Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Lepo sto si svratio do nase male komune  :) i dobro nam dosao!

Verovatno znas da jedna slika govori kao 1000 reci, tako da...slike na sunce, tj. u temu.

Jedan si od retkih koji imaju na takav nacin pozitivna iskustva, svi uglavnom nesto popravljaju i grunfuju  ;D Ispade da je ti ni ne pipas  ;) sem po gasu

Malo sale mora biti. Ne rece odakle si?

Poz

ps. imas spisak koliko nas je u voznom stanju, 2-3 strane unazad, slobodno se samododaj

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

markomdm, stvarno lepa Jaworka, samo kada si menjao lanac trebas promeniti i lancanike!!!!!

Jos jednom da ponovim, dajem kompletnu kutiju filtera za vazduh sa filterom, za model 634. Dobio sam je od Robera, ne odgovara mi pa dajem dalje, kome treba.

Meni treba brzinomer ili prekidac stop svetla sa sajlicama, u zamenu za flasiranu carobnu tekucinu po zelji  :)

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Posto redovno pratim ovu rubriku kao bivsi Jawaros ( a i dalje ih volim ), Postavicu nekoliko slika koje bas i nemju veze sa Jawama, al imaju veze sa jednim vlasnikom Jawe .  Naime proslog vikenda smo imali MZ skup u Ovcar banji , gde smo se sakupili sadasnji i bivsi vlasnici MZ motorcikala, a bilo je tu i dosta drugih .  Izmedju svih njih - iz Novog Sada je dosao i " Flojd " - momak koji jos uvek sredjuje svoju Jawu, a na ovaj skup u Ovcar banji je dosao svojim APN 6 i to ne sam vec je poveo i svog druga .  U povratku kuci su cak kod Divcibara pokuypili jos jednog saputnika ( nasli kuce koje je neko tu ostavio ), i uspesno stigli kuci.  Kad na ovakve puteve ide APN-om, zamislite tek gde ce sve ici sa Jawom ?  Bravo Flojde !

Evo par slicica kako je to izgledalo :

post-3891-12879035622385_thumb.jpg

Šta reći nije na prodaju!!

Pravi i jedini komentar ! A uz cinjenicu da ocigledno decica nemaju pojma o osobinama 2T motora  :D

@ drumskalisica :

Procitao sam sve u temi i samo mogu reci Floydu i njegovom drugaru ama bas svaka cast na entuzijazmu, samo mogu da zamislim taj njihov osecaj u toku putovanja i kad su stigli  8)

levu ruku držim u džepu učačkam je odmah u četvrtu ,zaglavim šibicu u gas i vozi miško

;D ;D ;D  8) 8)

Teska krstarica, kazem ja...

• Marko, 227 postova
  • Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak

Kolege po motoru, pomagajte...

Kao shto znate, vozim Jawu 559 u nasem klasik prvenstvu... (Jawa druga u generalnom za sada!  ;D)

Hod gasa mi je uzasno veliki. Koliki je hod na 350?

Probao sam rucku od CZ-a 175, i isto je...  :-\

Moze i ako neko ima sa nekog drugog motora....

• ,, 1032 postova

Rucica gasa na tim starijim Jawama funkcionise pomocu jedne sine koja je smestena u korman ispod rucice. Kod novijih Jawa je to reseno tako sto se sajla pomocu rucice gasa navlaci oko kormana, kao sto je to reseno kod Tomosa ili MZ-a. Resenje jeste da zamenis rucicu gasa. Ja sam montirao od 15-ice, mada moze i od drugih motora. Vazno je da je precnik rucke i kormana isti da bi  lepo pasovalo.

@ štampar :

Kad se javljam u tako sitne sate, znaci da sam dosao sa nekih svirki, rodjendana i sl. bahanalija  ;)

• Marko, 227 postova
  • Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak

Rucica gasa na tim starijim Jawama funkcionise pomocu jedne sine koja je smestena u korman ispod rucice. Kod novijih Jawa je to reseno tako sto se sajla pomocu rucice gasa navlaci oko kormana, kao sto je to reseno kod Tomosa ili MZ-a. Resenje jeste da zamenis rucicu gasa. Ja sam montirao od 15-ice, mada moze i od drugih motora. Vazno je da je precnik rucke i kormana isti da bi  lepo pasovalo.

Znam, probao sam na Tomosu, i daleko je kraci hod gasa...

