artic cat 2 Napisano Februar 20, 2011 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kolasin Montenegro Motocikl: africa twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Ej, bre, ljudi... nemojte se zajebavati zbog stvarno malo para. Kakvo bre auto ulje?! Pa ne vozite traktore, sunce mu poljubim! Afrike su fine mašine, zaslužuju kvalitetno MOTO ulje Ja sam probao razne tipove ulja, najbolje mi se pokazao MOTUL 3000. Nit' preskupo, a odlično je. Gledajte da kupite ulje direktno od uvoznika i nema glavobolje. Potpuno se slazem sa tobom a pitao sam za vase misljenje jer gledam drugara vec godinama kako u svoj dvije decenije star Kawasaki KLR dosipa,pazi ne mijenja,ulje za auto i to raznih proizvodjaca tj ono koje mu je pri ruci.I motor radi bez ikakvog problema,sto mu je najjaci argument u nasoj raspravi da li moze auto ulje u motocikl.Ja se jos nijesam osmjelio da u Afriku sipam takva ulja a sada sam ta razmisljanja odbacio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 20, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ...gledam drugara vec godinama kako u svoj dvije decenije star Kawasaki KLR dosipa,pazi ne mijenja,ulje za auto i to raznih proizvodjaca tj ono koje mu je pri ruci.I motor radi bez ikakvog problema,sto mu je najjaci argument u nasoj raspravi da li moze auto ulje u motocikl. Au, što mu je argument, ubilo se... Pa sam je sebi skočio u usta! Kako, bre to, motor radi "bez problema" kada popije svo ulje što mu uspe?? Popije ga zato, što sipa neodgovarajuće ulje! A verujem i to da ga je silnim maltretiranjem lošim uljima sada već toliko uništio, da može sad da sipa šta hoće, agregat je "doviđons". Prenesi ti njemu moje pitanje kako to motor radi, a troši sve što mu sipaš. A nije gorivo? Ja se jos nijesam osmjelio da u Afriku sipam takva ulja a sada sam ta razmisljanja odbacio. Drago mi je da tako razmišljaš. Nemoj to da radiš svom motoru. Nije živo biće, ja mom svašta radim, teram ga tamo gde većina ne bi terala ni raspale lešine, a ne Afriku u solidnom stanju. Jedno je kako se ophodiš prema motoru u eksploataciji. Afrika je enduro/offroad motor i ja ga tako i tretiram: bare, blato, rupe, izuzetno loš put... To je sve bre OK. On je za to pravljen. Ali je isto tako pravljen da mu sipaš odgovarajuće ulje i menjaš ga redovno. Ako se prema servisiranju motora odgovorno odnosiš i sa poštovanjem, trajaće ti mnogo duže nego što uopšte i očekuješ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Februar 20, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan ^ Lepo receno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Februar 20, 2011 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ej, bre, ljudi... nemojte se zajebavati zbog stvarno malo para. Kakvo bre auto ulje?! Pa ne vozite traktore, sunce mu poljubim! Afrike su fine mašine, zaslužuju kvalitetno MOTO ulje Ja sam probao razne tipove ulja, najbolje mi se pokazao MOTUL 3000. Nit' preskupo, a odlično je. Gledajte da kupite ulje direktno od uvoznika i nema glavobolje. Potpuno se slazem sa tobom a pitao sam za vase misljenje jer gledam drugara vec godinama kako u svoj dvije decenije star Kawasaki KLR dosipa,pazi ne mijenja,ulje za auto i to raznih proizvodjaca tj ono koje mu je pri ruci.I motor radi bez ikakvog problema,sto mu je najjaci argument u nasoj raspravi da li moze auto ulje u motocikl.Ja se jos nijesam osmjelio da u Afriku sipam takva ulja a sada sam ta razmisljanja odbacio. I ja sam kao tvoj drug u XL-a sipao auto ulje i dolevao sta sam stigao od ulja, cesto i domacih proizvodjaca dok je trosio ulje. Posle sam sredio potrosnju ulja (menjao karike), pa sipao moto ulja. Za to vreme dok je vozen na auto ulja nista mu nije falilo, nije klizala lamela. Sipao sam auto ulja iskljucivo iz razloga velike potrosnje ulja, ti nemas razlog da sipas auto ulje kad su moto ulja samo malo skuplja i ne menja se svaki cas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Februar 21, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo afrikanci zar je moguce da nikog ne zanima LED stop Dacu ga za fine novce.. Samo se nasrafi, nema budzenja i prepravki.. Zao mi je da ga rasparcam! Ako bas nikog ne interesuje, vadim iz njega diode i pravim drugi stop za sebe.. Posto menjam ceo rep, pa mi ne igra ulogu.. Imate u oglasima detalje ili me kontaktirajte na pm.. tamo ima cena, da ne pisem ovde.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Februar 25, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Evo, posle nekog vremena provedenog u laboratoriji i druženja sa onim divnim ljudima, moja kamila je večeras konačno završena. Ja presrećan, još samo vreme da dozvoli pa da se vozamo. Evo malo slika pre ulaska u operacionu salu i na stolu posle operacije. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Februar 25, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje, kod rd04, ispod sedista se nalazi jedna bela "boca" koja je povezana sa kucistem za filter za vazduh.. Cemu sluzi ona?! povezana je na sam pocetak, a na drugom kraju je "slobodna".. Nemam ni jednu sliku, nadam se da znate o cemu pricam.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6148 Napisano Februar 25, 2011 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ta bela plastika se sastoji iz dva posebna dela i mislim da je neka oduška. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Februar 25, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje, kod rd04, ispod sedista se nalazi jedna bela "boca" koja je povezana sa kucistem za filter za vazduh.. Cemu sluzi ona?! povezana je na sam pocetak, a na drugom kraju je "slobodna".. Nemam ni jednu sliku, nadam se da znate o cemu pricam.. Po rečima iskusnijih koji su rasklopili puno Africa, tek su na mojoj kamili videli taj slučaj sa belom bocom. Elem to je kao neki sud od iber laufa koji je verovatno za neke zemlje ugrađivan fabrički. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Februar 25, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljam da li da je ostavim ili da je izbacim?! Ako ima neku bitniju ulogu neka stoji tu.. Ali nesto mi se cini da nema evo nadjoh neku sliku http://i719.photobucket.com/albums/ww195/smokesrcki/IMG_e72_539.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 25, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije to tamo skroz bez veze, šta god da je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 26, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1.Aleksandra- Zema 2.twin 3.atomski mrav ...... 52.acimo 53.motoljuba 54.nikola1 55.Hyperion ih kolko afrikanaca, a koliko će ih biti na Kepijadi ili će biti svi junaci nikom ponikuše :P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6148 Napisano Februar 26, 2011 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljam da li da je ostavim ili da je izbacim?! Ako ima neku bitniju ulogu neka stoji tu.. Ali nesto mi se cini da nema evo nadjoh neku sliku http://i719.photobuc...IMG_e72_539.jpg Baš smo pre neki dan Scuba, Dr Mabuze i ja pažljivo pogledali šta radi ta "bela plastika" na RD04. Izvadili je napolje i videli da se sastoji od dve nezavisne komore, jedna se spaja na samomoj luli usisa a druga komora ima otvor pored usisa. Iskreno, ne vidim neki visokoumni razlog zašto je ta plastika tu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Februar 26, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, da li neko zna kolika kompresija treba da bude u cilindrima za RD04? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Februar 26, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljam da li da je ostavim ili da je izbacim?! Ako ima neku bitniju ulogu neka stoji tu.. Ali nesto mi se cini da nema evo nadjoh neku sliku http://i719.photobuc...IMG_e72_539.jpg Baš smo pre neki dan Scuba, Dr Mabuze i ja pažljivo pogledali šta radi ta "bela plastika" na RD04. Izvadili je napolje i videli da se sastoji od dve nezavisne komore, jedna se spaja na samomoj luli usisa a druga komora ima otvor pored usisa. Iskreno, ne vidim neki visokoumni razlog zašto je ta plastika tu? Meni to nesto lici ako afrika na trenutak udje dublje u vodu, da ima bar malo vazduha iz te boce xD Sta ga znam Sada cu da se spustim u garazu pa cu je malo bolje pogledati.. Ali ne vidim neku ozbiljniju funkciju te bocice... Ja