Mikka 431 Napisano Januar 13, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan opaaa !!! ;D ;D ;D bravo ! a sad da vezbas svaki dan po 500 komata !!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano Januar 13, 2008 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala narode na pohvalama, narocito od profana, nadam se da ce doticni ;D znaju koji su, da me pozovu u studio i pokazu one cake za koje im kukumavcim vec evo drugu godinu :0 WUSSYS ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Januar 14, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ides u P...... ;D PA DODJI VISE ! jel' ti treba specijalna pozivnica ! ;D ali, znas kako ide sa zanatima ! prvo burek pa sve ostalo !!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Januar 14, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan E da, WUSSY !!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano Januar 14, 2008 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da mi treba pozivnica , ne specijalna ali normalna, necu da upadam ko padavicar.... haah juce mi rece ortak za burek advokaturu, ulazis u kancelariju takos to burek drzish ispod pazuha a jogurt visoko u ruci. Burek da bude topao, a jogurt da ostane hladan na visini hahahahah ;D ;D ;D Malo sam experimentisao bez blica:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 14, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Hehehe, zvezda je rodjena :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Januar 14, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan [off]Endurac, meni je Bg zoo vrt bolna tacka i fotke odande mi je bas tuzno da gledam bedak je slikati pticu ili divlju macku u kavezu[/off] elem, igraj se, vezbaj, sada imas dobar aparat sto se tice predjasnje price oko baterija, [kineske] Triax litijumske baterije su provereno dobre, koristio sam ih u EOS 350D, Nikon D200, Sada u Canon 40D, kao i najmanje dvadesetak kolega fotografa koje znam licno i nikakvih znacajnih problema nije bilo u poslednje dve godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano Januar 17, 2008 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Die fotomodel und der professor im studio:) - Mina und dr. Mikka:) Moj prvi studijski snimak:) Mina imas cokoladicu ;D (sto si lepo ispala). Bez blica, oktagon (softbox), f5,6 - 1/25 sec. Manual settings. ISO 800. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Januar 17, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan To Edurac sokole! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano Januar 21, 2008 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Na redu j makro fotografija... 1. je trebalo napraviti macro studio (macro box ili macro tent), potrebno > kutija, papir ili bela providna folija da bi svetlost bila difuzna tj da se ne bi pravile ostre ruzne senke itd a da izvor svetla moze biti blizu, a svetlo , po potrebi haloheno, obicno, flash itd... (Ko hoce vise da zna o makro fotografiji ima dosta na netu - nadams e da kolege profesionalci nece imati nista protiv sto sam zagrebao ovu temu). 2. Nakon izrade u kucnoj atmosferi, koja je trajala oko sat vremena , ispucao sam 200 ak fotkica. Zakljucak, nisam zadovoljan jer je za ovu vrstu fotograije neophodan dobar, po mogucstvu makro objektiv a ja sam radio sa poklopcem za aparat sto bi Mikka rekao, ali u rukama Mandusica vuka, kako stara poslovica kaze, svaka puska bice ubojita, i nije lose bilo, a drugo, nisam imao stalak bez koga se zaista ne moze jer se koriste obicno sledeca podesavanja pa je kamera shake opasnost, a drugo ipak je daleko ugodnij raditi sa stalkom. ISO je uglavnom oko 100 , 2oo zbog ostrine a ja sam zbog slabog svetla morao da idem u rasponu od 400 do 800 iso f oko 10ak ili veca zbog depth of field DOF ili dubinske ostrine, osim ako ne zelite neki umjetnicki dojam.... oko 1/10 brzina zatvaraca Sve ovo navedeno se naravno menja u zavisnosti od vasih zelja. Pola slika j bilo mutno jer nisam STALAK ;D, a brz zatvaraca od preko minuta pravi blur. Trece, falio mi je flash pa sam bio prinudjen da koristim samo reflektor ODOZGO. Cim ispravim greske postavicu nove fotke pa da kompletiramo ovaj skroman test..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Januar 21, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan E, a šta je ovo poslednje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 21, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ova sa "izrabljenom" kutijom Aspirina je fantasticna. Ne samo kao fotka vec kao kompozicija uopste...samo da je jos malo svetla, uf, uf...bila bi k'o bombona!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Januar 21, 2008 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan He he...a shto ne slikash i "one druge" lekove...! Lep rad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Januar 21, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan Endurac, planiras stock vidim ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano Januar 21, 2008 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan E C.Mrljo pitanje za tebe s obzirom na tvoje enciklopedijsko znanje....za moj 58 objektiv, nasao sam fujijama MACRO 46x lens , metalni dodatak, navoj...oko 2500 din...sta mislish? Zonerica nova 1000 dinara, zao mi je da dajem toliko, imash visska? Ima vremena za skuplju opremu, nazalost. Upravo sam uzeo stalak za macro, sa mogucnoscu podesavanja nagiba, tripod, mali. Slikacu veceras postavku. PS Normalac ali ozbiljan jurim, 50mm, ako naleti javni. Znam da imate u AXEL-u plasticnjake za 50 eur al to nije to jel....? Nisi vise u AXEL-u? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano Januar 21, 2008 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ah da, zaboravih, Ceshe to je pustinjski kamen iz Sahare, oblikovan udarima vetra, peska i slicnim erozijama.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novajlija 2 Napisano Januar 21, 2008 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Ah da, zaboravih, Ceshe to je pustinjski kamen iz Sahare, oblikovan udarima vetra, peska i slicnim erozijama.... ..kamen popularno zvan " pustinjska ruza" ; super su fotografije! Dodjoh na ovaj forum zbog motora, a polako krecem da oboljevam od foto-virusa.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 21, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znao sam da nece moci da se zivi od tebe.... ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1877 Napisano Januar 21, 2008 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dodjoh na ovaj forum zbog motora, a polako krecem da oboljevam od foto-virusa.. 1+ ima da prodam motor da kupim neki ovako dobar aparat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano Januar 21, 2008 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Dodjoh na ovaj forum zbog motora, a polako krecem da oboljevam od foto-virusa.. 1+ ima da prodam motor da kupim neki ovako dobar aparat Aparat je vrlo vrlo pristojan, negde na pola puta ka pravom profi DSLR-u, zamenjivi EF-S objektivi, ali opet, samo 6.3 Mpix, osnovni objektiv (kit) je kanta itd. Dakle teba uloziti. Moj zakljucak je da za brzu extra kvalitetnu fotografiju u hobi klasi, za foto entuzijaste vise pasu pro zumeri tipa fuji s 5500 koji sam imao (postavljam slike ispod) pa 6500 i 9600 da ne pominjem. To su masincine sa odlicnom optikom, rucnim zumom i extra slikom, drugo z razliku od dslr a odmahna ekranu vidite kako ce slika da ispadne. 300 D ima pregrst funkcija, ali opet nije ni proneti canonu D5 ili D1 mark 2 i 3 sn itd...o ovome ce vec nasi profesori da pricaju a ne ja. Canon EOS 1D Canon EOS 300D / Digital Rebel / Kiss Digital Body type and material Magnesium alloy shell over diecast aluminium frame, anti-slip fake leather Plastic Body build quality Excellent Advanced amateur level. Body colour Black Silver; some available in limited edition black Lens mount type Canon EF Canon EF-S (also compatible with Canon EF lenses) Lens mount material Stainless steel Stainless steel Dimensions (width, height, depth) 156 x 157.6 x 79.9mm 142 x 99 x 72.4mm Relative size Big Small Weight 1250g (battery 335g) 560g Weatherproofing Extensive None Flash weatherproofing with supported flash units Exposure settings Canon EOS 1D Canon EOS 300D / Digital Rebel / Kiss Digital Basic (icon) modes None Full auto, portrait, landscape, macro, sports, night portrait, and flash off Program AE (P), aperture priority (Av), shutter speed priority (Tv), and manual (M) modes P, Av, Tv, M, DEP P, Av, Tv, M, A-DEP Metering types Evaluative, partial, spot, multispot, centre-weighted averaging Evaluative, partial (via AE lock button), centre-weighted averaging (in manual only) Manual selection of metering types Yes No. Metering type determined by shooting mode used. Evaluative metering zones 21 35 Partial metering size 13.5% 9% Spot metering size 3.8% of selected point n/a Multi-spot metering Yes No Manual exposure metering Yes Yes Manual exposure metering display Simulated matchneedle Simulated matchneedle Metering (not autofocus) range at 20°C, ISO 100 EV 0-20 EV 1-20 DEP or A-DEP DEP A-DEP Shiftable DEP mode No Exposure setting increments 1/2 or 1/3 stops 1/3 stop increments (plus 1/2 stop if hacked) Exposure compensation increments 1/2 or 1/3 stops 1/3 stop increments (plus 1/2 stop if hacked) Auto-exposure (AE) lock Yes Rear button Single-shot AE/AF lock retention (keep shutter release halfway) Yes Multiple exposures No No Auto exposure bracketing (AEB) +/-3 stops in 1/3 stop increments +/-2 stops in 1/3 stop increments (plus 1/2 stop if hacked) Tv/Av safety shift to reduce overexposure No ISO safety shift Camera shake warning Stop-down metering for manual-only lenses Yes Yes ISO (film speed/sensor sensitivity) Canon EOS 1D Canon EOS 300D / Digital Rebel / Kiss Digital Manual ISO range ISO 200-1600; can be expanded to ISO 100 and 3200 ISO 100-1600 (plus 3200 if hacked) DX-encoded ISO range (film only) Automatic ISO selection in icon modes (digital only) 100, 200 or 400 Always displays ISO setting in viewfinder Yes No Displays ISO setting in viewfinder when ISO button pressed No No Focus Canon EOS 1D Canon EOS 300D / Digital Rebel / Kiss Digital Autofocus points 45 (area) 7 Additional “invisible” AF points No No Cross sensors 1 Autofocus modes One-shot AF, AI servo AF, AI focus AF, manual focus One-shot AF, AI servo AF, AI focus AF, manual focus Manual selection of AF modes Yes No (unless hacked). AI Focus AF is used in full auto, P, Tv, Av, M, flash off. One shot AF is used in portrait, landscape, macro, night scene, A-DEP. AI Servo AF is used in sports mode. AF limit of linear sensors 5.6 5.6 High precision limit of cross sensor(s) 2.8 Focus point illumination Yes, illuminated rectangles Yes, red dot Autofocus speed Fast Reasonable Eye control focus (ECF) No No Autofocus beep confirmation AE lock button can lock focus separately (sometimes known as CF 4) Yes No Dedicated rear-panel autofocus start (AF-ON) button Low-light autofocus abilities (AF working range) at 20°C, ISO 100 EV 0-18 EV 0.5-18 Manual autofocus micro-adjustment IS (image stabilization) compatible Yes Teleconverter (TC) compatible Yes Tilt-shift (TS-E) lens compatible Yes EF-25 (25mm extension tube) compatible Yes Yes Kao stepenik, a ja ga tako shvatam, odlican je izbor. Sa FUJI 5500 iz 2007: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Januar 22, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan ako mislis na macro close-up lens, a bice da je to, batali, bacanje para, narocito od tako loseg proizvodjaca kao sto je Fujiyama [koja apsolutno nikakve veze nema sa Fuji-jem] ako vec pricamo o ekonomocnom nacinu za macro fotografiju, bolje da pazaris prsten koji ce ti omoguciti da ispred tog sadasnjeg objektiva stavis obrnuti neki drugi objektiv, ili extension tube [odmice postojeci objektiv od aparata, skracujuci minimalnu daljinu za fokus] zasto ne preporucujem close up lens? pravi distorzije, pojacava opticke anomalije [aberacije, color shift itd...] zonerica za kit objektiv se inace i ne isporucuje a da li se isplati dokupiti je, ne znam, obzirom da sam objektiv malo vredi. Canon EF 50 1.8 nov kosta oko 80, verovatno si mislio na neki polovan, a kako tamo vise ne radim ne znam koliko se krecu takvi. taj objektiv jeste lose izrade ali je i jako jeftin a opticki uopste nije los, nasuprot. problem sa njim je sto sa jeftinijim EOS telima cesto ume da masi fokus pa ga treba probati pre kupovine EF 50 1.4 je druga prica ali kako kosta oko 320, to je sasvim druga klasa i o tome cini mi se ne pricamo sada. postoji jeftina varijanta za macro objektiv, Sigma 50 2.8, opticki odlican. [oko 280e] sta god radio, imaj na umu da je kod macro fotografije osvetljenje glavni problem posto je dubinska ostrina jako jako mala i mora se zavrtati blenda, sto zahteva jako puno svetla. kada je kratka zizna daljina, sam objektiv [npr. 50mm] ti zaklanja deo svetlosti... da ne davim dalje pozdrav E C.Mrljo pitanje za tebe s obzirom na tvoje enciklopedijsko znanje....za moj 58 objektiv, nasao sam fujijama MACRO 46x lens , metalni dodatak, navoj...oko 2500 din...sta mislish? Zonerica nova 1000 dinara, zao mi je da dajem toliko, imash visska? Ima vremena za skuplju opremu, nazalost. Upravo sam uzeo stalak za macro, sa mogucnoscu podesavanja nagiba, tripod, mali. Slikacu veceras postavku. PS Normalac ali ozbiljan jurim, 50mm, ako naleti javni. Znam da imate u AXEL-u plasticnjake za 50 eur al to nije to jel....? Nisi vise u AXEL-u? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Januar 22, 2008 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ...... EF 50 1.4 je druga prica ali kako kosta oko 320, to je sasvim druga klasa i o tome cini mi se ne pricamo sada. postoji jeftina varijanta za macro objektiv, Sigma 50 2.8, opticki odlican. [oko 280e]............ Uff, sreca pa si iskopao ovaj za 280, tesko bi bilo "navuci" onih 320 Nervirate me vec sa tim kako je kit objektiv kanta, pokazacu Ti fotke sa tom "kantom" a neki dan sam se zainatio i ispred vikendice uradio iste fotke sa d300+kanta i D70s+18-135AFS pa tragaj za razlikama u svim uslovima prirodnog svetla. Ili je sve to "kanta"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Januar 22, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ...... EF 50 1.4 je druga prica ali kako kosta oko 320, to je sasvim druga klasa i o tome cini mi se ne pricamo sada. postoji jeftina varijanta za macro objektiv, Sigma 50 2.8, opticki odlican. [oko 280e]............ Uff, sreca pa si iskopao ovaj za 280, tesko bi bilo "navuci" onih 320 Nervirate me vec sa tim kako je kit objektiv kanta, pokazacu Ti fotke sa tom "kantom" a neki dan sam se zainatio i ispred vikendice uradio iste fotke sa d300+kanta i D70s+18-135AFS pa tragaj za razlikama u svim uslovima prirodnog svetla. Ili je sve to "kanta"? Drugari, sve je to dobro ! neki fotografi su izgradili karijeru slikajuci sa raznoraznim kantama, poenta je u trenutku, senci, atmosferi i emociji !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano Januar 23, 2008 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Evo par kanti sa nesto boljim svetlom i stativom (i finaly got small fuckin tripod ;D ;D ;D). Sad sam mogao da se igram sa vecim otvorima blende i obrnuto, da menjam DOF, a stativ je majka, tako da je ostrina povecana, nema camera shake-a a expozicija moze biti beskonacna prakticno. Kutija dobro radi, ima brdo stvari jos da podesim ali mislim da sam na dobrom putu. Mislim da ce sledece da budu kapljice vode nasuprot nekoj dobroj pozadini, s obzirom da nemam nekki macro lens pokusacu da nabijem macro dodatak za lens...itd itd.... Aspirin je vec bolji...... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano Januar 23, 2008 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Gremlin me vec sanja... a i Mikka takodje (doduse i ja njega ;D ;D ;D) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...