Jump to content

Moto Zajednica

Zamena rashladne tecnosti(antifriza)

Recommended Posts

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600S,

Kupiti rashladnu tecnost za motor koja je razblazena (40%,50%) ili jednostavno od 100% napraviti sam mesavinu sa destilovanom vodom.Oznaka rashladne tecnosti je G12+ za aluminijumske blokove(makar za moj motor)

Ispustiti staru rashladnu tecnost iz sistema(hladnjaka),rezervoara ispod sedista ili gde se vec nalazi (sa strane).

sipati destilovanu vodu (jednom ili dvaput)da se malo procisti sistem, sipati destilovanu vodu u rezervoar ispod sedista (cisto da se ispere sistem)

sipati rashladnu tecnost u hladnjak i upaliti motor(da radi nekih 5 minuta u mestu) sve dok imam mehurica postepeno dosipavati dok se sistem ne napuni i prestanu mehurici

sipati u (rezervoar ispod sedista ili sa strane) da bude izmedju min i max.

proveriti u voznji da li je sve u redu da li ne dize temp.

ako ima potrebe ozraciti sistem tj. ispustiti vazduh

evo jedan link mozda ce nekom pomoci(ovo je konkretno za Hondu Hornet 600) ali verujem da je isti princip i za druge motore

http://terremotor.it...-raffreddamento

Nadam se da ce ovo nekom biti od pomoci nekom pocetniku(kao meni npr.)da ne luta i trazi nego odradi ovako

PS:Neka sugestija sta ne valja ili sta treba izmeniti je dobrodosla..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 ST

Kad naspes novu tecnost za hladjenje, vratis cep na hladnjak, upalis motor da radi 2 do 3 minuta na leru, onda nekoliko puta dodas gas i ugasis motor. Skines cep sa hladnjaka i provjeris nivo, po potrebi dospes tecnost. Provjeris nivo u posudi, ispod zadnjeg blatobrana, naspes do max nivoa. Termostat kod Horneta ima na sebi rupicu kroz koju vazduh izlazi dok sipas rashladnu tecnost, tako da se u sistemu ne moze zarobiti vazduh, pa nema potrebe za odzracivanjem.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja