Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Gde imaju dobri akumulatori za Afriku da se kupe?

Battery centar, Beograd, imaju Yuasu. Cene su u skladu sa brendom. Na primer, za moju RD04, kiselinski 14 Ah je oko 5500,00 din.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Gde imaju dobri akumulatori za Afriku da se kupe?

Trazi od Spaveta kontakt prodavnice u BG, meni je tu kupio Vartu, i bila je dosta povoljno. Studio... :lol:

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: ETV1000 Capo di tutti capi

http://www.torexco.rs/ Varta i vrlo povoljne cene.

Ko bude otisao da ti uzme akumulator na Vilinim Vodama, verovatno ce imati priliku da vidi i najpijanijeg coveka koji i dalje moze da stoji na nogama. Malo nakrivo, ali stoji. Drze ga u jednom cosku kancelarije i ponekad premestaju.

Moze da se desi da ce pokusati da pomogne u trazenju akumulatora po magacinu, pa cete imati priliku da dozivite i pokusaj kretanja i artikulisanog govora.

Ja sam bio par puta i svaki put ga sreo :aha:

• Podržavam 2

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: 1090R, XRV 750, TZR 125

Dečki pomoć dali neko zna na koliko se pušu prednji amortizeri na Africi 04 1991god.

0.4-0.7 BAR. Ne preko toga. A šta pokušavaš time da postigneš?

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: xrv750 ..... KTM 640 Adventure

A ništa čisto me interesuje jer sam nedavno tek kupio taj motor pa neznam trebali ih nadopuvat ili...

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: 1090R, XRV 750, TZR 125

A ništa čisto me interesuje jer sam nedavno tek kupio taj motor pa neznam trebali ih nadopuvat ili...

Bolje da ispustiš na ventile vazduh, ako ga ima, promeni ulje u vilama i teraj. Duvanjem možeš samo da ih sjb. ako ne vodiš računa i ako ti je neispravan manometar.

kako misliš samo ulje. nekidan sam skošio malo vise i pao sam na prvu gumu pa mi se nabile vile skros da mi se blatobran zakačio za štitnik motora zato me sve to interesira.. Pa sam mislio staviti visoki blatobran a neznam koji paše i di ima nabaviti!!!!

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

kako misliš samo ulje. nekidan sam skošio malo vise i pao sam na prvu gumu pa mi se nabile vile skros da mi se blatobran zakačio za štitnik motora zato me sve to interesira.. Pa sam mislio staviti visoki blatobran a neznam koji paše i di ima nabaviti!!!!

Desava se to na africi :lol: Skrati blatobran za 5 cm pozadi i nece ti se vise desavati ;)

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Tako je. Skrati blatobran, a sav vazduh ISPUSTI na tom ventilu. Prilikom ispuštanja motor treba da bude u neopterećenom stanju (nemoj sedeti na njemu). Nemoj duvati, nije preporučljivo. Savetujem ti da promeniš ulje u viljuškama, u svakom slučaju. Nije neki izdatak, a ko zna ko je i kada(i da li je uopšte) menjao to ulje.

P.S. Isto važi i za kočiona ulja :D

• Podržavam 1

• Teoreticar ..., 12120 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Mnogo afrikanaca u poslednje vreme trazi Facet benzinske pumpe. Mozete ih naci na ebay.de pa preko nekog od nasih forumskih ebay dobavljaca dobiti kuci.

http://cgi.ebay.de/GENUINE-Facet-Solid-State-Fuel-Pump-2-5-to-3-5psi-40105-/270778444772?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f0ba72be4#ht_500wt_969

Srecno!

• Drug član, 1695 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Mnogo afrikanaca u poslednje vreme trazi Facet benzinske pumpe. Mozete ih naci na ebay.de pa preko nekog od nasih forumskih ebay dobavljaca dobiti kuci.

http://cgi.ebay.de/G...e4#ht_500wt_969

Srecno!

ajde da pomognem malo.....

mogu se dobiti i nove klikni ovde

• Podržavam 1

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: africa twin rd04

Bolje da ispustiš na ventile vazduh, ako ga ima, promeni ulje u vilama i teraj. Duvanjem možeš samo da ih sjb. ako ne vodiš računa i ako ti je neispravan manometar.

Ovako-znam da treba da promijenim ulje u viljusci ali ovo sa naduvavanjem vazduha mi nije jasno.Kada sam ispustio vazduh motor je klonuo dolje za nekoliko cm a mozda i vise.Kako ce ga dolivanje ulja podici ako opet ne budem pumpao vile?

Ovako-znam da treba da promijenim ulje u viljusci ali ovo sa naduvavanjem vazduha mi nije jasno.Kada sam ispustio vazduh motor je klonuo dolje za nekoliko cm a mozda i vise.Kako ce ga dolivanje ulja podici ako opet ne budem pumpao vile?

evo i ja sam danas gledao zrak u vilama i kad sam ga ispuvao motor je klonio pa mi nije baš jasno s tim puhanjem a da netreba valjda nebi to ostavljali a neznam. Imali iko malo više iskustva po tom pitanju

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

ja sam moje drzao u donjoj granici. Jedino sto sam primetio to je da je za nijansu tvrdji.. Nisam primetio da se podigao. To je stavljeno da bi moglo da se podesava, ne znam zasto se bezi od toga?!

Naravno da ne valja da se prepumpava. Granica je propisana, i ako se drzis nje bice sve u redu..

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Jedno pitanje, izgleda da imam problem sa zadnjim amortizerom.. Ja koliko znam, on je gasni?! I da li u njemu ima ulja?! Jer izgleda da je propiskio negde?! Centralni stender mi je masan, kao i donji deo gde se kaci amortizer.. Da li je neko imao slican problem? Ne verujem da je to od lanca... Mnogo mi je nesto to ulja...

Sad na moru, vozikam se i primetim da mi motor pliva pozadi. Pomislih da se neko igrao od ukucana i popustio onaj srafic za stelovanje mekoce. Posto mi je neko tamo iskrivio retrovizor i td. Ali nije, bio je na najtvrdjem..

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

ne bih da se guram preko reda, neko struchniji od mene neka odgovara kolegi smokes-u (gasni jeste, mislim da je punjen ovim: http://en.wikipedia.org/wiki/Nitrogen) a ja cu da dodam josh jedno pitanje :)

akumulator, sirena, xenoni... to mi je rabota za sledecu nedelju...

el neko menjao sirenu fabrichku... ne bih stavljao neshto preveliko, voleo bih da je spakujem da se ne vidi... i mora da trpi ronjenje...

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

ne bih da se guram preko reda, neko struchniji od mene neka odgovara kolegi smokes-u (gasni jeste, mislim da je punjen ovim: http://en.wikipedia.org/wiki/Nitrogen) a ja cu da dodam josh jedno pitanje :)

akumulator, sirena, xenoni... to mi je rabota za sledecu nedelju...

el neko menjao sirenu fabrichku... ne bih stavljao neshto preveliko, voleo bih da je spakujem da se ne vidi... i mora da trpi ronjenje...

http://www.motorcycle-intercoms.com/catalog/item/1773909/2646265.htm

evo i ja sam danas gledao zrak u vilama i kad sam ga ispuvao motor je klonio pa mi nije baš jasno s tim puhanjem a da netreba valjda nebi to ostavljali a neznam. Imali iko malo više iskustva po tom pitanju

E sad ste me pravo zabrinuli :zbunjen: Sad me sve interesira oko vila koliko ulja ide kakvo ulje i sve ostalo trebali napunpat ili netreba nakoliko itd.... Pomoooooć:stabre: :stabre:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja