redoran 73 Napisano Januar 10, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd/Surcin Motocikl: Suzuki SV650S Prijavi odgovor kao problematičan Da li moze neko da me uputi malo vise u ovu temu.koje su najkvalitetnije? koje su najbrze? koje chitache kartica koristite i da li ih uopste koristite koliki je radni vek kartica? itd itd recimo ja imam fuji s5700 cini mi se ili 5600 i dobio sam 2gb olypus karticu XD.koja je posle mesec dana crkla, kupio sam drugu olympus od 1gb i cesto mi se desi da na aparatu pise card eror.Da li aparat przi kartice ili uzimam nekvalitetnog prozivodjaca ili se to desava kad su baterije praznije ???? isto tako sam kupio i neki card reader 56in1 za tipa 10 eura, da mozda on ne pali kartice ako neko ima slicna iskustva znacilo bi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Januar 10, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan brzina kartice za tvoj aparat nije presudna, svaka xD kartica ce mu biti dovoljna, mada su sada cesce ove sa oznakom H koje su brze aparat ne przi kartice, kao ni citac, osim ako nije neki kontakt unutra iskrivljen ali to bi karticu trenutno unistilo ili fizicki ostetilo sto ipak nije tvoj slucaj Olympus xD su u principu kvalitetne ali moze se desiti da si naleteo na neku seriju losijeg kvaliteta takodje, vek trajanja nema nikakve veze sa stepenom napunjenosti baterija ako imas S5700, stavi u njega SD karticu, jeftinije su osetno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redoran 73 Napisano Januar 10, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd/Surcin Motocikl: Suzuki SV650S Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informacijama. reci mi hoce li se prelistavanje slika na fotoaparatu znatno usporiti ako stavim SD umesto XD? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Januar 10, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Crnamrljo, imam Canon A95, koliko bi kostala 2GB kartica za njega? (mogao sam na pp ali mozda zanima jos nekog) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Januar 10, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan @redoran: nece ako uzmes brzu karticu @lalajko: oko 2000 dinara za marku tipa Apacer [brzina 60x] do 2400 za Sandisk Ultra II razlike u kvalitetu nisam primetio iako je SanDisk referentna firma za memorijske kartice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Januar 10, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan @Lalajko- Transcend compact flash 2G - oko 2000-2100 sa porezom, zavisi od dnevnog kursa eura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 10, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih iz dugogodisnjeg licnoig isjustva peporucio SANDISK ili LEXAR, razlike u ceni su zanemarljive, a sigurnost slika na kartici je najvaznije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Januar 10, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Sandisk, Kingston, pa ostali... Za Kingstona microSD sa dva adaptera (na mini i full SD dimenzije) npr. dobiješ i garanciju od 10 godina u Pakom shop-u za reda 2000±100 dinara... A ti adapteri mogu da ti prošire upotrebljivost kartice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ISS 1 Napisano Januar 11, 2008 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Jos nisam imao problema sa svojim fuji S-5600 i XD od 256 mb ( + 60 GB dodatnog prostora za skladistenje slika i klipova )...cudi me da je par clanova izjavilo da " jede " kartice. No sam shvatio jos jednu stvar....mnogi mobilni telefoni podrzavaju slicne kartice, te kartice ponekad vozam u telefon pa onda u foto-aparat bez problema ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Januar 11, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan Sandisk, Kingston, pa ostali... Kingston je sve samo ne odmah iza SanDiska, ubedljivo najveci procenat reklamacija, daleko losiji po tome od recimo Apacer ili Transcend kartica. taj brend su profurali na nasem trzistu kompjuterasi pre desetak godina, posto je memorija bila solidna i ne previse skupa. prosek i nista vise od toga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Januar 11, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Ma nisam mogao da se sjetim ostalih, a da se ne ponavljam... A i fali mi "i"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Januar 11, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Od kad sam na digitali, samo SanDisk, imam 20-setak kartica i nikada ni jedan problem, nekada se napravi i po 1000 fotki u toku dana ! neke od kartica su "istrpele" i po 100.000 snimaka !!! moj savet SanDisk ultra II ili extreme III ili IV i naravno SanDisk citac kartica, citac je jako bitna stavka ne samo zbog brzine vec i zbog kvaliteta ! imam i Lexar firewire citac koji je navodno do j.... ! svako drugo kopiranje zajebe neku sliku ! to se desava na dva citaca i na svakom compu ! Sto se mene tice SanDisk ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 11, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam ja imao cast da u Srbiji koristim prvu digitalnu profesionalnu kameru Canon/Kodak DCS-520, jos davne 1999, dobio sam je dan pre NATO bombardovanja. E od tada koristim SANDISK, a koristio sam ranije i LEXAR koga nema na nasem trzistu, tako da sad imam sve SANDISK kartice i nikad ni jedan problem. Sto se tice citaca, ima dva, takodje SANDISK, jedan je USB, a drugi je Firwire 800. Oba su extra, s tim da je ovaj Firewire skup, oko 80 Eura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Novembar 22, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Citac kartica: Apacer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Novembar 22, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citac kartica: Apacer Apacer nije neka poznata firma, pa ako ti je bitno da citac uvek radi besprekorno, da ne pravi greske pri kopiranju, onda zaboravi tu firmu. Moja preporuka iz 10 godina iskustva sa citacima je samo Sandisk, pogledaj nesto od ovih modela pa izaberi sta ti najvise odgovara po ceni i mogucnostima: http://www.bmfoto.eu/shp_category.php?id=30 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Novembar 22, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan ok, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...