Jump to content

Moto Zajednica

Izbor agregata

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Aprilija RS 125

Ovako:

Gledao sam kako neki ljudi prave cetvorotockase, pa sam i ja resio da napravim jedan... Napravio sam konstrukciju (ram), ostalo je jos samo da napravim gde cu se zavrnuti zadnji tockovi na osvinu.

E sad sam u dilemi kakvu masinu da stavim, mislim od nekog motora pa mi trba savet od kog motora da stavim, samo da mi neko posalje link od kakvog bi tipa mogao staviti, a ja cu onda takvu masinu traziti po oglasima....

Otprilike da bude nekih 200-350cm3

Hvala u napred pozzz... :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6551 postova
  • Motocikl: konzerviran

Montiraj agregat od skutera. Video sam vec tako nesto. U pitanju je bio Piaggio 500. Ne znam kojih je dimenzija to tvoje cudo, ovo je bilo prilicno ozbiljno i veliko.

Motor je jednostavniji, prenos pogotovo. Cinjenica da (u tvom slucaju) primarna transmisija ima kais mozda izgleda laMbavo, a;i ce voznja da bude meksa i mogla bi da ublazi dobar deo udaraca koje primaju tockovi (misli se na dodavanje i pustanje gasa). Mozes i dodatno da se igras sa prenosom bez mnogo rasturanja.

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova
  • Motocikl: K1600GT

Ja bi voleo da vidim kako izgleda konstrukcija. Kako je resen prenos na zadnje tockove ,itd. Po mome prvo si trebao naci masinu pa tek onda praviti sasiju prema njoj. Pa ako mogu neke slike.

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: Kymco Pulsar 125

Mislim da tema nije konstrukcija i pravljenje atv-a, nego se postavlja pitanje izbora agregata, znaci od prilike sta se najcesce montira i sta je najisplativije za normalnu svotu novca, a masine od raznih Burgmana i Beverlya i ostalih svemirskih brodova zaobidjite u sirokom luku. Znaci koliko sam razumeo zanima ga IZBOR AGREGATA OD 200-350ccm!

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova
  • Motocikl: K1600GT

Pa da bi se dao predlog mora se videti kakva je konstrukcija :zbunjen: zar ne?

Aj zdravo .

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

Nikad ne bih stavljao nista sa automatskim menjacem na tako nesto (mada i ovako nisam fan, ne mogu bez kvacila).

I da, i mene interesuje da vidim, a mogla bi se i tema cela razviti oko projekta. :)

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: fvision 125, yz 125 ranije, gs 500

od 350ccm Aprilia Tuareg 350. A 200ccm, neki kinez. Jeftini delovi za kineza,pa i da se kvari,mada ne verujem da ce biti bas tako strasno.... E sad opet mislim da ce i jedno i drugo da ti bude slabo.... Mozda Tuareg nece,ali 200cc hoce. Moze neke slike, da vidimo kako izgleda, koji bi agregat mogao ubaciti?

Ja sam isto poceo praviti, ali jos uvek stoji nedovrseno,nemam para za agregat :) Ali ja bi nesto 700-1000 ccm :D

• U prolazu, 10 postova

Bice slike za koji dan, nemam cime da slikam, odneo sam telefon na popravku.....

Ja sam uzeo ram od jave cz 350 i na njega sam uradio napred viljuske glavcine i sve kako ide, a pozadi cu na zadnje vile da stavim kucista, treba samo da uradim drzace za njih i stavljam osovinu....

Masinu od aprilie tuareg je stavljao jos jedan lik sto je pravio i vuce ga odlicno, mada ja sam nesto razmisljao da stavim masinu od mz-a etz 250, mogla bi ja mislim i ona lepo da vuce jos se lepo uradi prenos da se smanje obrtaji tockova a poveca snaga, jer meni nije potrebna brzina.... :)

Pre bih stavio masinu sa brzinama nisam ljubitelj automatskih, nzm sto ali eto...

pozz

• U prolazu, 10 postova

file:///D:/S%20L%20I%20K%20E/CETVOROTOCKAS/22.jpg

file:///D:/S%20L%20I%20K%20E/CETVOROTOCKAS/28.jpg

file:///D:/S%20L%20I%20K%20E/CETVOROTOCKAS/29.jpg

file:///D:/S%20L%20I%20K%20E/CETVOROTOCKAS/30.jpg

Evo par slika.. :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja