matrixfdbc 4 Napisano Jul 17, 2013 U prolazu, 52 postova Motocikl: Honda Hornet 600S, Prijavi odgovor kao problematičan Kupiti rashladnu tecnost za motor koja je razblazena (40%,50%) ili jednostavno od 100% napraviti sam mesavinu sa destilovanom vodom.Oznaka rashladne tecnosti je G12+ za aluminijumske blokove(makar za moj motor) Ispustiti staru rashladnu tecnost iz sistema(hladnjaka),rezervoara ispod sedista ili gde se vec nalazi (sa strane). sipati destilovanu vodu (jednom ili dvaput)da se malo procisti sistem, sipati destilovanu vodu u rezervoar ispod sedista (cisto da se ispere sistem) sipati rashladnu tecnost u hladnjak i upaliti motor(da radi nekih 5 minuta u mestu) sve dok imam mehurica postepeno dosipavati dok se sistem ne napuni i prestanu mehurici sipati u (rezervoar ispod sedista ili sa strane) da bude izmedju min i max. proveriti u voznji da li je sve u redu da li ne dize temp. ako ima potrebe ozraciti sistem tj. ispustiti vazduh evo jedan link mozda ce nekom pomoci(ovo je konkretno za Hondu Hornet 600) ali verujem da je isti princip i za druge motore http://terremotor.it...-raffreddamento Nadam se da ce ovo nekom biti od pomoci nekom pocetniku(kao meni npr.)da ne luta i trazi nego odradi ovako PS:Neka sugestija sta ne valja ili sta treba izmeniti je dobrodosla.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
citizen pg 76 Napisano Septembar 9, 2013 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: gsxr 750 k8 Prijavi odgovor kao problematičan kako se na hornet ozracuje sistem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovan nk 5 Napisano Septembar 12, 2013 U prolazu, 36 postova Lokacija: Niksic Crna Gora Motocikl: Yamaha XTZ 750 ST Prijavi odgovor kao problematičan Kad naspes novu tecnost za hladjenje, vratis cep na hladnjak, upalis motor da radi 2 do 3 minuta na leru, onda nekoliko puta dodas gas i ugasis motor. Skines cep sa hladnjaka i provjeris nivo, po potrebi dospes tecnost. Provjeris nivo u posudi, ispod zadnjeg blatobrana, naspes do max nivoa. Termostat kod Horneta ima na sebi rupicu kroz koju vazduh izlazi dok sipas rashladnu tecnost, tako da se u sistemu ne moze zarobiti vazduh, pa nema potrebe za odzracivanjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
citizen pg 76 Napisano Septembar 13, 2013 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: gsxr 750 k8 Prijavi odgovor kao problematičan hvala puno jovane... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...