Jump to content

Moto Zajednica

ZZR 250 ciscenje i stelovanje karburatora (?)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: Kymco Super 9

Danas mi je prijatelj procistio karburatore na ZZR 250 kompresorom. Bilo je taloga (kao kafa) ali generalno je karburator bio cist. Nismo skidali dizne, niti bilo sta rastavljali. Postojala je razlika u visini plovkova jer je jedan prelivao i vlazio, a drugi bio suv. Po tom suvom smo doterali visinu drugog plovka. Leptiri su OK nastelovani. Posle toga nismo nista stelovali, motor ide mnogo sporije, sporije ubrzava, krajnja je 115kmh jedva. Sta bi trebalo sad stelovati - raditi da se dotera u normalno stanje brzine i potrosnje?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

То ти само мислиш да су карбови чисти! И ја сам тако мислио а онда ми је колега @štampar послао раствор за ултразвучну каду. Кад сам одрадио све поново (комплет растурање) течност је била црна!

Треба ти синхронизација карбуратора. Да ли сте све урадило по књизи? Мислим на висину пловака?

• Ne silazi, 6532 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ili ga radite kako treba il' nedirajte nista.

Ne mora ultrazvucna kada, ali MORA sve da se odvrne, opere razredjivacem (nitro, uz izbegavanje kontakta sa gumicama)...tek onda dobro izduvavanje, zatim regulacija plovkova i na kraju stelka i sinhron.

Nije lose pregledati i rezervoar, ocistiti slavinu i zameniti filter goriva

Ako posle takvog tretmana nesto zeza, onda se vredi zapitati. To sto ste vi uradili, izvinite, ali nije dovoljno.

Ја кад сам радио карбове ретко која гумица је била цела после скидања. Ако све одвијаш онда НОВЕ гумице!!!

Nismo rokali 5bara kompresorom, vec mozda i slabije od pumpe za bicikl samo ovlas iz daleka. Pocepali bi membrane da jesmo :)

Po knjizi je 17mm +-2mm.

Nismo rokali 5bara kompresorom, vec mozda i slabije od pumpe za bicikl samo ovlas iz daleka. Pocepali bi membrane da jesmo :)

Po knjizi je 17mm +-2mm.

Мислим да је овде проблем:

Nismo skidali dizne, niti bilo sta rastavljali.

Нешто је запушено након продувавања.

OK, ovo je cisto bilo onako preventivno jer je po kretanju uvek malo stucnuo, polako kretao i onda odjednom dobijao gas, a i karb nikad tu ciscen nije sigurno. A ZZR 250 fabricki nema filter za gorivo i s toga veci razlog za paranoju da je karb u pitanju. :)

Pre par nedelja sam sam ugradio filter za gorivo.

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Nisi rekao zasto ste rasturali karbove! Mislim da je problem sa nivoom goriva ili montazom karbova, filtera vazduha... Skini svecice i boja ce te uputiti sta da gledas. Cadjava svecica, mnogo goriva, suvise svetla-obratno. Imas na forumu temu o nivou goriva. Nivo ne treba nikad dirati, on ne moze sam ni da se poveca, ni da se smanji. Jedino ako je motor bas mnogo presao pa se teflon na iglicama sabije i tad se nivo neznatno poveca. Treba resavati problem NE ZAPTIVANJA IGLICA ! Pozz

Pa presao je 38500km ako neko nije vracao, a nivo na jednom plovku je vracen da se poklapa sa drugim jer visina nije bila ista. Na tom koji je bio visi je karb bio vlazan, a ovaj drugi suv. Svecice menjane pre mesec dana, jebeno je sve to skidati, ide on ipak kod strucnjaka :)

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Honda CM125,GPz 550 Uni-trak

Iz BG-a si, pogledaj temu majstor Bokilica iz N.Pazove pa se dogovori sa njim da ti to sredi.Covek je MAJSTOR za karbove, a sigurno ce ti reci jos nesto sto ti ne valja na mopedu a nisi ni svestan...

Hvala na savetima! Po preporuci drugara sam bio u Moto Laboratoriji i zabezeknuo se kada sam video da je Scuba covek koga znam jos odavno iz ronilackih kampova po CG :) Ispricali smo se slatko, ocistili 'kafu' iz karburatora i motor pegla. Jos da izmerimo potrosnju (nadam se da ce se smanjiti) i to je to :) Veoma je povoljna cena bila, usluga i drustvo na super nivou, uvek neko svrati, sedne i poprica, kao klub :) Pozdrav!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja