gucci 272 Napisano Jun 25, 2013 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Super 9 Prijavi odgovor kao problematičan Danas mi je prijatelj procistio karburatore na ZZR 250 kompresorom. Bilo je taloga (kao kafa) ali generalno je karburator bio cist. Nismo skidali dizne, niti bilo sta rastavljali. Postojala je razlika u visini plovkova jer je jedan prelivao i vlazio, a drugi bio suv. Po tom suvom smo doterali visinu drugog plovka. Leptiri su OK nastelovani. Posle toga nismo nista stelovali, motor ide mnogo sporije, sporije ubrzava, krajnja je 115kmh jedva. Sta bi trebalo sad stelovati - raditi da se dotera u normalno stanje brzine i potrosnje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 25, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan То ти само мислиш да су карбови чисти! И ја сам тако мислио а онда ми је колега @štampar послао раствор за ултразвучну каду. Кад сам одрадио све поново (комплет растурање) течност је била црна! Треба ти синхронизација карбуратора. Да ли сте све урадило по књизи? Мислим на висину пловака? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Jun 25, 2013 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Nivo.... ako niste jos nesto RAZDRNADALI kompresorom..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6614 Napisano Jun 25, 2013 Ne silazi, 6532 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ili ga radite kako treba il' nedirajte nista. Ne mora ultrazvucna kada, ali MORA sve da se odvrne, opere razredjivacem (nitro, uz izbegavanje kontakta sa gumicama)...tek onda dobro izduvavanje, zatim regulacija plovkova i na kraju stelka i sinhron. Nije lose pregledati i rezervoar, ocistiti slavinu i zameniti filter goriva Ako posle takvog tretmana nesto zeza, onda se vredi zapitati. To sto ste vi uradili, izvinite, ali nije dovoljno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 25, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ја кад сам радио карбове ретко која гумица је била цела после скидања. Ако све одвијаш онда НОВЕ гумице!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gucci 272 Napisano Jun 25, 2013 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Super 9 Prijavi odgovor kao problematičan Nismo rokali 5bara kompresorom, vec mozda i slabije od pumpe za bicikl samo ovlas iz daleka. Pocepali bi membrane da jesmo Po knjizi je 17mm +-2mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 25, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Nismo rokali 5bara kompresorom, vec mozda i slabije od pumpe za bicikl samo ovlas iz daleka. Pocepali bi membrane da jesmo Po knjizi je 17mm +-2mm. Мислим да је овде проблем: Nismo skidali dizne, niti bilo sta rastavljali. Нешто је запушено након продувавања. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gucci 272 Napisano Jun 25, 2013 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Super 9 Prijavi odgovor kao problematičan OK, ovo je cisto bilo onako preventivno jer je po kretanju uvek malo stucnuo, polako kretao i onda odjednom dobijao gas, a i karb nikad tu ciscen nije sigurno. A ZZR 250 fabricki nema filter za gorivo i s toga veci razlog za paranoju da je karb u pitanju. Pre par nedelja sam sam ugradio filter za gorivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Jun 25, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Nisi rekao zasto ste rasturali karbove! Mislim da je problem sa nivoom goriva ili montazom karbova, filtera vazduha... Skini svecice i boja ce te uputiti sta da gledas. Cadjava svecica, mnogo goriva, suvise svetla-obratno. Imas na forumu temu o nivou goriva. Nivo ne treba nikad dirati, on ne moze sam ni da se poveca, ni da se smanji. Jedino ako je motor bas mnogo presao pa se teflon na iglicama sabije i tad se nivo neznatno poveca. Treba resavati problem NE ZAPTIVANJA IGLICA ! Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gucci 272 Napisano Jun 25, 2013 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Super 9 Prijavi odgovor kao problematičan Pa presao je 38500km ako neko nije vracao, a nivo na jednom plovku je vracen da se poklapa sa drugim jer visina nije bila ista. Na tom koji je bio visi je karb bio vlazan, a ovaj drugi suv. Svecice menjane pre mesec dana, jebeno je sve to skidati, ide on ipak kod strucnjaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koresovac 21 Napisano Jun 26, 2013 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CM125,GPz 550 Uni-trak Prijavi odgovor kao problematičan Iz BG-a si, pogledaj temu majstor Bokilica iz N.Pazove pa se dogovori sa njim da ti to sredi.Covek je MAJSTOR za karbove, a sigurno ce ti reci jos nesto sto ti ne valja na mopedu a nisi ni svestan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gucci 272 Napisano Jun 27, 2013 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco Super 9 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima! Po preporuci drugara sam bio u Moto Laboratoriji i zabezeknuo se kada sam video da je Scuba covek koga znam jos odavno iz ronilackih kampova po CG Ispricali smo se slatko, ocistili 'kafu' iz karburatora i motor pegla. Jos da izmerimo potrosnju (nadam se da ce se smanjiti) i to je to Veoma je povoljna cena bila, usluga i drustvo na super nivou, uvek neko svrati, sedne i poprica, kao klub Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 28, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Rekoh ti ja, procitaj moj prethodni post. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...