nebojsa887 45 Napisano Maj 27, 2013 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima kupio sam piaggio QUARTZ 1994 god. Motor je 70ccm dvotaktni.Zanima me dali je neko imao iskustva sa ovim motoricem i kako za delove,gde da se obratim ako mi nesto zafali? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Maj 28, 2013 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Zar niko ne zna nista o ovom skutercicu? U saobrecajnoj se vodi na 72 ccm i 5,5 kw. Za njega mi treba filter vazduha,sundjer je u pitanju sav se raspao. Mozda bi mu zamenio karike (ako mogu negde da se nabave) malo zveckaju. Zvao sam par brojeva al uglavnom svi drze delove za liberty i free 50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Maj 29, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan За прву помоћ, тај распали сунђер филтера за ваздух, изрежи од нпр. сунђера са дна кутија за матичне плоче. Ја бих ти препоручио да ако то радиш, ставиш два слоја. А за ово остало што питаш, ту су ти скутераши. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Jun 10, 2013 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Nabavio sam filter vazduha (450 dinara) i kais uljne pumpe (550 dinara). To sam zamenio i akumulator sam kupio nov (1250 dinara). Kada sam skidao variator da zamenim kais pregledao sam i rolnice,u uzasnom su stanju skroz su nepravilno izlizane i kockaste. E sad javio se problem motor mi po nekad trese pri polasku i na malim brzinama a nekad glatko krece bez trzaja. Ako neko zna u cemu je problem neka pise. Rolnice sam narucio al sumnjam da je u njima problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pitans 390 Napisano Jul 10, 2013 Ih što volem testo s makom.., 583 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc Prijavi odgovor kao problematičan Nabavio sam filter vazduha (450 dinara) i kais uljne pumpe (550 dinara). To sam zamenio i akumulator sam kupio nov (1250 dinara). Kada sam skidao variator da zamenim kais pregledao sam i rolnice,u uzasnom su stanju skroz su nepravilno izlizane i kockaste. E sad javio se problem motor mi po nekad trese pri polasku i na malim brzinama a nekad glatko krece bez trzaja. Ako neko zna u cemu je problem neka pise. Rolnice sam narucio al sumnjam da je u njima problem. verovatno trza zbog oprugica na kvačilu...ako nisu sve iste jačine ili je neka popustila onda dolazi do trzanja prilikom starta...Trebalo bi skinuti kvačilo i prekontrolisati oprugice i zameniti ih po potrebi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Jul 23, 2016 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Evo drugari posle puno kilometara motoric je poceo da me izdaje. Kad se dobro zagreje Izgubi snagu ali samo u startu,odnosno od 0 do 50 km h nakon toga vuce bez problema. Prvi pad snage se javio kada sam mu zamenio kais varijatora,u mesto originalno dobio sam malo kraci. Danas mu skinem deklu da pogledam kais malo izduvam prasinu,upalim ga i primetim da mi radilica na ler gusu baca,i zajedno sa njom se varijator trese i kais skace. Dodam gas sve se smiri i dodje u balans. Dakle posle 50+ hiljada kilometara stradali su lezajevi na radilici, Od kad ga vozim,dok radi u leru cuje se neko zveckanje i lupkanje,drzao sam da su karike ili je klipnjaca dobila lufta. Ali nista od toga,danas sam ga rasklopio,cilindar klip karike,radilica sve kao novo,problem su stvarali lezajevi na radilici a zveckanje i lupkanje je dolazilo iz varijatora kad radilica pocne da baca. Zanima me gde traziti delove za ovaj motoric,trebaju mi lezajevi,semerinzi a ako moze da se nabavi i naravno ako nije skupa zamenio bi i radilicu. I varijator je u ocajnom stanju,istroosen je prilicno. Hitno mi je za delove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1944 Napisano Jul 27, 2016 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Aj ovako. Za pocetak mi reci da li je taj Quartz AC ili LC, odnosno vazdusno ili vodeno hladjenje. Prepostavljam da je vodeno posto nisam siguran da je Quartz uopste isao kao AC varijanta. Ako jeste vodeno kao sto mislim onda ti je isti agregat kao na NRG2, NRG3, Zip, neke verzije Runnera i DNA pa trazi delove za njih. Preporucujem da pre kupovine dobro uporedis deo sa onim sto imas na skuteru. Do tada, na ovom sajtu imas kompletne sklopove za sve piaggio skutere sa svim delovima i Piaggio-vim serijskim brojevima: https://www.piaggiospares.co.uk Za tvoj konkretan skuter koji se vodi kao Piaggio Quartz 80 je link ovaj: https://www.piaggiospares.co.uk/spareparts/1062/Piaggio%20Quartz%2080%20(SKR%20City)?uID0 Elem, kako si utvrdio da li je cilindar, klip i radilica ok? Odokativnom metodom ili si lepo sve premerio? To lupanje moze da dolazi sa radilice ako klipnjaca ima lufta ili sa prenosa (varijator, kvacilo). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Jul 30, 2016 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Skuter je hladjen vazduhom,cilindar je aluminijumski. Stanje delova sam gledao odokativno. Cilindar izgleda odlicno,nevide se nikakakvi tragovi habanja ili istrosenosti. Klip bi mogao da se zameni,vidi se da su pustale karike pa je garez dospela ispod karika, a dobile su i lufta u klipu. Lezajeve,semeringe i dihtung ispod cilindra sam nabavio,radilica je dobra i siguran sam da ce jos gurati. Sad bi valjalo da negde iskopam klip i varijator jer se i on prilicno istrosio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1802 Napisano Avgust 1, 2016 Drug član, 759 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Jel na male table?Na oglasu je bez tablica....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Avgust 4, 2016 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Redovno je registrovan kao motocikl na bele table. I odustao sam od prodaje.Plan je bio da ga prodam i uzmem malo jaci skuter ail sam ipak odustao od prodaje. Realno taj motoric nema cenu ide u rang kineskih skutera a daleko je kvalitetniji i povozniji od kineza. Jos dugo cu se druziti sa njim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Avgust 22, 2016 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Motorici je sklopljen,sve radi dobro. Vozi se svaki dan. Ponovo je u oglasima ali ovog puta se ne prodaje za novac vec je plan da ga zamenim za jaci skuter uz neku moju doplatu. Pa sad ako se neko javi javi se ako se ne javi nema veze . U startu je slabo vukao zbog neodgovarajuceg pogonskog kaisa. Vratio sam stari originalni i motor je prodisao punim plucima. Radilica je bila kod majstora i izbalansirana je,nema nista lufta u u lezaju. Zamenjen je iglicasti u maloj pesnici,bolcna klipa,lezajajevi radilice,svi semerinzi,ulje u reduktoru. Uglavnom nije puno kostalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...