gosa 553 Napisano April 18, 2011 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan U 9 ujutro sam kod majstora. Ako on nemao ležajeve, obr'o si bostan. IMAM TVOJ BROJ TELEFONA! :D nikakav problem, samo javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano April 18, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan :takoje: FALA! :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano April 19, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Danas zamenjeni ležajevi zadnjeg točka! Dve crvene, sa sve simerinzima. Sad može dalje da se pila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 19, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih ti poslao Blizu mi je prodavnica.. I onako sam jutros isao do honde da kupim donji semening kod osovine volana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 946 Napisano April 20, 2011 Zainteresovan, 579 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da li pumpa za gorivo treba sve vreme da radi (dok je motor ukljucen naravno)? RD04 je u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 483 Napisano April 21, 2011 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Da li pumpa za gorivo treba sve vreme da radi (dok je motor ukljucen naravno)? RD04 je u pitanju. Hacky pumpa za gorivo je pod stalnim naponom a tempo kojim radi zavisi od povratnog pritiska. Probacu ovo da pojasnim : ukoliko je karburator pun i plovak zatvori dovod, pumpa prakticno ne radi (mozda ima jedan "otkucaj" na 10 sekundi). Ukoliko se nivo goriva u karburatoru smanjuje pumpa radi taman toliko da dopuni potroseno gorivo. Sto je vise goriva potrebno (manji povratni pritisak) pumpa je vise opterecena. Mozete da napravite eksperiment (normalno kada je motor hladan da ne bi doslo do iznenadjenja): Otkacite izlazno crevo sa pumpe, navucite duze crevo istog precnika i pripremite posudu (isecenu plasticnu flasu) za gorivo. Drzite crevo jednom rukom i zacepite izlaz palcem. Drugom rukom dajte kontakt i potom je prislonite na pumpu. Videcete da pumpa skoro da ne radi kad je izlaz zatvoren. Kada otvorite malo protok pumpa ce da proradi. Ukoliko skroz otvorite protok, ili u krajnosti zatvorite slavinu na rezervoaru (ovo ne savetujem duze od par sekundi) pumpa ce potpuno da "poludi" . Naravoucenije: nikada nemojte da dozvolite da ostanete bez goriva, a za vlasnike RD 07 vazi da ne voze do rezerve. Ovo je glavni razlog zasto su na ranijim modelima (koji su imali lampicu za rezervu) pumpe duze trajale. Ja rezervoar uvek punim do vrha, ponistim kilometrazu i kada okrene 200 km stajem na pumpu (inace sa punim rezervoarom do rezerve prelazim oko 300 km). 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6146 Napisano April 22, 2011 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...i još jedna pametna stvar ako dosta putujete Africom: Odsecite od neke cevi komad dužine 5 cm. Prečnik cevi neka bude isti kao i prečnik cevi na izlazu / ulazu u pumpu. U slučaju da vam u sred nedođije pumpa zakaže i motor se ugasi, izvucite oba creva iz pumpe i prosto ih nastavite ovom cevkom. Stvar radi ukoliko imate bar 1/3 goriva u rezervoaru koje će slobodnim padom ići direktno u karburatore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 946 Napisano April 22, 2011 Zainteresovan, 579 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @Popaj Hvala lepo ...i još jedna pametna stvar ako dosta putujete Africom: Odsecite od neke cevi komad dužine 5 cm. Prečnik cevi neka bude isti kao i prečnik cevi na izlazu / ulazu u pumpu. U slučaju da vam u sred nedođije pumpa zakaže i motor se ugasi, izvucite oba creva iz pumpe i prosto ih nastavite ovom cevkom. Stvar radi ukoliko imate bar 1/3 goriva u rezervoaru koje će slobodnim padom ići direktno u karburatore. Mislim da takva cevcica vec postoji fabricki, bar je ja imam. Izmedju pumpe i karburatora...ne vidim za sta bi drugo mogla da sluzi sem za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano April 23, 2011 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan @Popaj Hvala lepo ...i još jedna pametna stvar ako dosta putujete Africom: Odsecite od neke cevi komad dužine 5 cm. Prečnik cevi neka bude isti kao i prečnik cevi na izlazu / ulazu u pumpu. U slučaju da vam u sred nedođije pumpa zakaže i motor se ugasi, izvucite oba creva iz pumpe i prosto ih nastavite ovom cevkom. Stvar radi ukoliko imate bar 1/3 goriva u rezervoaru koje će slobodnim padom ići direktno u karburatore. Mislim da takva cevcica vec postoji fabricki, bar je ja imam. Izmedju pumpe i karburatora...ne vidim za sta bi drugo mogla da sluzi sem za to. nisi razumeo sta cika rajko kaze, u slicaju kvara benzinske pumpe cevcicom ces da premostis pumpu, tj. vozices na slobodan pad, ali pod uslovom da imas vise od 1/3 rezervoara 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 946 Napisano April 23, 2011 Zainteresovan, 579 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Razumeo sam. Ja samo kazem da ne treba da se sece takva cevcica, da ona vec postoji u sistemu dovoda goriva, izmedju pumpe i karburatora. U slucaju kvara pumpe, iscupa se crevo iz pumpe i sa ovom cevkom prespoji direktno na karburatore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano April 23, 2011 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Drugari Afrikanci imam jedno pitanje. Kolika bi bila normalna potrosnja na 200km a da se najvise, možda i 170km, vozi po otvorenom putu i ne prelazi 100km/h, sa vozačem od 100kg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano April 23, 2011 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan oko 6lit/100 km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano April 23, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo je to Aco. Meni je rd03, sa vozacem od hmm... dosta preko 100kg trosila ispod 5 u tempu od oko 100km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano April 23, 2011 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Meni RD04 nikad ispod 5,5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 946 Napisano April 23, 2011 Zainteresovan, 579 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na RD04 spustio jednom na 5l/100km brzina do 100km/h i to sa rastelovanim karburatorima... Inace je oko 6/6.5 sa izletima do 140km/h. Otvoren put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano April 23, 2011 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Pitam iz razloga da obavetim prijatelja o potrebi intervencije na karbovima ili gde vec. Vozili smo se zajedno sa sporijim drugarima, brzine do 100km/h ali smo u principu drzali tempo na 80-85km/h kada je drugar sa Afrikom stao na pumpu na 220km usuo je nesto preko 12l. ako sam dobro ukapirao potrosnja oko 6-6,5 ali meni je i to bilo sumanuto posto sam ja na 200km sipao 8,5 jedva! Da jos napomenem da smo po mom satu vozili na oko 4000obrtaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano April 23, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa, za Afriku, to je to. I meni je slična potrošnja. Gotovo nikako ispod 5.5 (švaler gas, do 4000 rpm) a ako BAŠ pilam onda i preko 7 @Lalajko RD04 i 07 troše više.... I meni je RD03 trošila oko 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano April 23, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Zoltane to je mnogo za ustelovanu Afriku, bilo koju. Na otvorenom putu pri brzini od 80-90 kmh i vozacem bilo koje tezine ne sme da predje 5 lit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano April 23, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Beh, onda i ja treba da nosim karbove na štelovanje.... A vidiš, mogao bih... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano April 23, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Pa, za Afriku, to je to. I meni je slična potrošnja. Gotovo nikako ispod 5.5 (švaler gas, do 4000 rpm) a ako BAŠ pilam onda i preko 7 @Lalajko RD04 i 07 troše više.... I meni je RD03 trošila oko 5 Kad je sve kako treba, ne trose vise! Fiter za vazduh, svecice, cisti karburatori i nastelovani ventili... ispostujes ovo i u rezimu od 3500-5250rpm (80-120km/h) pri opterecenju od 130kg trosi okruglo 5 litara. Kad sam sam 4,3 litre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano April 24, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam kako vama tako malo trose te trafike, moja nece ispod 6 osim ako je guram a te varijante dvoje + 100+ km/h, opusteno ode preko 6.5 pa i do 7.5 ,,, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano April 24, 2011 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan ili ja vozim kao da sam ukrao ili mom motoru neshto nije kako valja meni minimum bude oko 7,5l a max se penje do 9l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano April 24, 2011 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informacijama a vidim da su i vama trebale 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanm 5 Napisano April 24, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: Mostar Motocikl: honda africa twin xrv 650 Prijavi odgovor kao problematičan ja jucer napravio krug i presao tacno 111 km. oko 25 km od toga je bio makadam , i to gadan , potrosio sam tacno 6 litara na tu predenu kilometrazu . imam rd 03 nadam se da ga ne trebam stelovat iako mi malo treperi kazaljka od obrtomjera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 24, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan I moja hoce da proguta Tipa kad sam bio full natovaren, 3 kofera, sestra i ja, pun rezervoar.. Voznja magistralom, non stop preticanje, pa koliko se secam nekih 8.5L A kad sam vozio do Krusevca, iza avale me je uhvatila kisa, i nije stala do odredista, vozio sam kao po ... Bilo nezgodno, klizavo.. Nisam vozio auto putem.. Tu je pala ispod 6L.. Nisam presao 100km/h.. Mislim da je bila negde 5.6 i to mi je ujedno najmanja potrosnja.. A po gradu, oko 7L I ja razmisljam o stelovanju.. Mislim da mu sipa malcice vise! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...