Ali gde da nadjem rucku sa Tomosa...  :-\

• Drug član, 1702 postova

Drago mi je da Lord bahanališe po svirkama,žurkama its pa dolazi kući kad ja ustajem,šta reći živi se jaše se ...i treba...našao sam brzinomer koji meri brzinu a ne broji kilometre a prekidač nema pa nema..ma iskopaće njega bili ja ti kažem.Ručica gasa sa kratkim hodom bi pasovala od nekog endura ili slično,to su ručice sa prenosom unutra al stvarno nemam,ma što ti to smeta toliko,drži pun gas a brzinu kroz krivine reguliši zadnjom kočnicom      ... .Flojde zapamti da je Jawa najudobnija u fabričkom stanju ne diži prednji kraj suviše izgubiće stabilnost pa neće moći brzo da se vozi..Uzgred našo sam  jednu ispod čardaka-povoljno treba li šta kome ?Delova puna magaza ,originalni delovi polovni ispravni jeftini...

Evo ovako. Povecana mi je ukupna duzina za oko 130-150 mm,i spusteno teziste.Sad nisam pametan sta da radim sa masinom,leva klipnjaca ima malo lufta(nisam siguran koliko,vrlo malo) i cilindri su na trecoj specijali  :-\  i umesto iglicastih su caure. Sad ne znam dal da sastavljam tako,moram i srednje lezajeve da promenim,propali su totalno,ko zna sta su joj prethodni vlasnici radili  :-\  Stampar.sta imas od delova?

• Drug član, 1702 postova

Hvala. Definitivno mi je najbolje da sredim moju masinu.

Trebala bi mi oba auspuha,levi prekidaci,rucica gasa,nosac cetkica alnasera. I neke rucice za kocnicu i kvacilo koje nisu od jawe posto korman ide drugi,mada to mislim da cu od gucija da stavim.

Odlucio sad da napred ipak ostavim 18-icu tocak,sa jawinim standardnim dobosom,razlika u dimenzijama ovog i 19-ice koju sam stavljao su vrlo male.

• U prolazu, 87 postova
  • Motocikl: Jawa 250 Custom

markomdm, stvarno lepa Jaworka, samo kada si menjao lanac trebas promeniti i lancanike!!!!!

lancanici su u odlicnom stanju,kao novi, lanac je zaribao od stajanja pa sam zato menjao samo njega.

A ja moram pod hitno da menjam lancanike i lanac. Moze li neko da mi kaze orjentaciono cenu, da ne zivkam prodavce bez veze...

Ove delove preferiram kao nove, naravno.

Kod Mikija su lanci 1200 i 1600, to nije problem. Ali zadnji lancanik je kuku&lele...al' ako mora...

SKY i ja smo zajedno gledali, menjali smo lanac (jeftiniji, kupljen kod Jozefa na buvljaku) i tom prilikom smo ustanovili da su oba lancanika za zamenu. Nije frka ali sto pre to bolje. U tome se slozio i njegov cale. Zubi su na oba jako siljati i ostri. Stari lanac je istegnut definitivno, spaneri su bili zategnuti do kraja i imao je hod preko 4cm kad sedim na motoru  :(

Takodje je skakutao po prednjem, nailazeci na njega, znaci sa gornje strane. Ako imas neki valjani par, da dodjemo da pogledamo a i ti da vidis ove moje, bice ti jasno. Stari lanac smo sacuvali za delove i bezobrazne vozace  :D

Brzinomer mi treba samo zbog predjene kilometraze, lepo je znati koliko prelazi i trosi...

Ja sam treci vlasnik od '87, a pitaj boga koliko je presla od tada. Za brzinomer cu jos da vidim...svidja mi se tabla od CeZe-tke.

Vikend nije problem za dolazak, samo da vidim sa SKYem a i ja moju ovako vozim natenane, nista nece da joj fali do Banje Koviljace i nazad  ;)

Taman jos i da obrnemo jedan djir  :)

1. lord_oblivion

2. kgujas

3. sky & Црнка  Wink

4. Bokiorca (registruj sto pre pa da djiramo)

5. štampar

6. markomdm

7.

@ Floyd* : Ne planiram(o) za ovaj vikend sasvim sigurno. Do sledeceg ima vremena, cucemo se...

@ štampar : mozda sam i srecan, ali vise volim da se ne zalecem kad sam siguran da ne mogu da preskocim.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja