GS 249 Napisano Januar 14, 2008 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Imam priliku da prodam sadasnji motor i treba mi pomoc za izbor sledeceg.Veliki sam ljubitelj BMW-a ,ali to moze biti i bilo koji motor koji je pouzdan i provjeren za putovanje velicine Dane-Koma-Japan. To znaci da mi nije bitno kakav imidz ima u moto-casopisima ,nego stvarno stanje u praksi u najtezim uslovima. Motor koji kupim ce vjerovatno sluziti za takva putovanja ,sto znaci da mi nije bitno kako se ponasa u gradu i sl. Molim vas da mi pomognete oko izbora ! Moji predlozi: f 650 gs dakar,r 1150 gs,KTM 640adventure,afrika twin,KTM 950 adv,V-strom (oba), Transalp, nova Tenera... Koji enduro je idealan za duga putovanja po svim vrstama terena? (enduro,650ccm i vise,veliki tank,polovan od 5-7 000e) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 14, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan da li mogu da odgovore samo iskusni enduraši i svetski putnici ili možemo i mi ostali? ;D meni se nekako najviše "dopada" KTM 990adv... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Januar 14, 2008 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan da li mogu da odgovore samo iskusni enduraši i svetski putnici ili možemo i mi ostali? ;D Naravno ,samo moramo izabrati motor koji nam se mozda manje "dopada",ali je pouzdaniji (radna masina)! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 14, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan jamaxa xt,,,,ili africa,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 14, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan da li mogu da odgovore samo iskusni enduraši i svetski putnici ili možemo i mi ostali? ;D Naravno ,samo moramo izabrati motor koji nam se mozda manje "dopada",ali je pouzdaniji (radna masina)! što se tiče endura ja sam ti kao devojčica, razlikujem samo lepe i ružne! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 14, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan mada ni f 650 gs dakar nije los Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Januar 14, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi uzeo KTM Adventure 950 ili 990.Od svih maxi enduro motora ima ubedljivo najvece mogucnosti po off road-u.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 15, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pazi ovako, za taj novac mozes uzeti NOV mali Strom i NOVu Teneru. Ja bih razmisljao izmedju ta dva, jer si tako siguran sta se radi sa motorom od samog pocetka. Pogotovu kada je takvo izrabljivanje u pitanju, ja glasam za novu masinu, moci ces vise puta da okruzisplanetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Januar 15, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti pa biraj, poredjani su po mojoj preporuci tebi Kriterijumi su pouzdanost, izdrzljivost, prohodnosti po najtezim terenima, kvalitet-cena i subjektivni osecaj sta to u stvari tebi treba (po meni) A inace ubedljivo najbolji je onaj poslednji, samo, ne proizvodi se vise...vidi, bas lici na moju... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 606 Napisano Januar 15, 2008 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Imam priliku da prodam sadasnji motor i treba mi pomoc za izbor sledeceg.Veliki sam ljubitelj BMW-a ,ali to moze biti i bilo koji motor koji je pouzdan i provjeren za putovanje velicine Dane-Koma-Japan. To znaci da mi nije bitno kakav imidz ima u moto-casopisima ,nego stvarno stanje u praksi u najtezim uslovima. Motor koji kupim ce vjerovatno sluziti za takva putovanja ,sto znaci da mi nije bitno kako se ponasa u gradu i sl. Molim vas da mi pomognete oko izbora ! Moji predlozi: f 650 gs dakar,r 1150 gs,KTM 640adventure,afrika twin,KTM 950 adv,V-strom (oba), Transalp, nova Tenera... Koji enduro je idealan za duga putovanja po svim vrstama terena? (enduro,650ccm i vise,veliki tank,polovan od 5-7 000e) Ha gledaj, nije to tako lagano reći. Ovisi što smatraš najtežim terenima, jer ako fakat misliš ići u neki žešći offroad, onda ti treba ipak terenski orijentiran motor. Ako se pak radi o nekom makadamskom offroadu, to možeš sa bilo kojim motorom. Da li ti je jedan cilindar dosta? Nekom jest, nekome ne. Gdje planiraš ići ( zbog servisne podrške ), takodjer je bitno, jer ako misliš voziti 10-20.000 km bez servisa, onda neku Hondu ili Yamahu. Sve je to rastezljivo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Januar 15, 2008 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Pazi ovako, za taj novac mozes uzeti NOV mali Strom i NOVu Teneru. Ja bih razmisljao izmedju ta dva, jer si tako siguran sta se radi sa motorom od samog pocetka. Pogotovu kada je takvo izrabljivanje u pitanju, ja glasam za novu masinu, moci ces vise puta da okruzisplanetu Slazem se sa tobom i meni primamljivo zvuci poci na takav put sa novim motorom, samo ne znam kako se ponasaju strom i nova tenere( dolazi tek krajem maja) u takvim uslovima rada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 15, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Tenera je dosta extremnija sigurno i dva koplja ispred sto se tice off road-a. Jeste jedan cilindar, ali je to dosta pouzdano. Medjutim, sto se komfora i voznje po cesti tice, tu je mali Strom mnogo ozbiljniji. Zivahna dva cilindra, prostor za vozaca a i suvozaca... svasta nesto... E sada, sto rece nas guru AnteK, moras nam reci da li ces imati zahtjevnijeg off road-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Januar 15, 2008 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Ha gledaj, nije to tako lagano reći. Ovisi što smatraš najtežim terenima, jer ako fakat misliš ići u neki žešći offroad, onda ti treba ipak terenski orijentiran motor. Ako se pak radi o nekom makadamskom offroadu, to možeš sa bilo kojim motorom. Da li ti je jedan cilindar dosta? Nekom jest, nekome ne. Gdje planiraš ići ( zbog servisne podrške ), takodjer je bitno, jer ako misliš voziti 10-20.000 km bez servisa, onda neku Hondu ili Yamahu. Sve je to rastezljivo.... Nikakav zesci off road samo makadam i losiji putevi.Mislim da je i jedan cilindar dovoljno , a moze i dva. Moj sadasnji motor otprilike moze to sve da podnese ali ima 120 000 km na satu pa mislim da je sigurnije sa necim mladim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 606 Napisano Januar 15, 2008 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nikakav zesci off road samo makadam i losiji putevi.Mislim da je i jedan cilindar dovoljno , a moze i dva. Moj sadasnji motor otprilike moze to sve da podnese ali ima 120 000 km na satu pa mislim da je sigurnije sa necim mladim. Onda nema frke, može bilo koji. Ne znam koliko planiraš tog makadama, no ako ga ima dosta, više poradi na vozačkoj kondiciji i vožnji nego u razmišljanju koji motor, jer ako makadama ima na stotine kilometara, ako nisi u kondiciji i sporo voziš, nikad kraja ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 15, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam razmisljao o Teneri za sebe (mozda i dalje razmisljam ), mslim da je ipak malo pouzdanija, pocevsi od toga sto je jedan cilindar. Moja preporuka bi bila upravo ona i jos nova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Januar 15, 2008 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Nikakav zesci off road samo makadam i losiji putevi.Mislim da je i jedan cilindar dovoljno , a moze i dva. Moj sadasnji motor otprilike moze to sve da podnese ali ima 120 000 km na satu pa mislim da je sigurnije sa necim mladim. Onda nema frke, može bilo koji. Ne znam koliko planiraš tog makadama, no ako ga ima dosta, više poradi na vozačkoj kondiciji i vožnji nego u razmišljanju koji motor, jer ako makadama ima na stotine kilometara, ako nisi u kondiciji i sporo voziš, nikad kraja ... U brzim voznjama makadamom sam vrlo dobar ,to vjezbam godinama. Od svih motora koje sam vozio po makadamu najbolje se pokazala stara Cagiva Elefant 650. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Januar 15, 2008 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam ugledao novu Teneru pomislio sam "Da li motor moze ruznije da izgleda ?" Kako je vrijeme prolazilo oko se naviklo pa mi sad bas izgleda gotivno , skroz!Ni Strom nije pojam ljepote ali ipak izgleda ugladjenije i urbanije od Tenere! Tenera je teska 183kg,zicane felnice,sjedalo na visini od 89,5centi a podatrke o klirensu nisam nasao! Mali Strom je 11kg tezi a sa Absom 14kg!Livene felnice,sjedalo na 82centa i tank 22litra kao i Tenera!I sada je u Srbiji na popustu jeftiniji nego kod nas 1200 eeeuuurrraaaa!!!!Mozes da se opremis extra za razliku u cijeni! Samo kad bi nasao semu kako izvesti tu transakciju! Strom svakako ostavlja jaci utisak mada treba sacekati pa pogledati Teneru uzivooooo! I ja sam zagrizao ..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Januar 15, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Strom svakako ostavlja jaci utisak mada treba sacekati pa pogledati Teneru uzivooooo! I ja sam zagrizao ..... Moj glas ide za manjeg Stroma,po mogucstvu novog! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Januar 15, 2008 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Ako volis i odogovara ti BMW, zasto razbijati glavu? GS 1150 je odlican motor sa sjajnim on i off road sposobnostima, pouzdanoscu i sa dovoljno duse da ne pozelis drugi. Osnovno sredstvo za rad ako nameravas nekoliko puta oko sveta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Januar 15, 2008 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako volis i odogovara ti BMW, zasto razbijati glavu? GS 1150 je odlican motor sa sjajnim on i off road sposobnostima, pouzdanoscu i sa dovoljno duse da ne pozelis drugi. Osnovno sredstvo za rad ako nameravas nekoliko puta oko sveta. Da ali Taj GS polovan(star 7 godina i sa 40.000 na satu) kosta vise nego nov Strom ili nova Tenera a da ne kazemo da je kod nas registracija za njega 2 kategorije iznad ovi modela do 750 ccm! Mali GS je skroz zanimljiv i za razliku od mnogih BMWea cak i lijepo ozgleda..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 606 Napisano Januar 15, 2008 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Tenera je teska 183kg,zicane felnice,sjedalo na visini od 89,5centi a podatrke o klirensu nisam nasao! Mali Strom je 11kg tezi a sa Absom 14kg!Livene felnice,sjedalo na 82centa i tank 22litra kao i Tenera!I sada je u Srbiji na popustu jeftiniji nego kod nas 1200 eeeuuurrraaaa!!!!Mozes da se opremis extra za razliku u cijeni! Samo kad bi nasao semu kako izvesti tu transakciju! Ja ta dva motora uopće ne bi uspoređivao. Svakome tko je vozio ozbiljnije offroad jasno je da Strom nije napravljen za to, kao i svi motori kojima je udobnost i komfor na prvom mjestu - udoban motor znači širok sic i komforan položaj vožnje, a to opet nije dobar položaj za vožnju po terenu. Za po terenu treba uzak sic i položaj što više naprijed, a to opet dramatično narušava komfor. Nema tu puno kompromisa, ili-ili.. A da se ne govori o dimenzijama kotača i ostalo. Kilogrami tu nisu presudni, 10-ak kg gore dolje nije jako bitno. Uostalom, KTM Rally sa punim tankom goriva je teži od 200 kg, a mnogi bi napamet rekli da je to puno... Ciklistika, ovjes čine motor putnim ili terenskim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Januar 15, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Tenera. ili GS 650 Dakar (koji je za klasu bolji od brata mu GS 650) su idealan izbor za tvoj karakter i nacin voznje, dovoljno brzi i sto je jos vaznije, odlicni u off-road voznji (SREDNJE TEZAk), a ti si za to izverziran. Takodje, jeftina registracija i odrzavanje u odnosu na "teskase", lakse se provlace po gradu, manje trose, pa ti vidi. Ne merim po onom "meni se svidja, bas je lep", vec po performansama, kvalitetu, tvojim potrebama i stilu voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Januar 15, 2008 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Tenera je teska 183kg,zicane felnice,sjedalo na visini od 89,5centi a podatrke o klirensu nisam nasao! Mali Strom je 11kg tezi a sa Absom 14kg!Livene felnice,sjedalo na 82centa i tank 22litra kao i Tenera!I sada je u Srbiji na popustu jeftiniji nego kod nas 1200 eeeuuurrraaaa!!!!Mozes da se opremis extra za razliku u cijeni! Samo kad bi nasao semu kako izvesti tu transakciju! Ja ta dva motora uopće ne bi uspoređivao. Svakome tko je vozio ozbiljnije offroad jasno je da Strom nije napravljen za to, kao i svi motori kojima je udobnost i komfor na prvom mjestu - udoban motor znači širok sic i komforan položaj vožnje, a to opet nije dobar položaj za vožnju po terenu. Za po terenu treba uzak sic i položaj što više naprijed, a to opet dramatično narušava komfor. Nema tu puno kompromisa, ili-ili.. A da se ne govori o dimenzijama kotača i ostalo. Kilogrami tu nisu presudni, 10-ak kg gore dolje nije jako bitno. Uostalom, KTM Rally sa punim tankom goriva je teži od 200 kg, a mnogi bi napamet rekli da je to puno... Ciklistika, ovjes čine motor putnim ili terenskim... Slazem se ali covjek je u uvodnom postu, izmedju ostalih, nabrojao i ta dva motora..... Posto su cijenom najjeftiniji (novi) a i sa covjekom sam se cuo skoro pa smo prebacili neku na tu temu.....cinilo mi se da bi za njega ova dva i bila najinteresantnija..... U naslovu je ..."Enduro za duga putovanja"....pa mi izgleda da oba motora mogu u tu kategoriju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piter 0 Napisano Januar 15, 2008 U prolazu, 50 postova Lokacija: sombor Prijavi odgovor kao problematičan iz mog licnog iskustva kupi TDM ...laksi i mirniji od svoje klase...a ujedno sa tim iste snage kao oni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Januar 15, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Imao je covek TDM-a ranije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...