u reku necu sa njom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Februar 26, 2011 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je zakačena na odušak motora, ilti iberlauf, tajanstvena posuda koju nemaju sve RD04 ima funkciju da smanji buku koja nastaje "disanjem" iz glava motora, a pošto se tu ponekad mogu naći i kondenzati, posuda ih jednostavno prikuplja. Naravno, radi se o tek ponekoj kapi, ako uopšte i ima nečega. E sad, na koje RD04 su stavljane, a na koje ne, ne znam, na mojoj iz CH je nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Februar 26, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je zakačena na odušak motora, ilti iberlauf, tajanstvena posuda koju nemaju sve RD04 ima funkciju da smanji buku koja nastaje "disanjem" iz glava motora, a pošto se tu ponekad mogu naći i kondenzati, posuda ih jednostavno prikuplja. Naravno, radi se o tek ponekoj kapi, ako uopšte i ima nečega. E sad, na koje RD04 su stavljane, a na koje ne, ne znam, na mojoj iz CH je nema. Biće da si u pravu. Za vazduh nije definitivno jer se gotovo odmah ugasi ako joj staviš ruku na usis. A šta je sa kompresijom, da li neko to zna? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6148 Napisano Februar 26, 2011 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nije zakačena na odušak (iberlauf) već samo na usis vazduha, na onu "lulu" ispred kutije filtera za vazduh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Februar 26, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, da li neko zna kolika kompresija treba da bude u cilindrima za RD04? Hvala. 9:1= 180 psi= oko 12 bari po cilindru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Februar 26, 2011 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nije zakačena na odušak (iberlauf) već samo na usis vazduha, na onu "lulu" ispred kutije filtera za vazduh. Aha, sad razumem na šta je mislio... onda drugog objašnjenja nema sem da se tu stavlja neki osveživač vazduha da pri svakom udahu Afrika lepše diše 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Februar 26, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, da li neko zna kolika kompresija treba da bude u cilindrima za RD04? Hvala. 9:1= 180 psi= oko 12 bari po cilindru E jbg 120 psi jedan 90 psi drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Februar 26, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, da li neko zna kolika kompresija treba da bude u cilindrima za RD04? Hvala. 9:1= 180 psi= oko 12 bari po cilindru E jbg 120 psi jedan 90 psi drugi. A da izmeris ti to jos jednom za svaki slucaj !? Ventili OK ? Manual ...157 > 213 PSI ili 11 > 15 bar na 400 rpm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Februar 26, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ventili naštelovani, mereno par puta i opet isto. Ona pali kako inače Africa pali, radi lepo, ide ko mećava...Nije mi jasno samo to što si napisao meri se na 400rpm. Pa mereno je pri verglanju dok je drugi cilindar rasterećen, tj skinuta svećica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Februar 26, 2011 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Ventili naštelovani, mereno par puta i opet isto. Ona pali kako inače Africa pali, radi lepo, ide ko mećava...Nije mi jasno samo to što si napisao meri se na 400rpm. Pa mereno je pri verglanju dok je drugi cilindar rasterećen, tj skinuta svećica. Tih 400rpm je u stvari samo verglanje pri kome ih postize. Jbg ...ako nista drugo imas vremena dok je sneg i zima . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Februar 26, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ventili naštelovani, mereno par puta i opet isto. Ona pali kako inače Africa pali, radi lepo, ide ko mećava...Nije mi jasno samo to što si napisao meri se na 400rpm. Pa mereno je pri verglanju dok je drugi cilindar rasterećen, tj skinuta svećica. Tih 400rpm je u stvari samo verglanje pri kome ih postize. Jbg ...ako nista drugo imas vremena dok je sneg i zima . Ne pada mi na pamet da ga sad rasklapam, teraću ga tako dok može. Hvala u svakom slučaju na pomoći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...