Jump to content

Moto Zajednica

Menjac honde f4i

Recommended Posts

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

Čekaj - jel nas zahebavaš?

Pa na gonjenom ti se nalazi mali lančanik koji goni lanac ka zadnjem točku...

Za brzine ne znam.

p.s. - nemoj da se ljutiš ali čini mi se da tvoje pitanje sugeriše da bi trebao da:

1) teraš motor kod majstora ako sam radiš

ili

2) menjaš majstora ako ti ovde moraš da postaviš takvo pitanje... :neznam:

Nešto razmišljam - nekako je logično da je na GONJENOM vratilu najveći zupčanik za pru, sledeći po veličini za drugu i tako dalje. Na POGONSKOM bi trebalo da bude obrnuto - najmanji je za prvu i td...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 527 postova
  • Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125

Ma to pitam zbog diplomskog rada,ovo nije slika mog menjaca....

Kako mislis najveci za prvu i tako dalje, kad ovde ide veci pa manji pa opet veci zupcanik...

• Svrati ponekad, 266 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36

Nema veze kojim redosledom ide manji-veci i to, i slazem se sa ovim sto je napisao kolega p0peye, logicki razmisljano. Ali ipak sacekaj da se javi neko ko zna tacno

• Svrati ponekad, 484 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Poslao sam komentar, ali recicu i ovde. Pogonsko vratilo je ono gde se kaci korpa kvacila, a gonjeno je ono sa lancanikom. Sto se zupcanika tice redosled na vratilu nema veze sa redosledom brzina. Logicno je da zupcasti par za 1. brzinu bude najmanji na pogonskom i najveci na gonjenom vratilu, medjutim nije pravilo,jer se u pojedinim brzinama zupce dva zupcanika istog vratila, pa se tek prenosi na gonjeno vr. Sve u svemu ni malo jednostavna stvar i nema pravila. Svaki konstruktor ima svoja resenja. Najlakse ces to skapirati pracenjem biraca brzina i polozaja viljuski menjaca u pojedinom stepenu prenosa. Pozz

Poslao sam komentar, ali recicu i ovde. Pogonsko vratilo je ono gde se kaci korpa kvacila, a gonjeno je ono sa lancanikom. Sto se zupcanika tice redosled na vratilu nema veze sa redosledom brzina. Logicno je da zupcasti par za 1. brzinu bude najmanji na pogonskom i najveci na gonjenom vratilu, medjutim nije pravilo,jer se u pojedinim brzinama zupce dva zupcanika istog vratila, pa se tek prenosi na gonjeno vr. Sve u svemu ni malo jednostavna stvar i nema pravila. Svaki konstruktor ima svoja resenja. Najlakse ces to skapirati pracenjem biraca brzina i polozaja viljuski menjaca u pojedinom stepenu prenosa. Pozz

Ok razumem to...ali evo sta mene konkretno interesuje ako je uopste moguce da ti odgovor sa slike..

Prenosni odnos u prvom stepenu prenosa za moj motocikl iznosi 2,833 (34/12)

Znaci da je broj zubaca na zupcaniku gonjenog vratila 34 a broj zubaca na zupcaniku pogonskog vratila 12

E sad da li neko moze da mi pokaze te zupcanike na slici...???

DSC07026.jpg

Ok razumem to...ali evo sta mene konkretno interesuje ako je uopste moguce da ti odgovor sa slike..

Prenosni odnos u prvom stepenu prenosa za moj motocikl iznosi 2,833 (34/12)

Znaci da je broj zubaca na zupcaniku gonjenog vratila 34 a broj zubaca na zupcaniku pogonskog vratila 12

E sad da li neko moze da mi pokaze te zupcanike na slici...???

DSC07026.jpg

free upload

Zasto ne skines manual?

Trebalo mi je 4 minuta

post-3999-0-98851300-1377948885_thumb.jpg

Imam ceo Manual ali ovo nisam video...jbg...evo sad cu da pogledam..Hvala

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: DUCATI 748

@Maximus

U slucaju da se pisanje tvog diplomskog rada nije zavrsilo, obrati paznju i na primaran prenos koji poseduje ovakva konstrukcija menjaca, ona ce ti uticati na zavrsni racun, uglavnom se taj podatak lako nalazi ali ga studenti redovno zaborave.

@Maximus

U slucaju da se pisanje tvog diplomskog rada nije zavrsilo, obrati paznju i na primaran prenos koji poseduje ovakva konstrukcija menjaca, ona ce ti uticati na zavrsni racun, uglavnom se taj podatak lako nalazi ali ga studenti redovno zaborave.

Diplomski rad je zavrsen, branim ga sledece nedelje,profesor je pregledao i sve je ok...

Primarni prenos, ili primary reduction sam uracunao,nasao sam ga u service manuel-u a i lako se dobije kada se podlei broj zubaca na korpi spojnice i broj yubaca na radilici....

Hvala u svakom slucaju na sugestiji.Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja