj decko je najbolji kupac motora ikad. Kupovina je trajala ukupno 13 sekundi. 10 sek gledao motor, kaze upali. Ja upalim, posle 3 sekunde kaze gasi. Ja ugasim motor u cudu, mislim se sta mu je sad, kad ce on - ajmo da pravimo ugovor ;D Nema tu šta da se gleda... Realno, motor je kao bombona, baš sam zadovoljan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Jun 30, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mirko, da promeniš nick, pod hitno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Jun 30, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan OK, probacu i filter goriva vidjet, i to, evo skonto sam kad ga vozim sa malo vise odvrnutog čoka onda ide super,samo sto bruji kad stanes i radi na vecem broju obrtaja pa ruzno slusat kako tutnji, kad vozim bez coka onda naravno pocne trzati kad ga potjeram,ali kad ga vozim 10-15 nebitno kilometara bez coka pa stanem na npr. semaforu i onda mu dodam čok dok radi na leru odmah se ugasi?????? Ajmo strucnjaci, nije samo sjesti i vozit, da vas cujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Jun 30, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan Prijavi odgovor kao problematičan citajuci tvoje postove, vidim da si ti tom motoru za sada uradio sve sto ja ne bi motoru od mog najljuceg ne prijatelja, prvo si ga vozio na 1 cilindru, a sada ga vozis pod saughom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 226 Napisano Jul 1, 2010 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan OK, probacu i filter goriva vidjet, i to, evo skonto sam kad ga vozim sa malo vise odvrnutog čoka onda ide super,samo sto bruji kad stanes i radi na vecem broju obrtaja pa ruzno slusat kako tutnji, kad vozim bez coka onda naravno pocne trzati kad ga potjeram,ali kad ga vozim 10-15 nebitno kilometara bez coka pa stanem na npr. semaforu i onda mu dodam čok dok radi na leru odmah se ugasi?????? Ajmo strucnjaci, nije samo sjesti i vozit, da vas cujem. Dovuci se do Panceva , imas kod mene prenociste i klopu i za 2 dana ce ti motor biti ko nov. Imam i majstora za agregat i super elektricara za motore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Jul 1, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Ma, kako doci, moram ovdje naci nekoga, nemam pare za srbiju, upravo sam dobio otkaz u firmi btw.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Jul 1, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan Prijavi odgovor kao problematičan Ma, kako doci, moram ovdje naci nekoga, nemam pare za srbiju, upravo sam dobio otkaz u firmi btw.... druze, skini knjigu sa neta, odvoji dva dana i sam pretresi motor, nije to toliko komplikovano koliko ti mislis da jeste, veruj mi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Jul 2, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nikako da se setim da priupitam ovde.... Naime, od kako sam je kupio, a prošli vlasnik kaže da je tako motor i uvezao, čuje se neko čangrljanje ukoliko je motor u neutralu, a kvačilo otpušteno. Ukoliko se povuče ručica kvaliča, zvockanje prestaje. Nije da je nešto mnogo glasno, mada ipak iritira. Kao da nešto tiho melje, ne znam kako bih bliže opisao zvuk. Kod RD03 koju sam ranije ima se ovako nešto bogami nije čulo, radila je tiho k'o sat. Prešao sam sa novom Afrikom oko 5000 km i nikakvih problema nema sa samim funkcionisanjem kvačila. Radi baš kako treba. Hmmm... možda sa izuzetkom kada sam u jako niskim obrtajima i većem stepenu prenosa, pa dodam gas, hoće da vrlo neprijatno "zacima" ... To rešavam tako što ili pustim kvačilo da malo proklizi, ili spustim stepen prenosa u nižu brzinu... već sam se i navikao No, zvuk malo ide na živce. Iskreno se nadam da nije kompletno kvačilo u qrcu Ima neko ideju šta bi moglo da bude? Ili da ne diram i teram dalje, pa dok ide - ide? