Jump to content

Moto Zajednica

Project Nordkapp - najava i plan puta

Recommended Posts

• U prolazu, 74 postova

Srecno svima,

zelim vam lepo vreme i oni koji treba da vam pomognu da to i ostvare  ;)

nadam se da ce me pustiti sa posla da vam pozelim dobrodoslicu u Bratislavu( koja ima neverovatne rupe po putevima, mada ste se vec navikli na srbiju  ;D  )

u petak sam upoznala jednog bjb , tj. dosao kod mene na posao a nije znao da tamo radim  :o on sigurno zna  o ovom vasem putovanju pa cemo zajedno smisliti nesto za taj smestaj...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Posto me sastavila neka bolestina... grlo, smrkavica, kasalj,... danas sam ostao kuci da se malo lecim da ne bih ovu bolestinu razvlacio na putovanju. Pa evo imam malo vise vremena da vam napisem neki nas plan puta. Mislim da ce biti ovde dosta promena i improvizacije, ali morali smo neso isplanirati da bismo pokusali da proracunamo potrebno vreme i troskove. Pa evo plana puta:

Start 21.06. ispred Computer Shop-a u Temerinu (t.j. njihove poslovne jedinice koja prodaje skutere. Sta cemo kad je malo sponzorisao, a zauzvrat trazio da krenemo odatle i da nas kao isprate novinari lokalnih novina!!!

21.06. - Temerin - Vrbas - Sombor - Backi Breg / Baja - Veszprem - Mosonmaagyarovar / Bratislava (nadamo se da cemo upoznati nasu clanicu MotoBarbi) / Brno - Zdar nad Sazavou --- oko 685km

22.06. - Kutna Hora - Decin / Dresden (ovde se penjemo na Auto-Put i ceu nemacku cemo prevesti na Auto-Putevima) - Berlin - Hamburg - Kiel - Flensburg --- oko 1000km

23.06. - prelazak u Dansku - Esbjerg - Viborg - Alborg - Hirtshals i odavde prelazimo nocnim trajektom u Norvesku (Larvik) --- oko 400km

24.06. - posto trajekt pristaje oko 2-3 ujutro, negde cemo naci da odspavamo jos par sati - Oslo --- oko 150km --- namera nam je da ovde provedemo ceo dan i noc

25.06. - Oslo - Bergen --- oko 450km

26.06. - 29.06. od Bergena do Nordkapp-a cemo voziti skoro konstantno kroz Fjordove, neke cemo preci trajektima neke cemo obilaziti i malo ulaziti u kopno. Za ova 3-4 dana cemo posetiti gradove Trondheim, Mo i Rana, Tromso, Alta,... precicemo Trollstigen (Trolove stepenice - prevoj od 11 ukosnica), naravno Narvik (navodno najlepsi fjord Norveske, i mnogo toga. Nadamo se da cemo imati i dan viska pa da cemo moci da obidjemo i Lofotska ostrva --- oko 2400-2500km u 4-5 dana

29.06. provodimo noc na Nordkapp-u, nadamo se sa prijateljima iz Rumunije

Povratak:

30.06. Nordkapp / spustanje u Finsku - kampovanje negde na jezerima u blizini mesta Sodankyla --- oko 550km

01.07.dalje voznja kroz jezersku oblast Finske - poseta Deda Mrazovom selu Rovaniemi - Oulu - opet kampovanje na nekom od jezera u okolini mesta Lamminaho --- oko 500km

02.07. Jyvaskila - Lahti - Halikko (poseta ljubaznim ljudima koji su nam poslali pozivna pisma a da nemaju pojma ko smo i sta smo) --- oko 600km

03.07. popdne odlazak do Turku i prelazak trajektom do Stockholma nocnom linijom --- oko 60km voznje do trajekta

04.07. Stockholm - Huskvarna - Jonkoping --- oko 250km

05.07. Spustamo se do Malmo-a i prelazimo u Dansku preko slavnog mosta-tunela do Copenhagena - Slagelse (pogledacemo i most Great Belt) - spustamo se Juzno i nocimo negde --- oko 500km

06.07. - poseta krednim stenama, Mons Klint - Gedesby - trajekt za Rostock (Nemacka) --- oko 250km

07.07. - prelazimo u Poljsku - Szczecin - Czluchów - Grudziadz - Ostroda (poseta prijateljima) --- oko 650km

08.07. spustamo se do Krakow-a i ostajemo 2 noci. Ovde cemo posetiti prijateljicu i opustiti se malo u gradu --- oko 500km

10.07. poseta Ausvicu pa nastavljamo u Slovacku. Namera nam je da prenocimo negde u okolini Nitre --- oko 350km

11.07. povratak kuci preko Madjarske i Subotice --- oko 500km

Eto to je kao neki plan... sad koliko cemo mi da ga pratimo to cemo jos videti. Sve u svemu imamo za svaki slucaj dva dana viska (do 13.07.) pa u slucaju da odlucimo da negde skrenemo ili odmorimo jedan dan, necemo imati frku kasnije. Na kvarove ne racunamo posto ih nece biti, jelte!!!

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Nije loše, jedino ja ne bi išao trajektoom iz Danske u Larvik, nego u Kristiansand,

pa direkt na sjever kroz planine - ljepši je krajolik, vjeruj. I računaj da ti je prijelaz

mostom Malmo-Kopenhagen jako skup - ne znam jel ista tarifa ko za aute, za aute

je bilo oko 60 EUR kad sam zadnji ( i jedini ) put prelazio autom.

Vidimo se još prije puta  ;)

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: Yamaha XVS 650 classic

Dosta bre price  ;D ;D ;D..POLAAAZZZIIIIIIIIIIII ...!!

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Oćemo da ih ispratimo makar do grane?

Mrzi me da jurim Mađarsku vizu za dalje... a baš bih otišao sa njima do sledeće grane...

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Oćemo da ih ispratimo makar do grane?

Mrzi me da jurim Mađarsku vizu za dalje... a baš bih otišao sa njima do sledeće grane...

Ja bi i dalje...i ne mrzi me da vijam vizu...al dzaba  ::)

Ali do granice ih sigurno pratimo  8)

Dogovoricemo se ovih dana kada ce biti polazak, kada ste vec tako navalili.

JBT covek hoce da pobegne na drugi kraj sveta ali ne moze.... idu svi za njim... neverovatno!  ;) ;) ;)

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Dogovoricemo se ovih dana kada ce biti polazak, kada ste vec tako navalili.

JBT covek hoce da pobegne na drugi kraj sveta ali ne moze.... idu svi za njim... neverovatno!  ;) ;) ;)

Samo kad sam ja smazao onu extra picu u Temerinu za oproštaj (zvanični jelte)... lako ćemo za beganje  ;D

inače, ja morao ranije da se spremam sutra za Taru. Ali zato su Federfufna, Djeneral, Vladas, Samuraaj i Bata uz domaćine ostali da nadoknade što sam propustio ;) nisam brojao koliko je konobarica onih žirafa sa pivom prinosila, ali mi je u jednom trenutku bilo žao jadnice  ;D Nadam se da u međuvremenu niste polomili ručku od točilice? ;)

Vidimo se od nedelje za montažu zumo-a i za dogovor oko vremena polaska i sl...

vazi icemo da ih isparatimo u koliko sati da smo u temerinu pa idemo sa njima do granice

Iduce subote ujutru ali ce se tacno vreme znati kad se momci smisle i objave  ;D, mislim da im je problem ustajanje  ;D

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Kawa ER-5, ZX6R

Ma treba ih ispratiti kad god odluce da krenu, oni su nasi i mi smo njihovi, e i momci imaju srce za sve nas!

Posto postoji interesovanje nekih clanova da nas isprate do granice evo i o tome par informacija.

* Okupljanje u subotu 21.06. u 7:30 ujutro ispred prodavnice scootera "Computer Shop" u Temerinu (na glavnom putu malo psle centra temerina - katolicka crkva ostaje sa desne strane pa jos 100-nak metara)

* Polazak u 8:00

* Ruta: Temerin - Sirig - Vrbas - Sombor - Backi Breg, pa ko je zainteresovan moze da nam se pridruzi na voznji do granice!

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Voleo bih i ja da skoknem do Temerina, ali krecem za Sarajevo u petak na moto susret, tako da bi mogli da se vidimo pre petka ovde u NS, cisto da i ja malo pomognem  Vase putovanje i da Vam pozelim sretan put.

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: Yamaha XVS 650 classic

Momci necu moci da vas ispratim jer istog dana krecem na drugu stranu  :). Zelim vam srecan put i cekam slike i pricu  kada se vratite. Poznajem vas i znam da ce putovanje biti vrhunski dozivljaj. Pozdrav za sve clanove ekipe !

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: ...

Ako bude sve kako treba (ako uspem da eskiviram posao) cekam vas na ulazu u Kulu,da sa srecom ispratimo nase svetske putnike.

SPAKOVANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Već ??  ;D

I šta ćete sad da radite ova dva dana? Ajd sad lepo se raspakujte pa sve ispočetka...  :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja