Jump to content

Moto Zajednica

chopper club Srbija....

Recommended Posts

• Stara Garda, 274 postova
  • Motocikl: VARADERO 1000 PGM-FI

Zbog tih filmova,Americkih,mi ne mozemo da promenimo lose misljenje o nama,Bajkerima....Sto bi se vozili kao u Americi?Pa vozite se i druzite kao u Srbiji..Ovoj nasoj lepoj...Preskocite malo Americki san,a ako vam se toliko svidja,pa srecan vam put...

• Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Kawa EX500

Eeee brate, u pogresnoj zemlji zivimo za ovako nesto... :(

Ovo je zemlja zujalica i endura, malo je nas koji smo u tom americkom fazonu

*ebes Ameriku cuvaj zdravlje, voziti se mozemo zajedno bez obzira sta vozili :zdravo:

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: versys 650

Свако вози оно што може да си приушти. Ја сам возио кинеза и продао сам га само зато што му је мањкало снаге. Да није тога и даље бих га гањао.

И да, грешиш, чопер јесте све што тако изгледа. Довољно је да му скинеш блатобран и он ће бити чопер, па макар и кинески.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: versys 650

ti ocigledno nemas pojma sta je Chopper. Postoji razlika izmedju copera, kruzera, kastuma itd

Ок, скроз си у праву. Немам појма. Битно је да ти имаш и да умеш да их набројиш... :takoje:

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Tražim

ti ocigledno nemas pojma sta je Chopper. Postoji razlika izmedju copera, kruzera, kastuma itd

Forum postoji, između ostalog, i zbog razmene mišljenja, iskustava i znanja pa bi ti koji znaš mogao nama koji ne znamo da objasniš razlike.

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: NSU Pretis custom

Još jedan američki trik, nametnuti način razmišljanja i stila života.

Ovaj tekst ispod sa kopirao sa jednog foruma i objašnjava nastanak čopera. Verovatno ste ga svi pročitali i ranije.

Čoper ( eng. chopper ) je nastao od engleske reči chop ( tesati ) i označava motocikl koji je otesan ( chopped ) od svih suvišnih delova.

Čoperi su nastali neposredno posle drugog svetskog rata, kada su se veterani vratili iz europe. Postali su nezadovoljni izgledom njihovih teških Indian i Harley Davidson motora, jer su u europi videli lakše motocikle. Počeli su da praktikuju iskustvo iz rata, naime u ratu su skidali sve suvišne delove, da bi motocikl bio brži i lakši za upravljanje. Prvo su skidali ili skraćivali teške blatobrane da bi bili lakši i oku ugodniji. Od reči skraćeni ( shortened - bobbed ) ovi motocikli su nazivani bobbers.

Ova pojava je uzimala sve više maha u šezdesedim godinama prošlog veka. Posle filma Easy Rider svi bajkeri su hteli da imaju čoper kao Peter Fonda, i počeli su da tešu svoje motore. Od tada je naziv bobbers ustupio mesto danas opšte poznatom nazivu čoper ( chopper ).

Eto, kao što se vidi iz teksta, to je forsirano kroz film (namerno ili slučajno) a kasnije je to iskoristila, prvo američka a kasnije i ostala svetska moto-industrija koja je kao proizvodila čopere, koji po meni i nisu izvorni, pravi čoperi jer imaju žmigavce, blatobrane i gomilu druge opreme, znači nisu čopovani (tesani).

Na primer nije Yamaha Virago ništa više čoper nego neki kineski čoper, jer i jedan i drugi imaju taj izgled koji se sada smatra čoperom.

I sad one američke gluposti, oni smatraju da nije čoper ako nema V motor. Što bi mene bilo briga šta smatra tamo neki Tom Smit. :)

Lično volim čopere ali bih mogao da vozim i bilo koji drugi motor (sem skutera).

Nekako ne volim to usko usmeravanje, Ej mi vozimo čopere, Mi smo enduraši, ili, Sportak je zakon. Bez veze.

Još gluplje sprdati se sa nekim ko nema novca da kupi motor od 5000eur nego vozi kineza od 600eur.

• Podržavam 9

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Harley Davidson - FXDWG

Još jedan američki trik, nametnuti način razmišljanja i stila života.

Ovaj tekst ispod sa kopirao sa jednog foruma i objašnjava nastanak čopera. Verovatno ste ga svi pročitali i ranije.

Čoper ( eng. chopper ) je nastao od engleske reči chop ( tesati ) i označava motocikl koji je otesan ( chopped ) od svih suvišnih delova.

Čoperi su nastali neposredno posle drugog svetskog rata, kada su se veterani vratili iz europe. Postali su nezadovoljni izgledom njihovih teških Indian i Harley Davidson motora, jer su u europi videli lakše motocikle. Počeli su da praktikuju iskustvo iz rata, naime u ratu su skidali sve suvišne delove, da bi motocikl bio brži i lakši za upravljanje. Prvo su skidali ili skraćivali teške blatobrane da bi bili lakši i oku ugodniji. Od reči skraćeni ( shortened - bobbed ) ovi motocikli su nazivani bobbers.

Ova pojava je uzimala sve više maha u šezdesedim godinama prošlog veka. Posle filma Easy Rider svi bajkeri su hteli da imaju čoper kao Peter Fonda, i počeli su da tešu svoje motore. Od tada je naziv bobbers ustupio mesto danas opšte poznatom nazivu čoper ( chopper ).

Eto, kao što se vidi iz teksta, to je forsirano kroz film (namerno ili slučajno) a kasnije je to iskoristila, prvo američka a kasnije i ostala svetska moto-industrija koja je kao proizvodila čopere, koji po meni i nisu izvorni, pravi čoperi jer imaju žmigavce, blatobrane i gomilu druge opreme, znači nisu čopovani (tesani).

Na primer nije Yamaha Virago ništa više čoper nego neki kineski čoper, jer i jedan i drugi imaju taj izgled koji se sada smatra čoperom.

I sad one američke gluposti, oni smatraju da nije čoper ako nema V motor. Što bi mene bilo briga šta smatra tamo neki Tom Smit. :)

Lično volim čopere ali bih mogao da vozim i bilo koji drugi motor (sem skutera).

Nekako ne volim to usko usmeravanje, Ej mi vozimo čopere, Mi smo enduraši, ili, Sportak je zakon. Bez veze.

Još gluplje sprdati se sa nekim ko nema novca da kupi motor od 5000eur nego vozi kineza od 600eur.

0takoje.gif

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

jedno je sta ti mislis a drugo je ono sto jeste, moze tebe da bude briga za V agregat i mozes da volis da vozis sta god hoces ali to nije ovde tema. A za jedno si u pravu, virago nije nista vise coper nego neki kinez jer ni ona nema bas mnogo veze sa coperima

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Regal Raptor

Pozdrav svim ljubiteljima copera...Hteo bih da predlozim svima, da se okupimo kod mene u mestu Krnjevo kod Velike Plane i uz pomoc organizujemo moto zurku uz dosta dobre zabave...Ako ima zainteresovanih,javite se...

• U prolazu, 86 postova
  • Motocikl: Yamaha xtz 750

jedno je sta ti mislis a drugo je ono sto jeste, moze tebe da bude briga za V agregat i mozes da volis da vozis sta god hoces ali to nije ovde tema. A za jedno si u pravu, virago nije nista vise coper nego neki kinez jer ni ona nema bas mnogo veze sa coperima

Pošto ja imam virago,voleo bih da znam sta ja u stvari vozim ?!? Ajd da vidim da li sam dobro razumeo : ako mi je u fabričkom stanju onda je kruzer a ako sam ga malko preradio ili doradio onda je čoper ?

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

chopper je ono sto si modifikovao tako da se originalni izgled promenio. to je to

Pa dobro, nije baš tako.Šta, kao skineš ili skratiš blatobrane nekom skuteru i dobio si čoper? Ne, tako dobiješ krš.

Ipak valjda postoje neke preciznije odrednice (ako je to ikako bitno).

Koliko samo nametnutih podela, a čemu? Hoćemo li, jednog dana, da formiramo i podgrupe na osnovu boje motora, dimenzije guma ili amperaže akumulatora?

• Svrati ponekad, 188 postova
  • Motocikl: Yamaha 535

chopper je ono sto si modifikovao tako da se originalni izgled promenio. to je to

Pa dobro, nije baš tako.Šta, kao skineš ili skratiš blatobrane nekom skuteru i dobio si čoper? Ne, tako dobiješ krš.

Ipak valjda postoje neke preciznije odrednice (ako je to ikako bitno).

Koliko samo nametnutih podela, a čemu? Hoćemo li, jednog dana, da formiramo i podgrupe na osnovu boje motora, dimenzije guma ili amperaže akumulatora?

0takoje.gif Umesto da se vozimo i družimo raspredamo šta je starije kokoška ili jaje. Meni položaj sedenja odgovara na ovom mom drugo me ne interesuje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja