Jump to content

Moto Zajednica

Koji kineski motor do 50 ccm ali ne skuter

Recommended Posts

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Yamaha XMax 125 (2008)

Pozdrav svima, odlučio sam da kupim prvi novi motor, do 50 ccm pošto mi treba za 10 km dnevno po ravnom, do posla i nazad, ali da nije skuter. Razmišljao sam o Keeway - x ray enduro 50 ili supermoto 50, ili nešto slično, bitno je da je koreanac ili kinez i da je novo. Molim sve članove za savete.

Ukoliko tema već postoji, molim moderatore da mi ne zamere, ali gde god sam tražio, svugde su skuteri, nigde nema reči o motorima.

Promenio član knjigor

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 14 postova

BT sam imao (imam još uvek), kupljen polovan, vožen nekoliko puta, a onda odguran do majstora gde se ispostavilo da mu je otišla mašina, šta reći, moja loša procena pri kupovini :-( No, nije samo to problem, BT mi je dosta mali, ipak ja imam svojih 80 kg, pa pod njime izgledam kao da sedim na nekom dečijem biciklu 1oda.gif. Trenutno sam sa komšijom u pregovorima oko otkupa BT-a pošto on ima ATX koji hoće da sredi za klince. Koliko god glupo zvučalo, ipak bi nešto kinesko/japansko ali novo.

• U prolazu, 14 postova

Gledao sam još malo, ali ovo su stari modeli, pa ne znam da li se još proizvode

Sprint cross 50

Kinroad xt50py enduro

Yamasaki YM50 GYS

Derbi senda r xtrem

Keeway xray

Husqvarna ch racing 50

Derbi Senda Sm

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Nije kinez, ali preporucujem yamaha TZR 50, uzmi polovan..vecina ima ugradjen kit od 80+cc tako da moze i lepo da povuce. Lako se vozi a krivine pravo uzivanje! Ili aprilia rs 50 ali to nisam vozio samo video i dosta je lepa. Cini mi se da je yamaha ipak malko veca. Imam oko sto kila i skoro dva metra i ne izgledam jako smesno na njemu i vozi me nekih 120km/h malo i vise ako nema jakog vetra. Za oko 1800 eur mozes kupiti relativno nov, godiste 2008.

• U prolazu, 14 postova

Hvala na savetu, ali ne interesuju me Sport i Super Sport motori, samo Enduro i Super Moto.

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Sprint cross 50

Kinroad xt50py enduro

Yamasaki YM50 GYS

Ovu trojku zaboravi, nekvalitetni su i slabi. Ostali su ok ukoliko su u korektnom stanju. Na tvom mestu ako imas uslov polagao bih za A i uzeo neki 125/250 sm/enduro motor. Od ovih ponudjenih

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: BMW F650

Pozdrav Knjigore,

Posto sam bio u istoj situaciji kao i ti (prvi motor, voznjica malo do posla i prodavnice itd.)

kupio sam polovan kinez Yamasaki gys50 (ili sky cross ili sprint cross kako ga krste).

2010 godiste, presao 2500 km, taman razradjen, i platio ga 480 EUR sa dve kacige, koferom i pojasom.

Logika je bila posto je prvi motor, ako ga razjebem, jebes 500 evrica.

Vozim ga 4-5 meseci i potpuno sam zadovoljan. Jedina mana je sto kao kod svih kineza,

stalno moras nesto da prckas, da dotezes, ucvrscujes kontakte itd.

Mada sam bas zbog toga sada naucio dosta oko motora.

Za pocetnika - sve preporuke.

Pozz Dado

• Drug član, 1198 postova
  • Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350

Taj Yamasaki ili Sky ili Sprint od 50cc to je jedno te isto, taj motor ima fabricku gresku na karburatoru, ja sam na mom menjao 6 ili 7 puta, ali i dalje kad napunim pun rezervoar, gorivo pocne da curi i motor presisa i nece da upali, to je jedna od mana, druga je to sto je slab, moj APN 6, dok sam ga imao, izvlacio je dvojicu uz jedno brdo kroz sumu, a ovaj jedva izvlaci mene samog, moram i nogama da se poguram, jeste da ima lepsi izgled od APN-a, ali APN je dosta kvalitetniji i bolji, i da, mnogo je los za off road voznju, bar sam ja toliko mogao da primetim sa ovim mojim..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja