peconi 536 Napisano Jul 24, 2013 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750S Prijavi odgovor kao problematičan Sredinom avgusta krecem na put do Rusije sa jos dva prijatelja sa ciljem dolaska na bike show nocnih vukova u Volgograd 23. avgusta. Planirana je ruta od oko 7-8000 km, prolazeci kroz Madjarsku, Slovacku, Poljsku, Belorusiju, Rusiju ( preko Moskve ili cak mozda Sankt Peterburga do Volgograda) i nazad, preko Ukrajine, Moldavije i Rumunije. To je neki plan za sada, mozda dodje do jos nekih promena. Kad budem znao tacnu rutu i kojim se tacno putevima ide, postavicu ovde. Ako neko ima predlog ili savet sta treba obavezno obici i kojim putem ici ili koji put i mesta izbegavati, bio bih mu veoma zahvalan. Ukoliko ima neko sa foruma ko ove godine planira slicnu rutu, ili neko ko zivi u zemjama kroz koje prolazimo, znacio bi svaki kontakt, da se nadjemo jedni drugima na putu, i popijemo po koje pivo. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17047 Napisano Jul 24, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Takođe planiram da u tom periodu budem u Sevastopolju i Volgogradu (ako bude vremena i para u planu je i Moskva). Planirano je da krenemo troje, sa dva motora (sa mnom ide i supruga kao suvozač), a moguće je da krene i jedan auto sa još tri drugara. Plan je da idemo od Niša do Bukurešta (zbog vize kroz Moldaviju), da prenoćimo u Galati i da onda produžimo prema Odesi (obalom Crnog mora). Noćenja predviđena u kampovima.(nosimo šatore i opremu). Zadržavanje par dana u Sevastopolju (uz obilazak Jalte, ....). Zatim put do Volgograda. Nakon okončanja bike showa sledi put do Moskve (ukoliko nam bude ostalo dovoljno vremena i para), a zatim povratak (preko Kijeva). Ukoliko budemo "knap" sa parama ili sa vremenom sledi povratak putem kojim smo i došli (preko Moldavije), samo što ne bi smo svraćali ponovo u Sevastopolj. Planirano da krenemo između 12. i 14. avgusta. Drugar koji ide drugim motorom već je bio prošle godine u Sevastopolj i poznato mu je šta, kako, gde , .... Ja upravo pripremam (kompletiram) opremu. Javi se slobodno oko bilo kakvog dogovora ili pomoći (ako mogu da pomognem). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limenko 132 Napisano Jul 24, 2013 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Bar Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100 Prijavi odgovor kao problematičan Takođe planiram da u tom periodu budem u Sevastopolju i Volgogradu (ako bude vremena i para u planu je i Moskva). Planirano je da krenemo troje, sa dva motora (sa mnom ide i supruga kao suvozač), a moguće je da krene i jedan auto sa još tri drugara. Plan je da idemo od Niša do Bukurešta (zbog vize kroz Moldaviju), da prenoćimo u Galati i da onda produžimo prema Odesi (obalom Crnog mora). Noćenja predviđena u kampovima.(nosimo šatore i opremu). Zadržavanje par dana u Sevastopolju (uz obilazak Jalte, ....). Zatim put do Volgograda. Nakon okončanja bike showa sledi put do Moskve (ukoliko nam bude ostalo dovoljno vremena i para), a zatim povratak (preko Kijeva). Ukoliko budemo "knap" sa parama ili sa vremenom sledi povratak putem kojim smo i došli (preko Moldavije), samo što ne bi smo svraćali ponovo u Sevastopolj. Planirano da krenemo između 12. i 14. avgusta. Drugar koji ide drugim motorom već je bio prošle godine u Sevastopolj i poznato mu je šta, kako, gde , .... Ja upravo pripremam (kompletiram) opremu. Javi se slobodno oko bilo kakvog dogovora ili pomoći (ako mogu da pomognem). Srećno putujte,možda se vidimo u Rumuniji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Jul 26, 2013 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Po najavama rekao bih da ce biti dobro u Volgogradu, jer pored moto-bike-showa je I proslava godisnjice oslobodjenja od fasizma. Nego, koliki vam je budzet za jedno ovakvo putovanje? Ja kad planiram racunam od 80-100e po danu, a ovo je prilicno dugo putovanje.S druge strane, kampujete I mislim da je tamo malo jeftinije gorivo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17047 Napisano Jul 26, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Po najavama rekao bih da ce biti dobro u Volgogradu, jer pored moto-bike-showa je I proslava godisnjice oslobodjenja od fasizma. Nego, koliki vam je budzet za jedno ovakvo putovanje? Ja kad planiram racunam od 80-100e po danu, a ovo je prilicno dugo putovanje.S druge strane, kampujete I mislim da je tamo malo jeftinije gorivo... Planiramo da budemo na putu 15-18 dana i da prevezemo po 5.500-6.000km. Uglavnom bi smo na putu kampovali (8-10 evra dnevno) a u Sevastopolju i Volgogradu kampovanje se ne naplaćuje. Ovi koji su već išli tamo kažu da je dovoljno imati za trošak 1.000-1.200 evra. Ja idem sa suprugom pa računam još 300-400 plus. Svakako treba imati i neku rezervu za "Nedaj bože". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Jul 26, 2013 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan OK. Tu cifru sam I mislio. Srecan put I dobar provod. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2677 Napisano Jul 26, 2013 Drug član, 1224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Zikooooo srecan put, i pazi na dragu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17533 Napisano Jul 26, 2013 Integrisan, 8335 postova Prijavi odgovor kao problematičan Žile, kada vec plaćate skupe moldavske vize, obavezno spavajte u Kišnjevu, pa kroz zeleni koridor za Odesu. To je superiorna ruta u odnosu na obalu Crnog mora. Rekao bih "lepo se provedite", ali provod vam je zagarantovan. Inace, u odesi ce vam biti tesko za kamp, osim debelo van grada... PS: i poseta moldavskoj vinariji "Milesti Mici" je obavezna! Za sad me poslušaj, a posle ćeš me spominjati po dobru ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peconi 536 Napisano Jul 31, 2013 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750S Prijavi odgovor kao problematičan Ziko, mi na putu ka tamo prolazimo kroz Sankt Peterburg i Moskvu, ali se u svakom slucaju vidimo u Volgogradu, drago mi je sto ide jos neko sa foruma. A za nazad smo planirali Odesa-Galati-Ploiesti-Pitesti pa preko transfagarasana ka Aradu, prezivecemo nekako taj deo uz obalu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...