PICASOO MZ 425 Napisano Januar 23, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan E sada je sa ASPIRINOM fotka ekstra...SVAKA CAST Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Januar 23, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Uff, sreca pa si iskopao ovaj za 280, tesko bi bilo "navuci" onih 320 Sale, EF 50 1.4 nije macro Nervirate me vec sa tim kako je kit objektiv kanta, pokazacu Ti fotke sa tom "kantom" a neki dan sam se zainatio i ispred vikendice uradio iste fotke sa d300+kanta i D70s+18-135AFS pa tragaj za razlikama u svim uslovima prirodnog svetla. Ili je sve to "kanta"? nijednom nisam napisao da je kanta, vec da malo vredi verovatno si mislio na 300D [D300 je Nikon svemirski brod ] a razlike izmedju kit objektiva su sigurno male mada bih voleo da nam pokazes neku dobru fotku, pa bila napravljena i umazanim kitom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Januar 23, 2008 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, znam da nisi Ti pisao da je kit objektiv kanta, ja sam konfuzno dodao na citat a ne naglasavajuci da je rec o opstem a ne Tvom licnom stavu, moja greska. Bilo mi je simpaticno ono sa cenama pa sam napravio samo slagvort za poentnu koju je kasnije izvukao Mikka a sustinski svi spoznamo, pre ili kasnije. Uzgred, imam i pregrst fotki sa 300D (he, he, jos jedna moja greska) za koje me zivo zanima da mi kazes misljenje, opet sa "kantom" a ovde nit umem da nesto okacim, niti me nesto trza posebno kacenje fotki, uzivam da gledam lepe radove i upijam iskustva i komentare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Januar 23, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Copetov kolega iz Blica radi za novine sa upravo tim kit objektivom na Canon-u 20D ili 30D ne secam se, dakle sa EF-S 18-55mm f/ 3.5-5.6 .... Svi profesionalci ga zovu poklopac za aparat u pogrdnom smislu, ali da je jako los Canon ga ne bi koristio...zar ne? Cini mi se da u AXEL fotu taj objektiv kosta 50 etak eur. Opet, CRNAMRLJA je enciklopedija za temu Uvek je bilo koliko para toliko muzike, ali i losa muzika je muzika;) (PS Uhhh.... slikao sam golotinju i lepo ispade bash, ... al ovo je ozbiljan forum zar ne..nije za takve fotke ;D ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 23, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije sramota biti go....sramota je ukrasti, biti lopov.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D Stavljaj te slike nemoj da se zahebavas.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Januar 23, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Nije sramota biti go....sramota je ukrasti, biti lopov.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D Stavljaj te slike nemoj da se zahebavas.... Pa...ja sam GO na slikama ;D ;D ;D Xaxaxaxax salim se, ne smem ubice me zene. Dodj kod mene na kaficu ovi dana, obecao ssi mi pre 100 god da das savete, i da gledimo i analiziramo close up Eh treba mi i pozadina, ne mogu da radim na posteljini, softbox pod hitno da ne pravim kisobrane i kacim izolir trakom na stalak od ventilatora,,, ;D..treba da vidis tu komediju...da zaboravih, i paneli od pola cm stiropora 1mx50cm sa sve ruckom na poledjini , napravljenom od onog ruznog tamnog sirokog selotepa da malo reflektuju, .... mozda biK mogao da kupim zlatni auto lak pa da ga prefarbam, jedva cekam da vidim efekat..... Ipak, crno bela figura zene na crnoj pozadini je majka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Januar 28, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan AE LOCK..... dobra stvarka...sad se ovi fotografi smeju ......omogucava da se expozicija zakljuca na drugogm mestu od mesta fokusa..idealno za jake kontraste... Na prvoj slici je kolicina svetlosti zakljucana na poklopcu za objektiv a nakon toga se ukomponovala slika, tj podigao aparat. Aparat je izmerio kolicinu svetlosti na 2 oj prema monitoru pa je zato tamno sve okolo....Da ne izigravam ja ovde sveznalicu pored profesionalaca, mislim da je ovo naj korisnije nesto sto sam savladao do sada. Omogucava dobro exponiranje npr lica nasuprot svetlom nebu ili snegu , ili kompozicija u stanu do prozora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Januar 28, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan OVO NIKAKO NE POKUSAVAJTE KOD KUCE !!!!! Ne zato sto je opako dobro nego zato sto je opasno glupo ;D Pametnjakovic je nakon macro tent-a odlucio da se oproba i u pravljenju studijskog Soft Boxa, ne zato sto nema para vec zato sto je krelac. Elem evo par fotki kao sam napredovao i par fotki kao epilog. Sve to onako uvece posle posla ili vikendom (tu sam bogami vec dobrano 10ak sati bio iza aparata).... Epilog je lose svetlo, mnooogo sati rada, i ``onako`` fotke , ali, ogromno iskustvo...To mu dodje kao kad direktor Jata krene da radi na salteru pa polako napreduje ( i onda se uclani u stranku ;D il mu umre bogata tetka)...nekako m lsatko bilo da krenem iz pocetka,,,iz praistorije i da se brzo nadjem u 21 veku, odem i kupim hebeni softbox :-\ ....... ali nisam mogao da odolim.. 5 ili 6 slika je gotova postavka za fotkanje..posle su dosle neke GOLISAVE RIBICE ali to je vec neka druga pricca ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Januar 29, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Stos`mene tice - dosta, osim ako ne otkrijem da mi je zavesica na aparatu od zlata..jos samo ovih par fotki i odjavljujem se...vreme je za neke druge teme. Poludjeli dzukac na prvoj fotki je znak da vam je losh vid ;D ;D ;D Ova druga sa nebom u sumrak je ispred Hrama Sv. Save. Schmeisserova Stromovacca je u lepom sepia tonu odradjenim u Ph. Sh. Odo da se lecim od bolesti zavisnosti..... :-\ Aj Caos ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Januar 29, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan koliko je tebi dobrooooo ! ;D vracas me u dane mojih pocetaka ! uhhhh ! zar vec prodje 20g Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Januar 29, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan koliko je tebi dobrooooo ! ;D vracas me u dane mojih pocetaka ! uhhhh ! zar vec prodje 20g Cekaj, jel to sada znaci da ce Endurac da pravi slike kao ti tek za 20godina?!??! Endurac, batali posao. Nemas ti toliko vremena na raspolaganju ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Impuls 3 Napisano Januar 29, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Vrsac Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice Canon 50mm F1.8, evo sta je covek (neee, nisam ja) uslik'o uz Kenco extension tubes 68mm : Ne zovu ga dzaba "plastik fantastik". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Januar 29, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Odvratno.... (mic'im fotka je okej brateeeee, ali mic'im muva je ono kao bezveeeze) Fuj... Ništa ja tu ne verujem, radio je 3d Max ;D :P Šalu na stranu, svaka čast fotografu i opremi! (ali je i dalje odvratan motiv ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 29, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan da se ISECES...Odlicna! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Januar 29, 2008 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Kakovo stvorenje! :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Januar 29, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D Ne čačkajte MečkU!!!!! U starim zgradama na Vračaru ima buba rusa i ostalih stvorenja...... Mikko, nije sto si mi drug al najbolji si. Ono u studiu mi je bilo podsticaj a takve sitnice meni samo kao piramida sire perspektive. Xexexe i nije mi cilj da stignem Mikku, Copeta, gremlina, hitmena, mrlju il koga vec.,mora da bude mnogo dobrih fotografa, meni je samo cilj da budem brutalno dobar i da rayvijem polako svoj stil....J asam zaista poceo da dovodim ribice kuci sa 16, 17 godina ali nazalost nisam imao kontinuitet. vec su neke druge stvari rtada bile prioritet....To su stotine crno belih fotki koje i danas imam a zbog njih su neke od tih wanabe manekenki ili drugarica postale vise od drugarica... Just the beggining..... Mislim da cu u Axel foto po soft box i kisobran za studio...ne znam samo gde sve da smestim.... Druga bitna stvar je mala tajna , a to je sada javna tajna, imam dosta Mikkinih fotki kuci, i proucavajuci EXIF file, moze mnogo da se naucci :-* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 29, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jeli jesu tebe izbacili sa posla, pa sad imash vishak slobodnog vremena ? By the way, laze Mikka da je poceo pre dvadeset godina, ima makar duplo toliko.... ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Januar 29, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan By the way, laze Mikka da je poceo pre dvadeset godina, ima makar duplo toliko.. Jeli jesu tebe izbacili sa posla, pa sad imash vishak slobodnog vremena ? ;D ;D ;D ;D ;D Xexe logicno pitanje, ne na srecu naprotiv, sto vise radim, zaradim, sto sam vise na sudu to sam zadovoljniji, pa svaki slobodan trenutak popodne izbijem energiju kroz fotke. O vikendu da ne pricam. Sto se Mikkinih godina tice znam da mi necete verovati da je 83ce al eto...pokusajte. ;D Osedeo rano ;D PS za taj Canonov normalac 50mm 1.8 iako je plastikaner sam cuo da je odlican od vise ljudi, ukljucujuci i BJBpediju C,Mrlju. pritom je sa cenom od 85 eur NOV!!! extra povoljan. Uzecu ga verovatno ovih dana ali koliko je KeNco? Ako je cena blizu cene macro objektiva dal` se isplati.....? AXELfoto.com Canon EF 50mm f/1.4 USM Portretni objektiv profesionalnih performansi i izrade. 315 € Extender EF 2x II Telekonvertor uvećanja 2x. 280 € EF 100 2.8 Macro Vrhunski Canon makro objektiv. 100mm žižna daljina i otvor blende 2.8. 490 € ;D ;D ;D Extender EF 1.4x II 280 € Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Januar 29, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan extenderi koje pominjes sluze za povecanje zizne daljine a ne za macro tebi trebaju `extension tube` a za canon to u axelfoto nema a koliko znam ni u gradu kenko tube [3 komada komplet] su oko 110e kad dodju ovamo, cimaj gurua ako se odlucis na walser[et]sezampro.yu ili 063 10 72 650 za normalac ti vec rekoh, proveri kako fokusira na tvom aparatu pre nego ga uzmes, opticki je dobar, a sve ostalo je ispod proseka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Januar 29, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan extenderi koje pominjes sluze za povecanje zizne daljine a ne za macro tebi trebaju `extension tube` a za canon to u axelfoto nema a koliko znam ni u gradu kenko tube [3 komada komplet] su oko 110e kad dodju ovamo, cimaj gurua ako se odlucis na walser[et]sezampro.yu ili 063 10 72 650 za normalac ti vec rekoh, proveri kako fokusira na tvom aparatu pre nego ga uzmes, opticki je dobar, a sve ostalo je ispod proseka. Pa da , nisi me skontao, extension tube i pominjem, kao sto je IMPULS pomenuo u prethodnom postu> (Sto se tice Canon 50mm F1.8, evo sta je covek (neee, nisam ja) uslik'o uz Kenco extension tubes 68mm ) sto se extendera tice, Za sada je i ovaj polu nikakav 80-200mm sasvim dovoljan zum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Januar 30, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan brzi mi prsti od pameti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Januar 30, 2008 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan ... Ja sam zaista poceo da dovodim ribice kuci sa 16, 17 godina ali nazalost nisam imao kontinuitet. vec su neke druge stvari rtada bile prioritet....To su stotine crno belih fotki koje i danas imam a zbog njih su neke od tih wanabe manekenki ili drugarica postale vise od drugarica... Pripazi malo sto se dovodjenja tih 16, 17 godina devojcica tice, da ne zavrsis u cjorki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Januar 30, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ... Ja sam zaista poceo da dovodim ribice kuci sa 16, 17 godina ali nazalost nisam imao kontinuitet. vec su neke druge stvari rtada bile prioritet....To su stotine crno belih fotki koje i danas imam a zbog njih su neke od tih wanabe manekenki ili drugarica postale vise od drugarica... Pripazi malo sto se dovodjenja tih 16, 17 godina devojcica tice, da ne zavrsis u cjorki. ...i ja sam tad imao 16,17 godina ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Januar 30, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan ... Ja sam zaista poceo da dovodim ribice kuci sa 16, 17 godina ali nazalost nisam imao kontinuitet. vec su neke druge stvari rtada bile prioritet....To su stotine crno belih fotki koje i danas imam a zbog njih su neke od tih wanabe manekenki ili drugarica postale vise od drugarica... Pripazi malo sto se dovodjenja tih 16, 17 godina devojcica tice, da ne zavrsis u cjorki. ...i ja sam tad imao 16,17 godina ;D ;D ;D Cccccc...skim se ja družim kukala mi majka.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 961 Napisano Januar 30, 2008 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ... Ja sam zaista poceo da dovodim ribice kuci sa 16, 17 godina ali nazalost nisam imao kontinuitet. vec su neke druge stvari rtada bile prioritet....To su stotine crno belih fotki koje i danas imam a zbog njih su neke od tih wanabe manekenki ili drugarica postale vise od drugarica... Pripazi malo sto se dovodjenja tih 16, 17 godina devojcica tice, da ne zavrsis u cjorki. ...i ja sam tad imao 16,17 godina ;D ;D ;D Cccccc...skim se ja družim kukala mi majka.... ;D Xexexex cuti ti, da ne bik postavio onu fotku one vrh sisate plavuse sto ti je nabila 3/4 jezika u uvo ;D Sto smo slikali znas vec gde ;D cccccc.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...