Jump to content

Moto Zajednica

Sprint grizzy 125 regler

Recommended Posts

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Izgleda da je 'crkao' regler. Gde ima da se kupi regler za sprint grizzy 125 ccm? Ne puni alumulator a pali na kiks i normalno radi ali napon na klemi za punjenje akumulatora je 0,8v. Da li je neko pokusao da rastavi regler ili je ceo zatopljen. Sta da radim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Juce narucio. Danas stiglo, iz Temerina, Sky team. Cena 1800 din. Sve pohvale.

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: vespa pk 50 xl

Kad se vec pominje regler, ajd da i ja upitam za moj problem, posto je isto sprint u pitanju, ali exactly. Na njemu je nekada bio regler originalan, sa cetiri izlaza i ovako je izgledao: http://www.motobikeshop.rs/product/regulator-napona-cpi-sa-4-izlaza_AC180351.aspx.

Kada je taj regler crkao, narucio sam preko limunda regler isto sa cetiri izlaza, gde je lik tvrdio da ovaj pase za vecinu kineza, i dao uputstvo koja zica se gde spaja. Evo ga taj regler: http://www.motobikeshop.rs/product/regulator-napona-aprilia-50.malaguti.yamaha.mbk-4-izlaza_MB8-3KJ-0849.aspx.

E sad pre nedelju dana na skuteru su mi sva svetla odjednom zabljestala kao luda, da je i jedna sijalica prednjeg fara pregorela, i takodje svi migavci su prestali da rade. Kuci sam utvrdio i da je osigurac crkao, a akumulator je inace bio skoro na izdisaju, pa sam kupio nov. Stavio sam osigurac nov 10A, i nov akumulator Bosch-ov. Upalim skuter, migavci i dalje ne rade. Posumnjah ja da nije ovaj novi regler crkao i ajd reko da izmerim napon na akumulatoru dok radi skuter na leru. Izmerio sam preko 15v, a kad dodam gas podize napon i preko 16v. odmah sam izvadio bateriju, i narucio novi regler na sajtu motobike.shop, isti kao ovaj drugi po redu sto sam kupio. Stigao regler, spojio ga, i opet napon na bateriji preko 15v na ler gasu. Poludeo sam, poceo sam da sumnjam da mi ovaj regler mozda uopste ne odgovara za ovaj skuter, ili jednostavno nije dobro povezan. Ne znam sta da radim. Kupio bih original regler, kakav ide u exactly-ja, ali sta ako nije do reglera, mozda je nesto drugo pa da ne bacam pare bez veze. Ako neko ima neki savet da mi kaze sta da radim. Zasto ne rade migavci i zasto je napon na punjenju akumulatora tako visok. Pozdrav i hvalal unapred. 1zdravo.gif1zdravo.gif1zdravo.gif

Sto se tice migavaca , verovatno je u kvaru relej za migavce. Sijalice su ti pregorele jer regler nije radio (kratak spoj u regleru) i napon moze da ode i do 50v. A moje misljenje je da napon od 15 V je sasvim ok. Da li si merio sa prikljucenim akumulatorom ili bez njega.

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: vespa pk 50 xl

Sto se tice migavaca , verovatno je u kvaru relej za migavce. Sijalice su ti pregorele jer regler nije radio (kratak spoj u regleru) i napon moze da ode i do 50v. A moje misljenje je da napon od 15 V je sasvim ok. Da li si merio sa prikljucenim akumulatorom ili bez njega.

Merio sam sa prikljucenim akumulatorom, i da li je ok ako se nakon sto iskljucim skuter cuje blago sustanje u akumulatoru, da li ga mozda ostecuje prevelik napon? A u vezi reglera, multimetrom sam kontrolisao izlaze na regleru, i isto mi sve pokazuje kao i na onom prethodnom regleru za koji sam mislio da se pokvario, pa mi sad nista nije jasno. Pozdrav i hvala na odgovoru.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja