dawsonika 0 Napisano Jul 9, 2013 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Primetio sam na lancu dok sam ga cistio da je virio O ring sto znaci da je pukao. Dobro sam pregledao lanac i ne vidim da su ostali osteceni. Lanac ima prdjeno odprilike 30 000km i redovno ga podmazujem. Posto nisam bas strucan u ovom podrucju interesuje me koliko moze da bude problem taj jedan puknuti o ring ? u pitanju je DID lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6406 Napisano Jul 10, 2013 Enduraš, 6386 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem, samo teraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6792 Napisano Jul 10, 2013 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan To je pocetak kraja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dawsonika 0 Napisano Jul 10, 2013 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan coool xD Kako da znam kada je krajnje vreme da se menja lanac, posto za sada zaista se ne odvaja od zupcanika ne labavi ne cuje se i slicne stvari, a ne bi da ostanem bez noge ili tako nesto xD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Jul 10, 2013 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Na kom motoru to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dawsonika 0 Napisano Jul 10, 2013 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan suzuki gs500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6792 Napisano Jul 11, 2013 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Hoce da se desi od starosti, od pranja agresivnim tecnostima...tipa benzin, razredjivaci idr., ili od nemara. O-ring ima ulogu da brani prljavstini da udje u karike lanca i da sto je moguce duze zadrzi unutar osovinica mazivo kojim je lanac mazan. Ako lanac nije preterano istegnut, teraj dalje, ali ga cesce kontrolisi i mazi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Jul 11, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan deda vozi svoju yamahu vec 10 godina,lanac je podmazao mozda 5 puta,ima par gumica citavih i jos mu nije pokidao noge.o-ringovi kako ti je receno sluze da zadrze fabricku mast unutar rolnica i sprece ulazak prasine a samimtim i ostecenje istih.Mazi i teraj,pa kad budes pri parama zameni i lanac i lancanike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Jul 14, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Kad ne moze da se zategne, ili pocne da krca, ili secas zategne, cas otpusti onda menjaj. Najbolje bi bilo u kompletu sa lancanicima. Malo ga cesce podmazuj i vozi. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...