hama 10 Napisano Jul 4, 2013 U prolazu, 69 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bio bih zahvalan do neba drugarima ako moze neko da mi pomogne oko plastifikacije rezervara iznutra posto je pun rdje ako to neko radi za neki kontakt unapred zahvalan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Visentije 20 Napisano Jul 4, 2013 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan I mene interesuje isto. Al ako nema neko da radi, imaš ovde postupak da to sam obaviš elektrolizom, pa farbanjem specijalnom bojom: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/24720-skidanje-rde-elektrolizom/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Jul 7, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Klasicnom plastifikacijom ne mozes resiti problem. Elektrolizom nikako, mozda si mislio na galvanizaciju. Najveci problem je skinuti postojecu koroziju i obavezno osteti boju. Moguce resenje problema je visekomponentnom bojom za zastitu metalnih camaca, u bar dva sloja. Ona je na nitro bazi i benzin joj ne moze nista. Vrlo dobro ce uhvatiti cak i ako ostane malo korozije koju moras dobro odmastiti mehanicki i nitrom. Nemoj antirost koristiti jer i kad se osusi ima u sebi malo masnoce. Ovo smo uradili na Suzukiju pre dve godine nakome je korozija napravila rupice, pa je benzin curio. Za sada je sve O.K. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Visentije 20 Napisano Jul 7, 2013 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Klasicnom plastifikacijom ne mozes resiti problem. Elektrolizom nikako, mozda si mislio na galvanizaciju. Elektrolizom se skida postojeća rđa, rezervoar se potpuno očisti od rđe, a potom se farba dvokomponentnom bojom koju proizvodi "Zorka", a koja se koristi za farbanje rezervoara i cisterni za skladištenje i prevoz goriva, samo dobro pročitaj temu sa linka koji sam ostavio. Ima ceo postupak, dosta ljudi sa ovog foruma ga je uspešno odradailo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Jul 7, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Miko,ima tema o elektrolizi,to jest otklanjanju rdje iz rezervoara i to vrsi posao,ja sam to radio.Samo nisam posle farbao nicim i koliko vidim ne hvata se rdja vise,ali rezervoar je pun do vrha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Jul 9, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Primer koji sam ja naveo se odnosi na rezervoar koji je toliko zardjao da je rdja napravila desetine rupica i benzin je curio. Ovako smo mu napravili debeo sloj bukvalno plastike i to funkcionise super. Samo skidanje rdje se moze odraditi mehanicki i hemijski i sto je najbitnije treba spreciti dalju koroziju. Za skidanje strujom treba imati sredstva,uredjaje i znanje pogotovu za unutrasnjost rezervoara. Bio sam u pogonu gde se radi hromiranje i to najbolje u zemlji i nije ni malo jednostavan zanat, naravno ako hoces da bude majstorski. Svacije iskustvo je dragoceno, pogotovo zelja da se to podeli sa ljudima na forumu. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...