Jump to content

Moto Zajednica

yamaha fzr 1000

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 171 postova

molio bi za par dobrih savjeta pri kupovini yamahe fzr 1000 1990 godiste znaci na sta treba obratiti paznju pri kupovini i dali je uopste pametno kupiti faze-r iz 1990

hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Jako dobri motori,sa solidnom konjazom,i ja ih licno jako volim...e sad jedini je problem naci dobrog fzr jer je jako mali broj dobrih,uglavnom su svi poprilicno izmuceni i gutaju ulje,uglavnom prolupaju ili pokrse ventile(imaju 5 ventila po cilindru)...

• Svrati ponekad, 104 postova

Odlican motor,moze da parira i novijim motorima,sto se tice upravljivosti ubrzanja i maksimalne brzine... Menjac im je najgora boljka i to uglawnom 2 ili 3 pri vecim obrtajimi i ,ubrzanju oce da iskoci ako je los,da secne ili pukne nesto. Inace ako exup imaju previse tanke karike pa hoce da popije malo vise ulja,dok stariji bez ekzapa su ok,i ne pijju mng... :D Generalno po meni odlican motor za male pare. I svi koji su imali ovaj motor ga fale... pa tako i ja.. :D Srecno u potrazi za fzr!

Odlican motor,moze da parira i novijim motorima,sto se tice upravljivosti ubrzanja i maksimalne brzine... Menjac im je najgora boljka i to uglawnom 2 ili 3 pri vecim obrtajimi i ,ubrzanju oce da iskoci ako je los,da secne ili pukne nesto. Inace ako exup imaju previse tanke karike pa hoce da popije malo vise ulja,dok stariji bez ekzapa su ok,i ne pijju mng... :D Generalno po meni odlican motor za male pare. I svi koji su imali ovaj motor ga fale... pa tako i ja.. :D Srecno u potrazi za fzr!

hvala sledcei vikend idem da ga gledam znaci moram da obratim paznju na menjac samo

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Na 23 godine starom motoru gledaj SVE!!!

Stanje prednjih stapova i cizmi, trouglova, heblova(da li su vareni), prednjih diskova, plocice i semerinzi nisu skupa zamjena, time se ne zamaraj, stanje sistema hidraulicnog kvacila, pogledaj masinu jel mazana crvenim silikonom za zaptivanje, pregledaj oklope i nosace jesu li vareni, jeli pumpa goriva radi ili je nesto smuljano, provjeri jeli u boci od vode stvarno antifriz ili obicna voda i da li ima tragova curenja antifriza igdje po masini (bjelicasto praskast trag curenja)...

Odrzavanje kosta prema klasi motora, a ne prema godistu, voznja takvog motora kostace te u najboljem slucaju koliko i voznja nove R1. A najvjerovatnije ce trositi vise i zahtjevace da se malo zaviri pod plastiku s vremena na vrjeme. I to ce ti biti da se bijes nogama u gujscu.

Cak i kao novi motor FZR je znao da pije ulje kad se ostrije vozi, tako da te to mnogo ne buni, osim ako dimi ko trabant na leru. Iskakanje iz brzine, je skupa boljka skoro svih starih izmucenih Rova, tako da se to gleda na svakom motoru. Inace motor ide ko nenormalan, cupanje ruku iz ramena i sve sto ide uz to, vuce i iz najnizih obrtaja, suvozaca skoro ne osjeca i zahtjeva otvoren put. Voziti ga po sporim krivinama ili gradu je pravo mucenje, pogotovu kad nedje pri 20-30km/h upali ventilator

Na 23 godine starom motoru gledaj SVE!!!

Stanje prednjih stapova i cizmi, trouglova, heblova(da li su vareni), prednjih diskova, plocice i semerinzi nisu skupa zamjena, time se ne zamaraj, stanje sistema hidraulicnog kvacila, pogledaj masinu jel mazana crvenim silikonom za zaptivanje, pregledaj oklope i nosace jesu li vareni, jeli pumpa goriva radi ili je nesto smuljano, provjeri jeli u boci od vode stvarno antifriz ili obicna voda i da li ima tragova curenja antifriza igdje po masini (bjelicasto praskast trag curenja)...

Odrzavanje kosta prema klasi motora, a ne prema godistu, voznja takvog motora kostace te u najboljem slucaju koliko i voznja nove R1. A najvjerovatnije ce trositi vise i zahtjevace da se malo zaviri pod plastiku s vremena na vrjeme. I to ce ti biti da se bijes nogama u gujscu.

Cak i kao novi motor FZR je znao da pije ulje kad se ostrije vozi, tako da te to mnogo ne buni, osim ako dimi ko trabant na leru. Iskakanje iz brzine, je skupa boljka skoro svih starih izmucenih Rova, tako da se to gleda na svakom motoru. Inace motor ide ko nenormalan, cupanje ruku iz ramena i sve sto ide uz to, vuce i iz najnizih obrtaja, suvozaca skoro ne osjeca i zahtjeva otvoren put. Voziti ga po sporim krivinama ili gradu je pravo mucenje, pogotovu kad nedje pri 20-30km/h upali ventilator

Prvo da se zahvalim na ovako opsirnom tekstu motor sam danas kupio sve sam pregledao kako si napisao menjac je dobar lako se salta i ne iskace iz brzine agregat je suv nema tragova curenja u boci se nalazi antifriz .Stari vlasnik se kune da ne trosi ulje to cemo tek da vidimo kilometraza je orginalna 57 hiljada motor je uvezen iz holandije ,Kad sam isao da probam motor vec je bio na rezervi poslije 30 kilometara je podigao ler gas na 2000 obrtaja neznam dali je to normalno jer sam ga sve na mrtvu rezervu

moram da stavim jos par slikica ali sam zaboravio kako se ono stavlja

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja