SpaVe 813 Napisano Mart 16, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Ркните и једно и друго! Ментално здравље је најважније! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Mart 16, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Napisacu par redova na ovu temu malo kasnije kad dodjem gajbi Ukratko, imao sam prvo obicne sijalice, pa nightbreakere, pa xenone .. Apsolutno je glupo bilo kakvo poredjenje sto se xenona tice, sa bilo cim drugim Nebo i zemlja .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Mart 16, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravi aspekt zaslepljivanja vozaca iz suprotnog smera. Predpostavljam da ni ti ne bi voleo da ti neko u brzoj krivini nabije xenon pravo u oci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7948 Napisano Mart 16, 2011 Drug član, 2474 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da kupi drugi termodavac Ili tako, ili ugradi jošking gadget, koji zna da upravlja paljenjem i gašenjem ventilatora... Gde ima da se kupi, jel univerzalan, koliko kosta? Koliko kosta joskin gadget? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Mart 16, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Тако је, Лалајко! Себичлук у мото-свету мора да буде искључен! Ја не палим ни дуга светла по граду да не бих сметао другим учесницима у саобраћају, јер не волим ни када мене неко заслепљује. Што не желим себи - не чиним ни другима! А ксенони са сочивима фарова предвиђених за H4 сијалице стварно превише сметају. Ако ти је колега моториста са дивљим ксенонима иза откида те по ретровизорима, па је и са те стране нехумано. Онда је сулудо и да причамо o напаљеним возачима старијих аутомобила који убијају у појам са својим ксенонима. Раније се знало да је Лада имала лудачке фарове. Сад свако коме се дигне и како му се дигне појачава фењере, а под изговором да не види! Кажи то на лекарском прегледу и потражи помоћ офтамолога, а не до бесвести да појачаваш извор светлости на мотору! Али, мислим да је основни разлог: дај да бар ноћу и издаљине личи да имам ново ауто или мотор! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Mart 16, 2011 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan Na prethodnom motoru imao sam xenone i imao sam probleme sa vozacima kola cak i danju, a kamoli nocu, ali kada sam otisao na podesavanje farova, (malo sam ih spustio) nisam imao vise rasprave sa gore navedenim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Mart 16, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Тако је, Лалајко! Себичлук у мото-свету мора да буде искључен! Ја не палим ни дуга светла по граду да не бих сметао другим учесницима у саобраћају, јер не волим ни када мене неко заслепљује. Што не желим себи - не чиним ни другима! А ксенони са сочивима фарова предвиђених за H4 сијалице стварно превише сметају. Ако ти је колега моториста са дивљим ксенонима иза откида те по ретровизорима, па је и са те стране нехумано. Онда је сулудо и да причамо o напаљеним возачима старијих аутомобила који убијају у појам са својим ксенонима. Раније се знало да је Лада имала лудачке фарове. Сад свако коме се дигне и како му се дигне појачава фењере, а под изговором да не види! Кажи то на лекарском прегледу и потражи помоћ офтамолога, а не до бесвести да појачаваш извор светлости на мотору! Али, мислим да је основни разлог: дај да бар ноћу и издаљине личи да имам ново ауто или мотор! sta ces bre ti u ovoj temi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Mart 16, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Тако је, Лалајко! Себичлук у мото-свету мора да буде искључен! Ја не палим ни дуга светла по граду да не бих сметао другим учесницима у саобраћају, јер не волим ни када мене неко заслепљује. Што не желим себи - не чиним ни другима! А ксенони са сочивима фарова предвиђених за H4 сијалице стварно превише сметају. Ако ти је колега моториста са дивљим ксенонима иза откида те по ретровизорима, па је и са те стране нехумано. Онда је сулудо и да причамо o напаљеним возачима старијих аутомобила који убијају у појам са својим ксенонима. Раније се знало да је Лада имала лудачке фарове. Сад свако коме се дигне и како му се дигне појачава фењере, а под изговором да не види! Кажи то на лекарском прегледу и потражи помоћ офтамолога, а не до бесвести да појачаваш извор светлости на мотору! Али, мислим да је основни разлог: дај да бар ноћу и издаљине личи да имам ново ауто или мотор! sta ces bre ti u ovoj temi You meet the nicest people on a Honda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Mart 16, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravi aspekt zaslepljivanja vozaca iz suprotnog smera. Predpostavljam da ni ti ne bi voleo da ti neko u brzoj krivini nabije xenon pravo u oci. Svakako postoji stelovanje fara koje radi posao kako je kolega Djomla vec konstatovao Sto se tice Spave oftamologa zaista (bar u mom slucaju) nema nikakve dileme da sam apsolutno pristalica sto vise farova na vozilu iz cisto bezbednosnih razloga .. Sto vise vidim, to sam "mirniji" .. Zaista sam imao situacija i situacija (guma sa sve felnom u najbrzoj trazi autoputa itd.) da mi je muka vise "domace" radinosti u saobracaju i neosvetljenih traktora i zapreznih vozila, rupa, tockova, pijanih likova, makadama niotkuda, neobelezenih radova i sl. Sa xenonima vidim daleko bolje nego sa "obicnim" farovima, toliko bolje, da cu staviti jos 2 dodatna (tako da cu imati 4) zato sto zelim da iskljucim (anuliram, deinstaliram) opciju "nisam te video" .. Kad izmisle night vision za kacigu, evo majke mi, vozicu bez farova Sve u svemu ja zelim "da vidim" i "da me vide" Instalacija Xenona na Africi je bila relativno prosta .. Ispod prednjeg oklopa ima sasvim dovoljno mesta za balaste i sve dodatne kablove .. Xenoni su na motoru vec skoro godinu dana i presli su 20k kilometara po svim mogucim i nemogucim uslovima .. Mene je najvise paranoisala pomisao off-a gde se ceo motor i sve sto je na njemu rastrese .. Zaista teski tereni, maltretiranje, bacanje motora, kise, snegovi, vreline .. xenoni su sve to pretrpeli i rade i dalje .. Apsolutan plus je mogucnost vracanja obicne H4 sijalice u slucaju da xenon "crkne" na nekoj turi i to vrlo prostom metodom .. Kao kad menjate obicnu H4 .. Eto toliko prosto .. Trose manje struje, daju vise svetlosti .. Zbog takozvanog "rasipanja" sad je i vrlo bitan deo spektra pokriven (koji meni licno znaci) a to je prostor levo i desno od puta .. Imao sam previse puta situacije gde kad ulazim nocu u krivinu, svetlost fara obasjava samo pravolinijski put ispred, a ja idem u krivinu i cesto ne vidim sta me "ceka" u toj krivini ... Xenonom je taj problem delimicno resen .. U pocetku sam takodje kao i Djomla imao problem sa ostalim vozacima .. ali sam posle obaranja (stelovanja) farova taj problem eliminisao .. (prestali su da ablenduju) sto valjda govori da ostalim vozacima ne smetam .. Dodatni plus je sto Afrika ima 2 fara, tako da 2 xenona zaista menjaju vas "visual and driving expirience" 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Mart 17, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam, jako je bitno koji xenoni se stavljaju u far!!! I to sto pricate da rasipa svetlost i td, to je posledica dve stvari: lose nastelovan far, i losa xenon sijalica.. Kada imate lose nastelovane farove i obicne sijalice, vi mislte da vam je linija super po putu, vozite i retko ko vam blica zbog vasih farova.. Jer hvala bogu, kod nas malo ljudi zna sta je to nastelovati far!! Pa je svakidasnje videti nekog juga koji baca na sve strane samo ne gde treba.. Posto smo navikli na tako nesto mi mu i ne blicamo E sad, kad u takav far stavite xenon, intezitet svetla se pojaca i onda i te kako smetate drugima! Naravno, taj far se ni tom prilikom ne nasteluje! Drugo, problemi sa sijalicom.. Jako je bitno gde se nalazi "zariste" u faru.. Nije isto na primer ako je 5cm od otvora za sijalicu, ili 3cm! Drugacije ce socivo odbijati tu svetlost! Sto rezultuje "losom" ili suprotno, "kvalitetnom" linijom po putu! Desava se da kod nekih xenona setova, ona zica sto ide do vrha sijalice (masa) je postavjena na pogresnom mestu!!! Pa dobijete na primer crnu straftu po putu!! Komsija dobio set H7 mislim i zbudzio u H4 far! Kaze sve je to isto! Da vidite vi ono na sta lici Kad prolazi ulicom osvetli moju sobu koja je na nekih 6-7m visine.. Zato pricam svima koje znam, izdvoji se malo vise za kvalitetnije set.. Zato nesto minimum sa 1god garancije! Isto sta sam hteo reci, kad su kod u moju africu cucnuli xenoni, nisam imao potrebe da stelujem far.. Linija je vec bila vise nego dobra! Imao sam odlicno i kratko i dugo! Samo jednom prilikom mi je covek blicao iz suprotnog smera, ali je bio mrkli mrak, pa se malo utripovao.. Sto znaci da su njegovi farovi kvalitetni! To mogu reci jer sam imao i na skuteru xenon set.. Kratko je bilo odlicno, ali kad ukljucim dugo, izgubim ispred sebe kratko i samo mi osvetli gornji deo puta! Nisam mogao da vozim tako.. Koristilo mi je samo za blicanje.. I uzimajte samo bi-xenon setove! Nikako one xenon+dugo halogen! Jer ta mala halogen sijalica smeta xenonu i opet je rasipanje, losa linija i td.. Znaci to nikako! Kod H4 bi-xenon seta, koji jedini pasuje na africu twin! sastoji se iz balasta, releja, i sijalice.. Povezivanje nikad prostije! Potrebno je dovesti struju od akumulatora do releja. Tacnije + ide do releja, - ide odmah u balast! Standardni kabal koji ide na obicnu H4 sijalicu, koju ste do sada koristili, takodje prikljucite na relej.. Ostale kablove od sijalice i balasta se lako kace, svi dzekovi su razliciti tako da nema greske! I kvalitet farova se gleda u cutoff-u, sirini snopa, i u "rupama" (gde far slabije popunjava snop, pa se dobija u nekom delu slabije osvetljenje, tamniji delovi u odnosu na ostatak i td) Ako ima nekih nejasnih stvari, pitajte! Ili ako sam nesto losije objasnio da probam opet 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Mart 17, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Dobro SmokeS, koji xenon set po tebi valja, gde moze da se kupi i po kojoj ceni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Mart 17, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Само шкорпиони, буба швабе и Хитменови ксенони ће да преживе атомски рат! А пре пар година је до Азербејџана ишао без ксенона... Куда иде овај мото свет!? Уствари, жао ми је што вама африканцима уствари пропелерац диктира темпо! Само чекам кад ће прве магленке, мада мислим да је Шејтан испред времена по том питању... Размишљајте и о бродској сирени, кад вас виде да вас и чују! А можете и оне Мишленове маскоте што су некада красиле камионе да ставите. Чисто да будете што уочљивији! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Mart 17, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan jel se to tesis, sto vise nemas normalan moped? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Mart 17, 2011 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Само шкорпиони, буба швабе и Хитменови ксенони ће да преживе атомски рат! А пре пар година је до Азербејџана ишао без ксенона... Куда иде овај мото свет!? Уствари, жао ми је што вама африканцима уствари пропелерац диктира темпо! Само чекам кад ће прве магленке, мада мислим да је Шејтан испред времена по том питању... Размишљајте и о бродској сирени, кад вас виде да вас и чују! А можете и оне Мишленове маскоте што су некада красиле камионе да ставите. Чисто да будете што уочљивији! Izvinjavam se za off, ali ne mogu da odolim da te pitam sta mislis o drugoj eri kompjuterizacije, trecoj eri robotizacije i restauraciji komunistickog pokreta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Mart 17, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Комплексна питања захтевају комплексне одговоре! Поготово рестаурација комунистичког покрета којој бисмо морали приступити са социолошког аспекта. Фокусирај и упрости питања како бих могао да ти одговорим! jel se to tesis, sto vise nemas normalan moped? Тешим се... Жалим што сам га продао, а комшија Дуле таман набавио хидрауличну сирену са локомотиве. Могао сам да инсталирам мали компресор на Икс Ела и да вам правим зазубице! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Mart 17, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro SmokeS, koji xenon set po tebi valja, gde moze da se kupi i po kojoj ceni? WellDone, HD, Fisher ( nije los, daje garanciju od 2 god ), Philips (nije philips, ali je bolji set) i td.. Kako se god okrene imate 4 fabrike u kini koje prozivode setove! Samo stavljaju razlicita imena.. I imate teske krseve i kvalitetnije setove! Kod nas, u glavnom teski krsevi. Jer ovi nasi ne zele da dodaju koj e vise kad kupuju da uzmu nesto bolje! Njima se to ne isplati.. Ja sam sebi pored projektora koji su mi stigli preksinoc, narucio i morimoto set xenona: http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=170 Pogledajte na primer ovaj balast: http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?cPath=26&products_id=161 ili http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=147 Imate ispod i sijalice: http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=148 E sad uporedite ovako nesto sa ovim nasim setovima ovde... Na primer, mozemo da sklopimo spisak ljudi koji bi odmah hteo da naruci ovako nesto, pa da porucim vecu gomilu od jednom.. Dobicemo bolju cenu.. Tipa za H1, H7 setove bih kostali nekih ~100e, da bude na vasem stolu.. Gore imate cene pa uporedite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Mart 17, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovde imate najrelnije cene kod nas: http://www.hidxenon.rs/default.asp?T=10&M=Sve%20automobile&Page=1&GID=3&N=Philips%20Kompleti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Mart 17, 2011 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan mene boli glava od svega ovoga moracu da odem u mrak sa hitmenom da vidim chemu sve to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Mart 17, 2011 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan recimo, neki od ova dva da uzmem... tkud znam koji je bolji proizvodjach itd itd... ako daju garanciju 12 meseci to znachi da me 13og meseca cheka opet 100tinak €? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Mart 17, 2011 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan А пре пар година је до Азербејџана ишао без ксенона... http://www.youtube.com/watch?v=zW-ZqutogB4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Mart 17, 2011 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Само шкорпиони, буба швабе и Хитменови ксенони ће да преживе атомски рат! А пре пар година је до Азербејџана ишао без ксенона... Куда иде овај мото свет!? Уствари, жао ми је што вама африканцима уствари пропелерац диктира темпо! Само чекам кад ће прве магленке, мада мислим да је Шејтан испред времена по том питању... Размишљајте и о бродској сирени, кад вас виде да вас и чују! А можете и оне Мишленове маскоте што су некада красиле камионе да ставите. Чисто да будете што уочљивији! Nesto si raspolozen ovih dana, jel to palo prvo guranje motora po blatu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Mart 17, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan E sad ga svirate vala... Ja sam stavio xenone i nije bilo nikakvih problema sa montazom. Jest da je majstor Joska povezivao ali evo od jula meseca radi kako treba... Kolicina svetla je nemerljivo veca nego sto sam imao sa NB. Xenon definitivno vredi svaku paru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Mart 17, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan recimo, neki od ova dva da uzmem... tkud znam koji je bolji proizvodjach itd itd... ako daju garanciju 12 meseci to znachi da me 13og meseca cheka opet 100tinak €? U dosta slucajeva sam cuo da ne izdrzi i tih 12 meseci Ja sam kupio taj moto set da ubacim u drugi far, taj slim balast.. I sijalica mi je riknula nakon 3-4 meseca... Sad sam prinudjen da prodam moje setove jer prelazim na H1.. Nego, ako ste ozbiljno zainteresovani za kvalitetnije setove, da napravite listu ko bi sve uzeo i da kazem coveku da posalje i to.. Jer ja sam sebi narucio ove: http://www.theretrofitsource.com/product_info.php?products_id=170 Sto vise setova, manja cena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Mart 17, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan E sad ga svirate vala... Ja sam stavio xenone i nije bilo nikakvih problema sa montazom. Jest da je majstor Joska povezivao ali evo od jula meseca radi kako treba... Kolicina svetla je nemerljivo veca nego sto sam imao sa NB. Xenon definitivno vredi svaku paru! Ja bi tebe iskljucio iz saobracaja.. svetlis kao omanji svetionik.. i po danu ubijas od pozadi.. a kamoli od napred.. podkitno to da nastelujes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Mart 17, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Само шкорпиони, буба швабе и Хитменови ксенони ће да преживе атомски рат! А пре пар година је до Азербејџана ишао без ксенона... Куда иде овај мото свет!? Уствари, жао ми је што вама африканцима уствари пропелерац диктира темпо! Само чекам кад ће прве магленке, мада мислим да је Шејтан испред времена по том питању... Размишљајте и о бродској сирени, кад вас виде да вас и чују! А можете и оне Мишленове маскоте што су некада красиле камионе да ставите. Чисто да будете што уочљивији! Nesto si raspolozen ovih dana, jel to palo prvo guranje motora po blatu ? Какво блато, каква вожња! Треба неко да ме види да возим без ксенона па да ме пријави или помисли да сам, не дај боже, луд! Људи, шалим се мало! Стављајте шта хоћете, ја сам тренутно у фази скидања свега са мотора па нам се не поклапају размишљања! А сирену за локомотиву стварно могу да набавим! Једино што би требао да се угради и компресор, али има места на Африци, Богу хвала! А ако зафали има и за то решење! Лаку ноћ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...