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Jul 2, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan Prijavi odgovor kao problematičan Nikako da se setim da priupitam ovde.... Naime, od kako sam je kupio, a prošli vlasnik kaže da je tako motor i uvezao, čuje se neko čangrljanje ukoliko je motor u neutralu, a kvačilo otpušteno. Ukoliko se povuče ručica kvaliča, zvockanje prestaje. Nije da je nešto mnogo glasno, mada ipak iritira. Kao da nešto tiho melje, ne znam kako bih bliže opisao zvuk. Kod RD03 koju sam ranije ima se ovako nešto bogami nije čulo, radila je tiho k'o sat. Prešao sam sa novom Afrikom oko 5000 km i nikakvih problema nema sa samim funkcionisanjem kvačila. Radi baš kako treba. Hmmm... možda sa izuzetkom kada sam u jako niskim obrtajima i većem stepenu prenosa, pa dodam gas, hoće da vrlo neprijatno "zacima" ... To rešavam tako što ili pustim kvačilo da malo proklizi, ili spustim stepen prenosa u nižu brzinu... već sam se i navikao No, zvuk malo ide na živce. Iskreno se nadam da nije kompletno kvačilo u qrcu Ima neko ideju šta bi moglo da bude? Ili da ne diram i teram dalje, pa dok ide - ide? to je tako i na mom od prvog dana, ne diraj nista, opusti se i vozi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Jul 2, 2010 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan A što ne bi promenio ležaj na korpi to jest na potisnoj ploči. 10 minuta posla i košta 110 dinara original ntn ležaj. Ja menjao na Transalpu 650. Mislim da je glupo rizikovati da ti se samelje ležaj u motoru, a intervencija je smešna. Verovatno kada se motor zagreje je malo tiše, jel? Tako je bilo bar kod mene, što ima logike pošto se tela na toploti šire. Polegneš motor na stranu da ne iscuri ulje, skineš polugu kočnice, skineš deklu, paziš na dihtung, posle ga svejedno premažeš diht masom ili kupiš novi. Kada otvoriš prva stvar koju ćeš videti je korpa kvačila i lamele. Na samoj korpi imaš četiri desetke koje grže potisnu ploču u kojoj je ležaj. Kašće ti se samo kada otvoriš. Napomene: Ležaj izgleda skroz normalno i zdravo, a ipak je za menjanje. I druga, original ntn ima u Bg da se kupi, tako da saznaj promer i kupi, pa onda radi posao. Ili pak skini pa stavi neke druge marke, ali najkvalitetniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Jul 2, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan Prijavi odgovor kao problematičan nije to lezaj, to je korpa kvacila i na hondama je to normalno da se cuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6679 Napisano Jul 2, 2010 Enduraš, 6515 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, to je korpa i cuje se na 90% afrika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Jul 2, 2010 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Na mojoj se ne čuje :P :P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6679 Napisano Jul 2, 2010 Enduraš, 6515 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Us*alo te da nadjes jednu u onih 10% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zmijasmuk 8 Napisano Jul 2, 2010 U prolazu, 18 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Na mojoj africi se isto cuje korpa! Kada je motor hladan korpa se ne cuje da lupa medjutim kad se zagreje lupa ko luda!!Video sam 2 afrike i to se na njima ne cuje kada su zagrejane!Ja sam sa mojom preso od kad sam je uzeo 10000 km i nista nikakvih problema!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Jul 2, 2010 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znate vi šta je buka :D :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Jul 2, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... Ja sam sa mojom preso od kad sam je uzeo 10000 km i nista nikakvih problema!!!! Onda definitivno ne diram ništa Hvala na odgovorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Jul 4, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Primjetio sam da navedeno trzanje o kom sam pricao pocne da se javlja tek nakon nekih 10-15 Kilometara kad se masina ugrije na radnu temparaturu, dok je relativno hladna tj, kad tek krenem ujutru npr na posao, stisnem je do daske i ide najnormalnije ne trza. kolega mi rece da NGK svjecice koje se kod nas prodaju ne valjaju nista... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Jul 5, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, ktm, cb750 boldor, dylan Prijavi odgovor kao problematičan proveri saugh, cesto se desava da ne vrati do kraja i da ostane malo otvoren Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Jul 5, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan saugh je koliko vidim u redu, ne mogu da skontam kakvi su simptomi kad ode pumpa. ako neko zna nek kaze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Jul 5, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je pre nedelju dana crkla pumpa. Motor mi je stao u vožnji i to je to. Kao da sam uključio kill switch. Vergla kasnije, ali nikakve znakove života ne daje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...