Jump to content

Moto Zajednica

dali je izvodljivo

Recommended Posts

• XL, 460 postova
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA XL200R, HONDA SH125i

Чисто сумњам да је на неки лак начин изводљиво. Од свега тога ћеш најлакше доћи до самог анласера - http://www.xlversand.de/shop/product_info.php?info=p1128_Anlasser.html

али сад преправити - тј. направити носач за исти и модификовати мењач (замајац), тешко. Лакше ћеш доћи до половног агрегата са све фабричким анласером него га сам буџити :). Каже наш народ: мани се ћорава посла, већ седи на њ' и возииииииииии....

Поз

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6361 postova
  • Motocikl: CRF300L

Izvodljivo jeste, ali bez ogromnih prepravki nije. Bolje kupi stitnik za cevanicu i skaci po kurbli, taj motor nije pravljen za konfor, nego za prave muskarce :)

• Drug član, 2996 postova
  • Motocikl: FleXeR

Imas i gotove kitove za to. Ja sam imao XR 650 R. Cena kita je astromska. Odustani. Pogotovo uradi sam varijanta. Za jedan cil ti treba JAAAK analse i JAAAK akumulator i obavezno AUTOMATSKI dekompresor.

Meni je samo bio problem da upali u sumi umoran, blatnjavih cizama.....

• XL, 460 postova

...kupi stitnik za cevanicu i skaci po kurbli, taj motor nije pravljen za konfor, nego za prave muskarce :)

Eх, да, овакви коментари стварно човеку дају до знања какав је то мотор... И још једна ствар, негде сам прочитао, да су ти пређашњи модели имали велику ману - мануални декомпресор. Ако га не активираш, 'ладно ломи цеваницу  :-\

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: TDM 4tx

Izvodljivo jeste, ali bez ogromnih prepravki nije. Bolje kupi stitnik za cevanicu i skaci po kurbli, taj motor nije pravljen za konfor, nego za prave muskarce :)

Prava istina, i ja sam se razmishljao o prepravci ali sam shvatio da ne bih imao gde nogu da stavim pa sam lepo kupio shtitnik za cevanicu, nauchio da kurblam ko zmaj, i sad palim ko blesav i bez shtitnika.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ma sta ce ti alnaser ,kurbla ima svojih cari,a i kad znas da palis na kurblu nije tesko upaliti motorce,jes kad nece da pali da je malo muka ali nije to tesko ;Dnaravno jako je bitno da ti dekompresor pravilno radi i da znas da pravilno zakurblas

• Enduraš, 6361 postova
  • Motocikl: CRF300L

Pre par godina bratu se ugasio XT600 koji je imao samo kurblu u nekom jarku na +40C. Niti moze da ga izgura, niti ovaj hoce da upali, niti ima hlada u blizini. Hteo je da dobije toplotni udar. Nikad nisam cuo nekog da psuje neki motor kao on tada tu yamahu :)

• Zainteresovan, 577 postova

dali je izvodljivo

jeste

;D ;D ;D ;D ;D

malopre pricam sa Batom (iksel), i kazem mu, ja bih da skinem anlaser i akumulator, i drugi karburator, i pola namotaja sa alternatora, i... mislim... sto vise delova, vise ce se kvari jel da?  ;D

a ti oces da ubudzujes jos delova  ;D

kad si kupovo XL Hondu, trebo si da kupis, ko Bata i ja, XL600RM, ili XL600LM, jer su one jedine imale i kurblu i anlaser!

stvarno, mislim da ti je jeftinije i za lovu, i za zivce, i za vreme, da nabavis agregat od RM/LM, nego da budzis ( prepravljas polublok, deklu, pravis nosace, osovine, zupcanike, menjas struju, pa releji, pa akumulatori, pa.., -a tek cena, -A TEK CENA!!!.

ali pazi!!! ne mozes samo zameniti levi polublok i levu deklu gde je nosac anlasera i prenos, i prisljamciti to na tvoj agregat, jer RM/LM agregati nisu isti sa obicnim R, a opet, nisu isti ni sa XR-om.

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

imao sam nekad XL600R i svi su mi tad govorili da je masina ista kao u dominatora mada mislim da nije ali znam da i dominatora ima kombinovanih i na kurblu i na alanser pa pogledaj da li nesto mozes tako kombinovati, mislin sa dominatorom

samo se ti nauci da kurblas

kad smo vec kod kurblanja, ajde lepo nek napise ko zna, iz licnog iskustva, kako najbezbolnije upaliti 4T jednocilindrase vecih zapremina sa kurblom!

pretpostavimo da su ventili, dekompresor, paljenje i karburacija podeseni kako valja.

znaci cista fizikalija, kako namestiti klipan, gde ga namestiti, kako osetiti gde se nalazi,...

po ovakvom vremenu/podlozi zakljucujem da je gurka VESELA  ;D

• XL, 460 postova

samo se ti nauci da kurblas

kad smo vec kod kurblanja, ajde lepo nek napise ko zna, iz licnog iskustva, kako najbezbolnije upaliti 4T jednocilindrase vecih zapremina sa kurblom!

pretpostavimo da su ventili, dekompresor, paljenje i karburacija podeseni kako valja.

znaci cista fizikalija, kako namestiti klipan, gde ga namestiti, kako osetiti gde se nalazi,...

po ovakvom vremenu/podlozi zakljucujem da je gurka VESELA  ;D

Ево на овом доле сајту један пример XR-a (додуше новије серије од 650 куба) и како се исти пали са све курблу. Инструкција почиње од неке 55-е секунде...

Поздрав браћо, па да закурбламо што скорије једну  ;D

Evo boskegsxr, prevod postupka za XL600 koji mi je poslao kolega od preko bare:

povuci dekompresor i lagano po kurbli 3-4 puta BEZ gasa,

pusti dekomp. i zakurblaj jos jednom dok ne osetis jak otpor, to je GMT,

zatim povuci dekomp. i kurblom pomeri klip veoma malo, TEK da predje GMT, pa pusti dekomp.,

sada puvuci sauh i sutni je JAKO i BEZ gasa ( ovo BEZ gasa je veoma vazno),

kladim se da ce da prihvati odmah, ako ne, ponovo sve iz pocetka.

Ako ne prihvata, mozda si je zadavio okrecuci gas greskom, onda povuci dekomp. i kurblaj ko blesav, bez sauha, da bi iscistio i poceo opet. Ovo je za hladan motor.

Za vruc, bez sauha i sa MALO gasa, i snazan sut.

Lik koji ovo pise ima 60 kila i pali svoju bez problema, tako da je verovatno lako.  ???

E, da, i upozorenje, ako dajes gas hladnoj masini sa sauhom, sutnuce ona tebe, i bolece.  :-[

nadam se da ce pomoci, a i ja pocinjem da vezbam, olenjilo me 'magicno dugme'  ;D

,kurblu polako gurkati do pred kraj ,tako da klip dodje u GMT stisnuti dekompresionu rucicu zakurblati do dna kurblu motor ce da upali odma, pustiti dekompresionu rucicu.

,kurblu polako gurkati do pred kraj ,tako da klip dodje u GMT stisnuti dekompresionu rucicu zakurblati do dna kurblu motor ce da upali odma, pustiti dekompresionu rucicu.

pa valjda prvo pusti rucicu pa zakurbla  ???mislim prvo ga natera u gmt sa pretisnutom rucicom,pa je pusti pa tek onda pali,,jer sa pretisnutim dekompresorom motor nemoz da radi/ da nabije kompresiju jer pretiska izduvni ventil/ a kamoli da pali ;)

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Prvo dao TZR-a za Keewaya, pa onda njega za MTX-a, pa onda njega za ZX-6R i das, pa onda nju za Spedfighta i dobijes doplatu i sad ovo?

Ako ti u poslednjih nekoliko meseci nisi izmenjao motore onda nije niko!

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Znam brate, znam sta je to tvoje "malo duze". ;D

Tako si rekao i za TZR-a i za Mtx-a i za Ninju, jedino nisi rekao za Keewaya i Speedfighta.

pa mislim da se neke stvari podrazumijevaju , zasto da opisujem u tancine poenta je da se on pali najbolje tako sto mu klip steras pred sam vrh GMT I ONDA KRES jesaM LI U PRAVU

pa mislim da se neke stvari podrazumijevaju , zasto da opisujem u tancine poenta je da se on pali najbolje tako sto mu klip steras pred sam vrh GMT I ONDA KRES jesaM LI U PRAVU

pa jesi bio donekle u pravu,,nekima koji neznaju moras opisati do detalja ;)jer ako ga bude palio sa stisnutim dekompresorom nikad ga nece upaliti, ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja