Jump to content

Moto Zajednica

Honda NSR125

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Honda NSR125 '99. god.

Kako im je ovo pošlo za rukom??? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rCxvnDGMDL4

I ja bih to želio uraditi na svojoj, moja je '99 godište, 2t motor i niti malo mi se ne sviđa zvuk. Auspuh je od honde 500cc ali nije puno pomogao, malo jest.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• zaludan, 383 postova

Prevedes rec autora koja glasi......Не чекић .. :) Прво ми одвртали крај само по ободу, а онда имамо ПР ојистоту пробио унутрашње преграде .. Само туззинг :)

• U prolazu, 5 postova

Hoće li to išta zntno utjecati na snagu i razvijanje brzine u lošem smijeru, jer pričao sam sa nekim ljudima koji se kao malo razumiju i kažu da je na 2t motorima auspuh pola mašine i da ga nikako ne diram.

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: Gilera Nexus 500, ZX6R

čoveče, šta ti radiš ???

Na 2t motoru bi da pobojšaš zvuk !!?? 0zbunjen.gif

Vrati original auspuh, a ne od neke četvorotaktne 500.

Imaće uticaj na snagu, i na rad motora, i ne znam ko ti dade motor a da te ništa ne nauči o njemu. 1hmm.gif

I ja sam i mlad i zelen, i nemam pojma puno, ali znam da 2t jednostavno ima takav zvuk i niko ga nije uspeo namestit da se lepo čuje. (kao neka litra "R" ili slično) 1neznam.gif

Ta sa snimka je ova novija četvorotakna, znači ona to može...

• U prolazu, 5 postova

Ajmo ovako, mrzim one nazovi pametne. Za video sam shvatio da je druga mašina kad sam par puta pregledao.

Dalje, zašto da vratim auspuh? Ako se na ovom auspuhu vozi već tri sezone bez problema, i bez problema nagura 140, zašto da ga vratim? Ja pojma nemam, informatičar sam, mehaničar ni blizu, al znam da neki koji su se javili vole da seru. Šta bi ja trebao na elektronika.ba? Podjebavat svakog tko dođe i posta nešto glupo? Ne, lijepo mu objasnim da ne ide tako. I još nešto, zvuk se može poboljšati, malo potražite auspuhe za 2t motore. Istina, jesu oni po 400€ ali se može. I još nešto za ove "pametne."

Ako nešto znaš, ili misliš da je tako. To ne znači da je to točno! Možeš znati da je nebo žuto, ali to nije točno, ti samo to znaš, ali je istina drugačija.

Pojedine koji su se javili treba automatski banovati sa foruma jer samo odbijaju ljude sa ovako kvalitetnih foruma.

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

Koliko ja vidim, niko ti nije nista lose rekao od tvog zadnjeg posta do ovog, dobro, Marko je bio malo grublji ali ti je ipak i objasnio zasto ne bi trebao korisiti 4t auspuh na 2t, tako da se tu ne bi trebao ljutiti. A ja sam ti rekao da je CBR, a ne NSR zato sto sam mislio da nisi skontao.

Svi znamo da su veci auspusi lepsi i svi bi radije lepsi zvuk na 2t masinama ali se ne moze, barem u nekoj vecoj meri. Da se moze, bili bi takvi fabricki.

A sa takvim napadackim stavom ces prvi popiti ban. Znaci smiri se, procitaj malo o svom motociklu, informisi se, i ko zna, mozda i nadjes nekoga ko radi auspuhe za 2t masine pa da ti napravi nesto da makar malo popravi zvuk, jer kao sto si i sam rekao, auspusi fensi marki kostaju uzasno puno.

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Kod 2t masina auspuh mora da rezonuje tj. da zvuk stvara silu potiska nazad ka motoru koja smanjuje izbacivanje nesagorenog goriva i poboljsava snagu motora. Kod 4t motora auspuh treba da pruzi sto manji otpor izduvnim gasovima jer inace gusi motor i to je poenta budzenja auspuha i prosirivanja na 4t masinama. Na 2t masinama treba jako dobro izracunati i napraviti auspuh inace se gube performanse i povecava potrosnja. Zvuk kao zvuk nikada nece biti kao kod 4t masina. Uvek ce biti ono ananananana naaa naaaaa itd1moto3.gif

• Podržavam 1

• U prolazu, 5 postova

u2020bullet tebi nisam ništa rekao. Ti si bio OK.

Ivane, ja ne znama te izraze pa ću se izražavati laički. Čitao sam ja nešto i tražio i gledao. Tu silu potiska kod 2t motora svara ono čudovište između auspuha i motora, TOčnije evo ovo http://www.btosports.com/Merchant2/graphics/00000007/PC_PlatinumPipe.jpg

Tako da meni ne znači ništa što sam zamijenio samo auspuh a to ostavio. To je barem moje mišljenje, jer mi motor ide perfektno.

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Da, taj deo se zove rezonator ili rezona. Mislio sam da si zamenio ceo auspuh i da si skinuo rezonu..ako si je ostavio onda mislim da je ok.

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

I ja isto mislio da si ceo zamenio, ako si samo top, mislim da ce biti ok.

I daj molim te ako mozes snimi taj zvuk, nikad nisam cuo 2t sa 4t topom.

• U prolazu, 5 postova

Snimit ću danas, nije neki poseban zvuk. Ali se lijepo čuje kad ga vozim nekih 130 pa pustim gas. Onda ima onaj zvuk ko da izbija svake sekunde plinove.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja